Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΩ! ΕΣΠΑΣΕ ΑΓΩΓΟΣ ΑΠΟ ΚΑΚΟΤΕΧΝΙΕΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑ, Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΧΕΙ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕΙ ΜΕ ΛΑΣΠΕΣ....

Χαμός στην  οδό Αναστάσεως, από το ύψος του Υπουργείου Μεταφορών...


και πάνω. Από τα έργα που γίνονται στο σημείο (εδώ και πολύ καιρό), έσπασε αγωγός με συνέπεια να πετάγεται νερό έξω και  μαζί με το χώμα που υπάρχει να έχει δημιουργήσει μια κατάσταση απελπιστική! Δεν φτάνει που ο δρόμος ήταν αδιάβατος για τα αυτοκίνητα, είναι απροσπέλαστος και για τους πεζούς!
φωτό από google maps

6 σχόλια:

  1. Ο ΑΓΩΓΟΣ ΔΕΝ ΕΣΠΑΣΕ.
    ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ ΑΚΟΜΑ ΕΦΟΣΟΝ ΑΚΟΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΚΛΕΙΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΥΤΕΡΠΗΣ.
    ΑΠΛΑ ΠΛΗΜΥΡΙΣΕ ΤΟ ΧΑΝΤΑΚΙ ΕΚΣΚΑΦΗΣ ............ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΗ ΛΑΣΠΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα έργα αποχέτευσης δεν χαρακτηρίζονται "ΧΡΗΣΤΙΚΑ". Είναι, απλώς, έργα υποδομής. Αϊντε τώρα μάθαμε μια καινούργια λέξη και τη χρησιμοποιούμε παντού, σαν μαϊντανό. Απ' τη φασολάδα μέχρι το παγωτό !! :-) :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΑ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΡΕ ΒΛΗΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΙΚΑ .
    ΜΑΪΝΤΑΝΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ !
    ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΜΑΤΣΑΚΙ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σέβομαι την άποψή σας η οποία είναι εμπεριστατωμένη και επιστημονικά τεκμηριωμένη, βηθούντος και του λεξιλογίου που χρησιμοποιείτε (ρε βλήτο κλπ).
    Εν προκειμένω, η λέξη "ΧΡΗΣΤΙΚΟ" δεν ανευρίσκεται στα παλιότερα λεξικά, στα δε νεώτερα, όπως πχ στο "Μείζον" (Τεγόπουλος-Φυτράκης) ερμηνεύεται ως "αυτό που μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί - το εύχρηστο". Αραγε τον αγωγό αποχέτευσης τον χρησιμοποιούν οι άνθρωποι για να μπαίνουν εύκολα μέσα ;; ... Ενα πεζοδρόμιο, μιά πλατεία κλπ Πρέπει να είναι χρηστικό κ.ο.κ.
    Από την άλλη, κατά Τζάρτζανο (σελ. 160, § 272. 1), τα παράγωγα επίθετα με κατάληξη "-ικός" σημαίνουν αυτό το οποίο ανήκει ή έχει σχέση προς εκείνο που δηλώνει το πρωτότυπο, πχ φύση - φυσικός, μυωπία - μυωπικός κλπ.
    Ρίξε μας τώρα κανα "βλήτο", κανα "ραδίκι" και τίποτ' άλλο του συρμού, ή κανά "τουτέστιν" (!!) που έλεγε κι' ο αείμνηστος Χρόνης Εξαρχάκος :-) :-) :-) :-) :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμπληρωματικά, ο σωστός επιθετικός προσδιορισμός είναι "ΧΡΗΣΙΜΟ" που σημαίνει το κατάλληλο προς εκείνο που δηλώνει το πρωτότυπο. Πχ καύσις - καύσιμο (κατάλληλο για καύση), χρήσις - χρήσιμο κλπ. Τα λέει ο Τζάρτζανος στη "ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ", § 272. 3
    Αχαχαχαχαχααα ... γειά σου μεγάλε !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή