Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΡΗΞΕΙΣ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 30 ΝΕΚΡΟΙ!!!

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 130 τραυματίστηκαν ύστερα από δύο ισχυρές εκρήξεις που συγκλόνισαν σήμερα το κέντρο της Άγκυρας....



Oι εκρήξεις σημειώθηκαν έξω από τον μεγαλύτερο σιδηροδρομικό σταθμό της τουρκικής πρωτεύουσας, όπου πλήθος κόσμου (κυρίως Κούρδοι) είχε συγκεντρωθεί για να πραγματοποιήσει πορεία υπέρ της ειρήνης, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Ανταποκριτής του πρακτορείου Reuters, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο, ανέφερε ότι είδε τουλάχιστον 15 πτώματα να κείτονται στο έδαφος, καλυμμένα με σημαίες, ενώ κηλίδες αίματος και ανθρώπινα μέλη ήταν διάσπαρτα στον δρόμο. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι είδαν πολλούς νεκρούς στο οδόστρωμα.

Η αιτία των εκρήξεων δεν έχει γίνει γνωστή, ωστόσο Τούρκοι αξιωματούχοι κάνουν λόγο για τρομοκρατικό χτύπημα, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας.
Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το CNN Turk και επικαλείται το Reuters, οι εκρήξεις σημειώθηκαν πριν από προγραμματισμένη πορεία ειρήνης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις μάχες που έχουν αρχίσει εκ νέου μεταξύ του τουρκικού στρατού και των Κούρδων ανταρτών του ΡΚΚ στη νοτιοανατολική Τουρκία, ύστερα από εκεχειρία δύο ετών.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο του μακελειού...



Το σημείο των εκρήξεων
Το σημείο των εκρήξεων

















Πηγές: Reuters / hurriyet.com.tr / cnnturk.com, zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου