Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

ΟΙ ΡΩΣΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΚΟΤΩΣΑΝ 400 ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ! ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ!


του Βασίλη Καπούλα
Ο Στρατός της Συρίας ξεκίνησε ταυτόχρονες επιθέσεις σε πέντε πόλεις-κλειδιά και συγκεκριμένα σε Χομς, Χάμα, Χαλέπι, Ιντλίμπ και Λαττάκεια σε μια προσπάθεια να απομακρύνει τους ισλαμιστές από τις παραλιακές περιοχές της Συρίας και να τους απωθήσει στην συριακή ενδοχώρα, όπου....
θα αναλάνει την τελική εξόντωσή τους η ρωσική Αεροπορία (άλλα 10 μαχητικά αεροσκάφη προστέθηκαν τις τελευταίες ημέρες στη μέχρι σήμερα δύναμη της ρωσικής Αεροπορίας).
 
Οι ισλαμιστές "αιμορραγούν" συνεχώς καθώς 400 περίπου σκοτώθηκαν μόνο τις τελευταίες ώρες!
 
Σκοπός είναι να διασφαλιστεί ο αυτοκινητόδρομος που συνδέει Χαλέπι-Δαμασκό ώστε να σταματήσει ο εφοδιασμός των ισλαμιστών από τα σύνορα με Τουρκία και να απομονωθούν Χομς, Δαμασκός και Χάμα αλλά ο απώτερος στρατηγικός σκοπός είναι ότι γίνεται προσπάθεια να εμπλακούν οι ισλαμιστές σε πολλά μέτωπα ώστε να υπάρξει διασπορά των δυνάμεων τους.
 
Με τον τρόπο αυτό το αντάρτικο των ισλαμιστών θα μετατραπεί σε συμβατική πολεμική αντιπαράθεση με τον συριακό στρατό, Χεζμπολάχ, Ιρανούς Φρουρούς κτλ και θα συντριβούν οι ισλαμιστές.
 
Οι ισλαμιστές αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε δυσμενέστατη θέση γι' αυτό στέλνονται ενισχύσεις διαρκώς. Η Liwa’ Suqour Jabal στέλνει ενισχύσεις στον FSA στο Χαλέπι όπως θα δείτε και σε βίντεο παρακάτω ενώ νεκροί είναι ο διοικητής της al-Nusra.
 
Ενισχύσεις στέλνει όπως θα δείτε και η Χεζμπολάχ και συγκεκριμένα  δύο ταξιαρχίες με άρματα μάχης ενώ ο συριακός στρατός κατέλαβε το Til Ahmar στην Quneitra.
 
Αιχμάλωτος πολέμου είναι πλέον ο Yassine Mustafa,  διοικητής της 17ης Μεραρχίας της Jaysh al-Islam στη Harasta ενώ νεκρός είναι και ο Abdul Mohsen Abdallah Ibrahim al-Charekh, ένας Σαουδάραβας γνωστός και ως Sanafi al-Nasr, μαζί εμ δυο ακόμη στελέχη της αλ-Νούσρα στη Dana.  
 
Σφοδρή ήταν ηταν η αντεπίθεση του συριακού στρατού στην πόλη  Job al-Ahmar, 48 χλμ έξω από τη Λαττάκεια ενώ σύμφωνα με πληροφορίες 300 ισλαμιστές σκοτώθηκαν στα πεδία των μαχών!
Πολλά πυρομαχικά και εξοπλισμός κατασχέθηκαν αφού οι ισλαμιστές τα παράτησαν στη προσπάθεια να διαφύγουν ενώ 20 μέλη του ISIS σκοτώθηκαν στην περιοχή Deir ez-Zor από αντεπίθεση του συριακού στρατού.
 
Εκκαθαριστικές επιχειρήσεις έλαβαν χώρα στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Kweyris, στα προάστια της Χάμα, στις πόλεις Um Sharshouh, Tal Abu al-Sanasel, Ghajar Amir, al-Ghantou και Talbisa στη Χομς ενώ τον έλεγχο απέκτησαν και στη πόλη Noula.
 
Συριακές και ιρανικές δυνάμεις κατέστρεψαν θέσεις του ISIL κοντά στο χωριό al-Husseiniya  διαλύοντας τις αποθήκες οπλισμού τους.
 
Θέσεις του ISIS χτυπήθηκαν στη πόλη al-Mriyeh δέκα χλμ ανατολικά της Deir Ezzur σκοτώνοντας πολλούς ισλαμιστές
 
Βομβαρδίστηκαν κινήσεις του ISIL σε Mheimdiyeh, χωριό στη περιοχή Kasra, δυτικά της Deir Ezzur αφήνοντας νεκρούς ισλαμιστές και τραυματίες.
 
Τρία οχήματα με βαρύ οπλισμό, δύο άρματα μάχης , ένα διοικητικό κέντρο καταστράφηκαν.
 
Η προέλαση του συριακού στρατού συνεχίζεται στο Χαλέπι αφού ανέκτησε τον έλεγχο σε αρκετά χωριά και στρατηγικά υψώματα σε Khan Tuman, Tel Al-Shugheib, Al Vadihi, Tel Adhan.
Οι στρατηγικοί λόφοι που ελέγχονται από τον συριακό Στρατό θα "κόψουν" τον δρόμο ανεφοδιασμού των ισλαμιστών και θα αποτελέσουν την αιχμή της αντεπίθεσης στο Χαλέπι.
 
Συνολικά, ο συριακός στρατός πήρε πίσω 12 περιοχές σε 48 ώρες, μία ταξιαρχία αρμάτων μάχης. χωριά στο Qala'at Al-Najam, Hadadin, Al-Shahid, Zeytouna, Al-Kabdar, Mleiha, Abtayn και τα περίχωρα του, Al-Vazihi village, Kodar, Al-Sabeqiya, πόλη Shaqidla.
 
Στο Χαλέπι αποκτήθηκε ο έλεγχος των περιοχών Tal al-Naa’am, Al-Naa'am πόλης, Al-Nasseriya, Heijeneh, Howeija, Boqja, al-Barijieh.
 
Τέλος ελέγχεται οι περιοχές  Kafr Tuna, al-Harra στη βιομηχανική πόλη of Sheikh Najjar ενώ πρωταρχικός στόχος είναι να καταληφθούν τα βουνά ‘Azzan από τους ισλαμιστές και αν δημιουργηθεί μια "ασφαλή ζώνη"¨γύρω από τον μόνο αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στην επαρχιακή πρωτεύσουσα.
 
O αρχηγός των Ιρανών Φρουρών στρατηγός Suleimani επιβλέπει προσωπικά τις επιχειρήσεις στη Συρία και δήλωσε: "Η Ρωσία ελέγχει τους ουρανούς και εμεις το έδαφος".
 
Embedded image permalink
 
Ενισχύσεις από τη Χεζμπολάχ
 
 
 
 
 
 
 
Νεκρός ο διοικητής των ισλαμιστών Abu Nour 
 
Embedded image permalink
 
 
Νεκρός διοικητής της ισλαμιστικής οργάνωσης "Ταξιαρχίες Ansar al Sham"
 
Embedded image permalink
 
Ο Ismael Nassif, στρατιωτικός διοικητής της Harakat Nour al-Din al-Zenki σκοτώθηκε
 
Embedded image permalink
 
 
Νεκρός διοικητής του FSA
 
Embedded image permalink
 
Σε επιφυλακή Σύριος κομάντο
 
 
Ο εξοπλισμός των ρώσων πιλότων 
 
 
 
 
 
 
Νεκροί ισλαμιστές και αιχμάλωτοι
 
 
 
 
 
 
Σύριοι στρατιώτες μαζί με ρώσους
 
 
 
 
 
 
Νεκροί ισλαμιστές
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Οπλισμός των ισλαμιστών που κατασχέθηκε
 
 
 
 
 
 
Φωτογραφία ρώσων και σύριων
 
Embedded image permalink
 
 
 
 
 
 
 
 
pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου