Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Ο ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΕΔΩΣΕ...ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙ ΣΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ: ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ! Η ΙΔΕΑ ΗΤΑΝ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΟΥΦΤΗ ΤΗΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ!

Σάλο έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπένιαμιν Νετανιάχου σε σιωνιστικό συνέδριο ότι ο Αδόλφος Χίτλερ δεν...


ήθελε να εξοντώσει τους εβραίους, ήθελε απλά να τους απελάσει και ότι ήταν ο τότε Μεγάλος Μουφτής της Ιερουσαλήμ εκείνος που τον έπεισε για την εξόντωσή τους. Από την πλευρά της, η Γερμανία σχολιάζει: «Η ευθύνη για το Ολοκαύτωμα είναι δική μας».

Μιλώντας σε παγκόσμιο σιωνιστικό συνέδριο στην Ιερουσαλήμ, ο Νετανιάχου ισχυρίστηκε ότι σε συνάντηση που είχαν ο Μεγάλος Μουφτής Χαζ Αμίν αλ-Χουσεϊνί και ο Χίτλερ τον Νοέμβριο του 1941, ο αλ-Χουσεϊνί ήταν αυτός που του έβαλε την ιδέα εξόντωσης των εβραίων.

«Ο Χίτλερ δεν ήθελε να εξοντώσει τους εβραίους εκείνη την εποχή, ήθελε να απελάσει τους εβραίους. Και ο Χατζ Αμίν αλ-Χουσεϊνί είπε: "Εάν τους απελάσεις, θα έρθουν όλοι εδώ (στην Παλαιστίνη)"» είπε ο ισραηλινός πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον Νετανιάχου, ο Χίτλερ ρώτησε τον Μεγάλο Μουφτή τι να κάνει με τους εβραίους και εκείνος του απάντησε: «Να τους κάψεις».

Το βίντεο με τις δηλώσεις Νετανιάχου:

Οι δηλώσεις του Νετανιάχου προκάλεσαν κατακραυγή σε Ισραήλ και Παλαιστίνη και έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο ισχυρισμός ότι ο Μεγάλος Μουφτής ήταν εκείνος που έπεισε τον Χίτλερ για την εξόντωση των εβραίων έχει απορριφθεί από τους πιο διακεκριμένους επιστήμονες.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στο Ισραήλ έκανε λόγο για «επικίνδυνη διαστρέβλωση της ιστορίας». Ο Ισαάκ Χέρτσογκ κάλεσε τον Νετανιάχου να ανασκευάσει αμέσως σημειώνοντας ότι οι δηλώσεις του ισραηλινού πρωθυπουργού «υποτιμούν το Ολοκαύτωμα, τον ναζισμό και τον ρόλο του Χίτλερ στην τρομερή τραγωδία του λαού μας».

Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Απελευθέρωσης της Παλαιστίνης, Σάεμπ Έρεκατ, δήλωσε: «Είναι μια θλιβερή ημέρα για την ιστορία όταν ο ηγέτης της ισραηλινής κυβέρνησης μισεί τον γείτονά του τόσο πολύ που είναι πρόθυμος ακόμα και να δώσει άφεση στον πιο περιβόητο εγκληματία πολέμου της ιστορίας, τον Αδόλφο Χίτλερ, για τη δολοφονία έξι εκατομμυρίων εβραίων».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Νετανιάχου κάνει μία τέτοια δήλωση. Το 2012, μιλώντας στην Κνεσέτ είχε πει ότι ο Χουσεϊνί ήταν «ένας από τους βασικούς αρχιτέκτονες της τελικής λύσης».

Ο Χουσεϊνί είχε συναντηθεί με τον Χίτλερ στο Βερολίνο το 1941 και προσπάθησε να τον πείσει να εκφράσει τη στήριξή του στη δημιουργία αραβικού κράτους, όπως ανέφεραν τουλάχιστον γερμανικά μέσα ενημέρωσης της εποχής.

Κορυφαία ιστορικός του Ισραήλ είπε: «Δεν μπορείς να πεις ότι ήταν ο μουφτής αυτός που έδωσε την ιδέα στον Χίτλερ να σκοτώσει ή να κάψει τους εβραίους. Δεν είναι αλήθεια. Η συνάντησή τους έγινε μετά από μία σειρά γεγονότων που δείχνουν αυτό (ότι ο Χίτλερ είχε αυτό το σκοπό)»

Βερολίνο: Ευθύνη της Γερμανίας το Ολοκαύτωμα

Λίγες ώρες πριν ο ισραηλινός πρωθυπουργός επισκεφθεί το Βερολίνο, η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι η ευθύνη για το Ολοκαύτωμα ήταν των Γερμανών.

«Όλοι οι Γερμανοί γνωρίζουν την ιστορία της δολοφονικής ρατσιστικής μανίας των Ναζί που οδήγησε στην ρήξη με τον πολιτισμό που ήταν το Ολοκαύτωμα» είπε ο εκπρόσωπος της γερμανίδας καγκελάριου, Άνγκελα Μέρκελ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Νετανιάχου.

«Αυτό διδάσκεται στα γερμανικά σχολεία και υπάρχει καλός λόγος γι' αυτό, καθώς δεν πρέπει ποτέ να ξεχαστεί. Και δεν βρίσκω κανέναν λόγο να αλλάξουμε την οπτική της ιστορίας μας κατά κανέναν τρόπο. Γνωρίζουμε ότι η ευθύνη για αυτό το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας είναι γερμανική και σε μεγάλο βαθμό δική μας» είπε ο Ζάιμπερτ.

Επιμέλεια: Αγγελική Στελλάκη
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου