Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

ΕΡΙΞΑΝ ΧΗΜΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ. ΜΠΛΟΚΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΑΓΡΟΤΕΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ!

Μαζικές είναι οι κινητοποιήσεις των αγροτών όλης της χώρας, οι οποίοι αντιδρούν στο νέο συνταξιοδοτικό και φορολογικό σύστημα. Εκατοντάδες ήταν τα τρακτέρ που συγκεντρώθηκαν στην Εθνική και την Εγνατία Οδό, ενώ οι αγρότες δεν δίστασαν να βρεθούν και στα κέντρα των πόλεων...

Την ίδια ώρα, εγκλωβισμένος παραμένει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλης Αποστόλου σε κτίριο που στεγάζονται υπηρεσίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κομοτηνή. Περισσότεροι από 2.000 αγρότες βρίσκονται έξω από το κτίριο. Νωρίτερα σημειώθηκαν επεισόδια με τα ΜΑΤ όταν οι αγρότες προσπάθησαν να μπουν στο κτίριο για να συναντηθούν με τον υπουργό. Οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. δεν τους άφησαν να περάσουν, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν επεισόδια και τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση χημικών. 
Ενταση και επεισόδια σημειώθηκαν στην Κομοτηνή ανάμεσα σε αγρότες και ΜΑΤ 

Υπενθυμίζεται πως όλα ξεκίνησαν στις 10 το πρωί στην Κομοτηνή, έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης με τους αγρότες να έχουν εξαγριωθεί από την παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου και την άρνησή του να συνομιλήσει με όλους τους συγκεντρωμένους.
Ο υπουργός άλλαξε πρόγραμμα της επίσκεψης του σήμερα στην Κομοτηνή. Η επίσκεψη στο κτίριο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ δεν έγινε αντίθετα ο υπουργός πήγε απευθείας στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας και είδε εκεί τον περιφερειάρχη και τον αντιπεριφερειάρχη. Οι αγρότες εκείνη την ώρα ήταν συγκεντρωμένοι έξω από τη νομαρχία αναμένοντας την έναρξη της σύσκεψης με τον υπουργό μετά τις 10 το πρωί.
Όμως όσο περνούσε η ώρα οι αγρότες εξαγριώνονταν και ζητούσαν να εισέλθουν στο κτίριο. Ο αστυνομικός διευθυντής τους εξήγησε ότι θα εισέλθει μόνο αντιπροσωπεία και αυτή του η αναφορά ήταν που έκανε έξαλλους τους αγρότες. Ζήτησαν από τον υπουργό να βγει έξω από το κτίριο και τους μιλήσει. Όταν εκείνος δεν ήρθε, οι αγρότες επιχείρησαν να εισέλθουν εντός του κτιρίου. Απωθήθηκαν από μικρή δύναμη της αστυνομίας που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στην είσοδο. Όμως το κλίμα όσο περνούσε η ώρα δυναμιτίζονταν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου