Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

"ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ" ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΧΑΡΗ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ!!!

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας και με επίκεντρο...

την εργαζόμενη ή άνεργη μητέρα που δοκιμάζεται περισσότερο από κάθε άλλον από την κρίση, H Δημοτική "Παράταξη Συνεργασία για τις 8Προτάσεις" ζητάει άμεσα από την δημοτική αρχή, να κάνει χρήση του νεοψησθέντος άρθρου 13 του νόμου 4368/2016 - ΦΕΚ 21/Α/21-2-2016 και να απαλλάξει από δημοτικά τέλη τους τρίτεκνους, τις μονογονεϊκές οικογένειες και τους μακροχρόνια άνεργους.

Συγκεκριμένα προτείνουμε την πλήρη απαλλαγή για εισοδήματα μέχρι 12.000 ευρώ ετησίως και απαλλαγή κατά 50% για εισοδήματα μέχρι 20.000 ευρώ.

Είναι το ελάχιστο που πρέπει να προσφέρει ο δήμος στους δοκιμαζόμενους δημότες του και κυρίως στις γυναίκες που ανήκουν σ΄ αυτές τις κατηγορίες και ανεβαίνουν τον Γολγοθά της ζωής σηκώνοντας το σταυρό της ευθύνης της δοκιμαζόμενης Ελληνικής Οικογένειας.

Είναι εθνικό χρέος καθώς σήμερα η εργαζόμενη ή η άνεργη μητέρα, μέσα από χιλιάδες δυσκολίες προετοιμάζει την ελληνική κοινωνία του μέλλοντος, προσπαθώντας να προστατεύσει τα παιδιά της από τους κινδύνους της αυξανόμενης βίας, τις ψυχολογικές επιπτώσεις της κρίσης, τις οικονομικές δυσκολίες, τον επιθετικό ανταγωνισμό στην εργασία, την εντατικοποίηση και να τους εξασφαλίσει με κάθε τρόπο και κόστος μια αξιοπρεπή διαβίωση.

Έχουμε τονίσει και στο παρελθόν ότι ο δήμος θα πρέπει να ευαισθητοποιηθεί ιδιαιτέρως στη στήριξη της εργαζόμενης μητέρας προσφέροντας όλες τις θέσεις στην επιδότηση του προγράμματος “Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής”, να δημιουργήσει Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης απογευματινά και κατά την περίοδο των σχολικών διακοπών, να αναπτύξει γραφείο επιχειρηματικής και εργασιακής στήριξης με επιστημονική συγκρότηση, να δημιουργήσει δομές ψυχολογικής και συμβουλευτικής στήριξης, να αναπτύξει το Δια Βίου Μάθηση με ιδιαίτερο προγραμματισμό αντικειμένων και ωραρίων στους νέους ανέργους και επαγγελματίες, να αναπτύξει θέσεις εργασίας μέσω Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων για Κοινωφελείς Σκοπούς και ανάγκες του Δήμου.

Όλες αυτές οι δομές αφορούν κυρίως στις εργαζόμενες και άνεργες γυναίκες που σήμερα δοκιμάζονται περισσότερο από κάθε άλλη κοινωνική κατηγορία.

Καλούμε λοιπόν σήμερα την δημοτική αρχή ως ελάχιστη προσφορά προς την εργαζόμενη ή άνεργη γυναίκα να μειώσει τις δαπάνες των εκδηλώσεων και να εφαρμόσει άμεσα το άρθρο 13 του νόμου 4368.

1 σχόλιο:

  1. Πόσες γυναίκες και πόσα μικρά παιδιά έχουν βιάσει οι φίλοι οι αφγσνο βιαστές λαθρομετανάστες φίλοι σου στον Άγιο Παντελεήμωνα στην Μυτιλήνη και σε όλη την Ελλάδα ; Η Μυρτώ και οι χιλιάδες γυναίκες θύματα δολοφόνων και βιαστών από τους λαθρομετανάστες δεν έχουν δικαιώματα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή