Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

ΒΑΡΥΣΗΜΑΝΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
Στις 8 Μαρτίου του 1857 απλές γυναίκες, εργάτριες της υφαντουργίας και του ιματισμού στη Νέα Υόρκη έκαναν την αρχή ενός διαρκούς αγώνα για...

ισότητα, χειραφέτηση  και οικονομική και κοινωνική καταξίωση των γυναικών, με μια μεγάλη εκδήλωση διαμαρτυρίας για τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας και τους χαμηλούς μισθούς τους που διαλύθηκε βίαια από την αστυνομία.
Το 1977 η 8η Μαρτίου ορίστηκε από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα της Γυναίκας.  
Παρά τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει από τότε, η κοινωνική ανισότητα, οι διακρίσεις  και η εκμετάλλευση των γυναικών συνεχίζονται και στις μέρες μας. Μάλιστα στα χρόνια της κρίσης η θέση των Ελληνίδων υποχωρεί περαιτέρω, όπως δείχνουν οι  δείκτες ανεργίας, οι  ελλείψεις στην προστασία της μητρότητας, οι  απολύσεις εγκύων, η στελέχωση υψηλόβαθμων θέσεων στις επιχειρήσεις, κ.α.
Η Δημοτική Αρχή Αγίας Παρασκευής (αποτελούμενη από 10 άνδρες και 10 γυναίκες συμβούλους) επιδιώκουμε την ισότιμη συμμετοχή γυναικών στις θέσεις ευθύνης, στα όργανα λήψης αποφάσεων όπως και Διοίκησης του Δήμου. Παράλληλα αναβαθμίσαμε το Κέντρο Γυναίκας, ενισχύσαμε τις υπηρεσίες  των Παιδικών σταθμών (αυξάνοντας ταυτόχρονα το δωρεάν όριο), τις κοινωνικές και προνοιακές δομές μας όπως και τις υπηρεσίες υγείας-πρόληψης, κ.α. Εκφράζουμε επίσης έμπρακτα, με συνεχείς αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας, την αλληλεγγύη μας στους ανθρώπους και ιδιαίτερα στις χιλιάδες γυναίκες που βρίσκονται στο δρόμο της προσφυγιάς αναζητώντας ένα ασφαλέστερο μέλλον για τα παιδιά τους. Οφείλουμε όμως να κάνουμε πολλά ακόμη.

                                                                                  Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής

                                                                                             Ιωάννης Ε. Σταθόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου