Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΒΕΡΓΗ; ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΟΙ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΖΕΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ...

Θυμάστε τον Δημοσθένη Βεργή τον πρόεδρο των Ελλήνων Οικολόγων;

Εκτίει ποινή κάθειρξης 37,5 ετών και σύμφωνα με τους συνηγόρους του έχει ποσοστό αναπηρίας 75% λόγω των σοβαρών καρδιολογικών...



προβλημάτων που επιδεινώθηκαν.

Τη δική του μάχη δίνει στις Φυλακές Κορυδαλλού, ο Δημοσθένης Βεργής. Ο πρόεδρος των Ελλήνων Οικολόγων που αρκετές φορές είχε συζητηθεί για τις εκκεντρικές και προκλητικές του ενέργειες, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, τα οποία επιδεινώθηκαν μετά την απόρριψη της αίτησης αναστολής της ποινής του.

Τον Ιούνιο του 2014 ο Δημοσθένης Βεργής καταδικάζεται ερήμην σε κάθειρξη 37 ετών και έξι μηνών για καταπάτηση χιλιάδων στρεμμάτων στην περιοχή της λίμνης του Μαραθώνα. Ο πρώην πολιτικός αναζητείται και δύο μήνες μετά τη βαρία ποινή που του επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, εντοπίζεται και οδηγείται στις φυλακές. Ο Δημοσθένης Βεργής περνάει το κατωλι του Σωφρονιστικού Καταστήματος της Λάρισας σε άθλια ψυχολογική κατάσταση, ενώ τα καρδιολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε αρχίζουν να επιδεινώνονται. Μάλιστα λίγο καιρό πριν την σύλληψή του είχε υποβληθεί σε τριπλό μπαϊπάς. Ετσι, για λόγους υγείας μετά από αίτηση των δικηγόρων του μεταφέρεται από τις φυλακές της Λάρισας σ' αυτές του Κορυδαλλού, έχοντας πάντα τη συμπαράσταση της συζύγου του, Σβετλάνα.

Πριν από λίγες ημέρες, οι δικηγόροι του Δημοσθένη Βεργή, βλέποντας τον πελάτη τους να καταρρέει, όπως οι ίδιοι αναφέρουν στο protothema.gr, καθώς η κατάσταση της υγείας του επιδεινώνεται όλο και περισσότερο, αποφάσισαν να κάταθέσουν αίτημα αναστολής της ποινής του. Στην αίτηση υπήρχε βεβαίωση αναπηρίας άνω του 75%, ενώ γίνόταν και αναφορά για το προχωρημένο της ηλικίας του. Παράλληλα τονιζόταν ότι ο πρωήν πολιτικός δεν είχε πλέον καμία απαίτηση από την έκταση των 452 στρεμμάτων στη λίμνη του Μαραθώνα για τα οποία καταδικάστηκε. Ομως το Πεντεμελές Τμήμα Αναστολών, στις 18 Ιουλίου απέρριψε της αίτηση του Δημοσθένη Βεργή. «Η αίτηση μας απορρίφθηκε. Αυτό δεν έπρεπε να συμβεί καθώς ο Δημοσθένης Βεργής έχει πολύ μεγάλο βαθμό αναπηρίας, πιστοποιημένη από αρμόδιο φορέα και ταυτόχρονα βρίσκεται σε προχωρημένη ηλικία. Δεν μπορώ να καταλάβω με ποιο σκεπτικό απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής της ποινής του», λέει στο protothema.gr, ο Νικόλας Αλετράς, ένας εκ των συνηγόρων του πρώην εκκεντρικού πολιτικού.

Ο Δημοσθένης Βεργής, μόλις άκουσε την απόφαση του δικαστηρίου πάγωσε, καθώς περίμενε ότι θα αποφυλακίζονταν. Η κατάσταση της υγείας του σύμφωνα με τους οικείους του επιδεινώθηκε ακόμα περισσότερο, ενώ οι δικηγόροι του σκοπεύουν να προσφύγουν και πάλι στη Δικαιοσύνη καταθέτοντας νέα αίτηση το φθινόπωρο, επικαλούμενoι μάλιστα τα ευεργετήματα του νόμου Παρασκευόπουλου για όσους έχουν διαγνωστεί με βαθμό αναπηρίας άνω του 67%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου