Ανδρείκελα στείλαμε στη Βουλή! Δεν είναι τίπποτε άλλο παρά μαριονέτες που υπογράφουν τον θάνατος της Ελλάδος και του Έλληνα φορολογούμενου! Έβαλαν την Παγκόσμια Τράπεζα μέσω του 2ου μνημονίου να αναλάβει κεντρικό ρόλο στην στην αναδιάρθρωση του...
προνοιακού συστήματος στη χώρα μας! Οπότε οι ξένοι αποφσίζουν σε όλα για τον ελληνικό λαό! Τα ανδρείκελα του ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ψηφίζουν τις εντολές που τους δίνουν!!!
Το σχετικό ρεπορτάζ που ακολουθεί είναι από το newsbomb.gr
Εκατό παροχές για αναδιάρθρωση υποδεικνύει η Παγκόσμια Τράπεζα - Εστειλε λίστα στην Αθήνα
Νέες περικοπές σε όλο το φάσμα των φοροαπαλλαγών και κυρίως σε αυτές που ισχύουν για ιατροφαρμακευτικές δαπάνες, κατάργηση του επιδόματος θέρμανσης και μαχαίρι σε παροχές ανταποδοτικού χαρακτήρα, για τις οποίες έχουν καταβληθεί εισφορές, προβλέπει η λίστα που έχει ήδη παραδώσει στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας η Παγκόσμια Τράπεζα (World Bank).
Ως γνωστόν, η World Bank, μέσω του 2ου μνημονίου, έχει αναλάβει κεντρικό ρόλο στην αναδιάρθρωση του προνοιακού συστήματος στη χώρα μας. Συνεπώς, οι προτάσεις της έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα.
Η λίστα περιλαμβάνει στα υπό αναδιάρθρωση επιδόματα, μεταξύ άλλων, περισσότερες από 100 παροχές που δίνονται σε είδος ή σε χρήμα σε ασφαλισμένους ή ανέργους.
Σύμφωνα με την Καθημερινή, ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στις εκπτώσεις φόρων (φοροαπαλλαγές) από τις ιατροφαρμακευτικές δαπάνες, με στόχο την εξοικονόμηση περίπου 100-120 εκατομμυρίων ευρώ.
Επίσης, στο στόχαστρο έχει μπει και το επίδομα θέρμανσης, καθώς διαπιστώθηκε ότι βάση των κριτηρίων που εφαρμόζονται, ενδέχεται οι δικαιούχοι να μην είναι πάντα αυτοί που πραγματικά έχουν ανάγκη ένα τέτοιο μέτρο.
Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, η Παγκόσμια Τράπεζα δεν επιμένει σε περικοπές στα οικογενειακά επιδόματα, καθώς διαπιστώνεται ότι η συνολική δαπάνη υπολείπεται των πραγματικών αναγκών ενός σύγχρονου και στοχοθετημένου συστήματος στήριξης των παιδιών.
Στο συμπληρωματικό μνημόνιο του Ιουνίου γίνεται εκτενής αναφορά, ενώ κατά τη διάρκεια της πρώτης αξιολόγησης είχε τεθεί από τους δανειστές αίτημα να συμπεριληφθούν στα εισοδηματικά κριτήρια, βάσει των οποίων καταβάλλεται το ΚΕΑ κατά τη β' πιλοτική φάση, τα αναπηρικά, μη αποδοτικού χαρακτήρα επιδόματα που δίνονται στα άτομα με αναπηρία.
Κυβερνητικοί αξιωματούχοι επισημαίνουν πως οι δανειστές έχουν κατά καιρούς υποστηρίξει πως το κόστος για την πληρωμή των αναπηρικών επιδομάτων, περίπου 700 εκατ. ευρώ, είναι σημαντικά υψηλό και εκτιμούν πως αναμενεται να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο κατά τη δεύτερη αξιολόγηση..
Η διαπραγμάτευση του Σεπτεμβρίου αναμένεται να είναι ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς για την εφαρμογή του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης στο σύνολο των δικαιούχων ατόμων που διαβιώνουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας εκτιμάται πως θα απαιτηθούν κεφάλαια που ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ. Υπάρχουν βέβαια και δύο σενάρια που εξετάζονται στο οικονομικό επιτελείο σε συνεγασά με τους δανειστές.
Σύμφωνα με το δεύτερο, και εφόσον αποφασιστεί να καλυφθούν οι ανάγκες του 80% των ατόμων που έχουν ανάγκη, θα απαιτηθούν κεφάλαια ύψους 750 εκατ. ευρώ, ενώ βάσει του τρίτου σεναρίου με την προϋπόθεση ότι θα αποφασιστεί η κάλυψη μικρότερου ποσοστού δικαιούχων, θα χρειαστεί η εξοικονόμηση 550 εκατ. ευρώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου