Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

ΚΑΝΤΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΝΤΡΑΠΕΙΤΕ! ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ ΑΤΑΤΟΥΡΚ-ΣΦΑΓΕΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ- ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΡΩΑ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΥ-ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΟΜΠΡΑ! ΕΤΣΙ ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΜΑΣ ΡΕΕΕ!!!

Ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ γεννήθηκε στο σπίτι της οδού Απόστολου Παύλου το 1881. Το 1935 το δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης αποφάσισε να παραχωρήσει το κτίριο στην Τουρκία το οποίο αργότερα μετατράπηκε σε ένα Μουσείο αφιερωμένο στην ζωή του ιδρυτή του σύγχρονου Τουρκικού κοσμικού κράτους και τα επιτεύγματα του.
Το σπίτι διατηρείται σε εξαιρετική κατάσταση ενώ αποτελείται από τρία...

πατώματα και μία αυλή. Μετά από εκτεταμένες επιδιορθώσεις και ανακατασκευές που έλαβαν μέρος το 1981, το κτίριο φιλοξενεί το μουσείο Κεμάλ Ατατούρκ έχοντας ανακτήσει τους αρχικούς γνήσιους χρωματισμούς του.
Δείτε τώρα το σπίτι του ήρωα Μακεδονομάχου Στρατηγού Γεώργιου Τόμπρα που παρουσιάσαμε χτες και ο Δήμος Αγίας Παρασκευής αποφάσισε να...τιμήσει με ανάρτηση πλάκέτας ώστε ο κόσμος να γνωρίζει ότι εκεί έζησε ένας από τους μεγαλύτερους ήρωες της σύγχρονης ιστορίας. 
Αποφάσισε να...τιμήσει, αλλά δείτε πού σταματάει η τιμή! Σπίτι σκελετωμένο, σπίτι-σκιάχτρο, και οικόπεδο-βρωμιά και δυσωδία! Μέσα εκεί μπαίνουν λαθρομετανάστες για να βρουν πρόχειρη στέγη!

Ξαναδείτε τα, έτσι για να αντιληφθείτε πώς τιμούμε τους σφαγείς των Ελλήνων και πώς "τιμούμε" τους Έλληνες ήρωες!
Ιδού τι άλλο αναφέρεται για τον Κεμάλ:
Ενας ιστορικός προορισμός στο κέντρο της πόλης
Τα περισσότερα από τα έπιπλα και τα προσωπικά του αντικείμενα που βρίσκονται τοποθετημένα μέσα στο σπίτι είναι αυθεντικά, ενώ κάποια που έλειπαν συμπληρώθηκαν από αντίστοιχα που μεταφέρθηκαν από το ίδιο το μαυσωλείο του Κεμάλ και το Τοπ Καπί στην Κωνσταντινούπολη. Πολλές φωτογραφίες κοσμούν το εσωτερικό του κτιρίου από διάφορες σημαντικές περιόδους της ζωής του.
Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους ιστορικούς χώρους της πόλης ενώ έιναι ένας από τους αγαπημένους προορισμούς επισκεπτών τουρκικής καταγωγής. Μόνο το 2014 πάνω από 120.000 άτομα επισκέφθηκαν τον χώρο. Το Τουρκικό προξενείο που βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη στεγάζεται σε χώρο παραδίπλα του κτιρίου. Προκειμένου να είναι δυνατή μια επίσκεψη στον χώρο είναι πιθανό να απαιτείται άδεια από τις Προξενικές αρχές.


2 σχόλια:

  1. Που είσαι Στρατηγέ Τίγκα να μας πεις την γνώμη σου , Που είσαι χάθηκες ; Θέλει Αρετή και Τόλμη σήμερα για να υπερασπίσεις Αξίες και Ιδανικά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΙΛΗΣ: ΦΘΟΝΟΣ,ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΔΙΧΑΣΜΟΣ!! ΑΠΟ ΑΡΧΑΙΟΤΑΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ, ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΕΘΑΝΑΝ ΣΤΗΝ ΨΑΘΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΙΑ!! ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΜΑΣ, ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΠΟΙΟΥΝΤΑΙ..... ΑΝΑΛΟΓΩΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή