Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017

ΚΛΕΙΣΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ! ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΣΥΜΒΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΣΙΝΑ ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΟΠΤΙΚΟΙ ΓΡΑΨΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΛΑΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΑ ΤΩΝ ΟΠΤΙΚΩΝ! ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΕΙΧΑΜΕ...Η Αγία Παρασκευή είναι η πολιούχος του κλάδου των οπτικών, η προστάτιδα των ματιών και κατά συνέπεια του επαγγέλματος των οπτικών. Εδώ και δεκαετίες έχει θεσπισθεί από τους Οπτικούς Συλλόγους σε όλη την Ελλάδα ως αργία η 26η Ιουλίου, ως ελάχιστη τιμή στην Αγία Παρασκευή! 
Είναι γνωστός και ο μαρτυρικός θάνατος της Αγίας, τον οποίο δημοσιεύουμε και εμείς εδώ, μέσα από τον βίο της! Και όμως, πέρσι υπήρξαν πολλοί, δυστυχώς πάρα πολλοί οπτικοί οι οποίοι έγραψαν στα παλαιά...τους υποδήματα την μεγάλη αργία για τους οπτικούς, τιμή προς την Αγία Παρασκευή και άνοιξαν κανονικά τις επιχειρήσεις τους για τα...τριάκοντα αργύρια της μίας ημέρας!!!
Τα Οπτικά Optical Παπαδιαμαντόπουλος, από τις παλαιότερες επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα, αν και έπρεπε να δείχνει πρώτη το καλό παράδειγμα, έδειξε πρώτη την τροπή που υπάρχει και στον χώρο των οπτικών! Άνοιξε κανονικά την επιχείρηση, την αργία της Αγίας Παρασκευής.
Στο κέντρο της Αθήνας τα Optical Παπαδιαμαντόπουλος ήταν ανοιχτά (κάτω φωτό)! Ακριβώς όμως απέναντί τους όμως, τα οπτικά Δρακουλάκη-Κανδρεβιώτου τήρησαν την παράδοση-προς τιμήν τους. 
Τα οπτικά Δρακουλάκη-Κανδρεβιώτου (επιχείρηση που λειτουργεί από το 1905), απέναντι από τα Optical, τήρησαν και προς τιμήν τους την παράδοση! Ανήρτησαν και τη σχετική ταμπέλα. 


Στο Χαλάνδρι, σχεδόν όλα τα οπτικά καταστήματα, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων έγραψαν στα παλαιά τους υποδήματα την Αγία Παρασκευή και άνοιξαν την επιχείρησή τους. 

Δείτε ένα από αυτά τα καταστήματα. Όταν ρωτήσαμε μια υπεύθυνη ενός καταστήματος γιατί το άνοιξε αφού είναι αργία και ελάχιστη τιμή προς την Αγία Παρασκευή, μας απάντησε: "Τι να κάνω; Αφού άνοιξε ο Παναϊδης και όλοι οι άλλοι οπτικοί, δεν γινόταν να μην ανοίξω"!
Μερικοί οπτικοί...δεν έχουν τον Θεό τους! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου