Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

ΞΕΔΟΝΤΙΑΣΤΗΚΕ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΧΟΛΑΡΓΟΥ-ΠΑΠΑΓΟΥ! ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ! ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΑΠΕΜΕΙΝΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ! ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΙΓΚΑ!

φωτό αρχείου
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ
Δελτίο Τύπου 33

                                                                                                23 Ιουλ. 2017

Τίτλοι Τέλους!!!

Το Αστυνομικό Τμήμα Παπάγου

 έγραψε τη δική του Ιστορία

Πριν από δέκα πέντε περίπου μέρες το Αστυνομικό Τμήμα Παπάγου...

σταμάτησε τη λειτουργία του, στα πλαίσια της ενοποίησης των ΑΤ Τμημάτων. Έτσι το ΑΤ Παπάγου συνενώθηκε με το αντίστοιχο του Χολαργού. Δυστυχώς και αυτό, όπως και όλα όσα καταργήθηκαν, κατά την άποψη των πολιτών, δεν πρόσφεραν τίποτε περισσότερο από την οικονομία στα λειτουργικά έξοδα του Υπουργείου τους.

 Με πολύ μεγάλη θλίψη και αγανάκτηση, αλλά και αισθήματα μεγάλης ανασφάλειας αντιμετώπισε η κοινωνία του Παπάγου την κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος. Υπήρχε άψογη συνεργασία με τους πολίτες με σκοπό τη διασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης, ευταξίας και παροχής έννομης προστασίας σε όλους. Ήταν ένα ΑΤ που για τους παλαιότερους αλλά και τους πιο νέους έγραψε τη δική του Ιστορία.

Με το δόγμα τι θέλετε «αστυνομικό τμήμα» ή «αστυνόμευση»; η κυβέρνηση προσπάθησε να περάσει το μήνυμα ότι αν ενοποιηθούν τα Αστυνομικά Τμήματα, ώστε να παραμείνει ένα σε κάθε Δήμο, θα έχουμε ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια. Κατά την άποψή μας αυτό είναι μια πολύ επιπόλαιη προσέγγιση και φοβούμεθα ότι το μόνο που θα προσφέρει θα είναι να αυξηθεί η εγκληματικότητα. Μακάρι να κάνουμε λάθος.

Όμως και ο Δήμαρχος και η Δημοτική αρχή κάθε άλλο παρά υπερήφανοι θα πρέπει να νοιώθουν για τις ενέργειες και τον αγώνα τους για τη διατήρηση του ΑΤ Παπάγου. Ας τις θυμηθούμε :
·                     Αρχικά το μόνο που έκανε ο Δήμαρχος ήταν να επισκεφθεί με ένα συνεργάτη του τον τότε Υπουργό κ. Πανούση για να δείξει το ενδιαφέρον του και βεβαίως να φωτογραφηθεί για λόγους Facebook.
·                     Στο μεσοδιάστημα όταν έβλεπε ότι το θέμα της διατήρησης του ΑΤ Παπάγου, δεν πήγαινε καλά κάλεσε τους επικεφαλείς των παρατάξεων της αντιπολίτευσης για να μας ενημερώσει. Σε πρόταση του επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας Κώστα – Πολυχρόνη Τίγκα να επισκεφθούμε όλοι οι επικεφαλείς των παρατάξεων με το Δήμαρχο μπροστά, τον αρμόδιο Υπουργό, θεώρησε ότι θα ήταν μάταιο. Έτσι το μόνο που του έμεινε ήταν το προσδοκώμενο επικοινωνιακό όφελος.
·                     Τελικά όταν ήδη είχε κλείσει το ζήτημα, επισκέφθηκε με δύο συνεργάτες του το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κ. Αναγνωστάκη.  Ο Γενικός Γραμματέας δεσμεύτηκε ότι όλο το προσωπικό, 64 άτομα από το Αστυνομικό Τμήμα Χολαργού  και 38 άτομα από το Αστυνομικό Τμήμα Παπάγου, θα αποτελέσουν την οργανική δύναμη του ενιαίου Αστυνομικού Τμήματος Χολαργού, με αποτέλεσμα να αυξηθούν οι περιπολίες πεζών και οχημάτων ανά 8ωρο.
·                      Έτσι για μια ακόμη φορά, για ένα τόσο μεγάλο ζήτημα, αγνόησε προκλητικά την αντιπολίτευση και ότι όλη μαζί ενωμένη θα μπορούσε να προσφέρει στους πολίτες και την κοινωνία ολόκληρη. Το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν το προσδοκώμενο επικοινωνιακό όφελος.
·                     Σήμερα αντί 64 άτομα του ΑΤ Χολαργού και 38 του ΑΤ Παπάγου που θα ήταν η συνολική δύναμη δηλαδή 102 άτομα, τελικά το ΑΤ Χολαργού έχει δύναμη 26 άτομα (που είχε και πριν) και προστέθηκαν και άλλα 15 του ΑΤ Παπάγου, δηλαδή 41 άτομα.

Κύριε Δήμαρχε,

          Αναμένουμε την ευόδωση της αισιόδοξης άποψής σας για αύξηση των περιπολιών στο Δήμο μας. ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ.

         Όλες οι προσπάθειές σας για τη διατήρηση του ΑΤ Παπάγου, κρινόμενες από το αποτέλεσμα ΑΠΕΤΥΧΑΝ.
 
Αναλάβετε την ευθύνη στο μέρος που σας αναλογεί.

Ο επικεφαλής της παράταξης Κώστας – Πολυχρόνης Τίγκας και τα στελέχη της Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης θέλουν να εκφράσουν ένα Διαχρονικό Μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους Διοικητές και τα  Στελέχη που κατά καιρούς υπηρέτησαν στα ΑΤ και ΤΑ Παπάγου, για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσέφεραν στις Παπαγιώτισες και τους Παπαγιώτες.


 Ελπίζουμε, ευχόμαστε,  και πιστεύουμε ότι κάποια στιγμή στο μέλλον απόλυτα εκσυγχρονισμένα το ΑΤ και το ΤΑ Παπάγου θα λειτουργήσουν ξανά προς όφελος της κοινωνίας και των δημοτών του Παπάγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου