Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

ΤΟ ΤΡΙΤΟ PSI ΕΓΙΝΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΡΟΥΘΟΥΝΙ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ. Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ! ΤΙ ΝΑ ΔΕΙ ΑΥΤΟΣ...

Σε αυτή τη χώρα όλοι κοιμάσθε όρθιοι ενώ ρουφιάνοι, απατεώνες και...

παράνομοι σταθμάρχες που μασάνε απο πονηρά έσοδα κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Στην Ελλάδα κυβερνά ένα παρακράτος, που ξεπουλάει όπλα για μίζες, χαρίζει δάνεια σε κοτσαμπάσηδες (και μετά δεν έχει ρευστότητα) και παίρνει τα σπίτια του κοσμάκη για ένα κομμάτι ψωμί.

Την ώρα που το Μαρέβα Gate και το Kammenos Gate παιζόταν στα μπροστινά θρανία, στα πίσω παιζόταν το τρίτο PSI των τραπεζών για το οποίο κανείς εκτός απο εμένα δεν σας επεσήμανε. Έγινε με τρόπο που δεν κατάλαβε κανείς, μα κανείς, τίποτα. Τα ΜΜΕ, το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, το ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ σας το έκρυψαν. Σας λυπάμαι.

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ κ.ΤΣΙΠΡΑ…

Αντιγράφω απο HuffingtonPost.gr.
Στο υψηλό ποσοστό του 86,1% ανήλθε το ποσοστό κάλυψης του swap επί του συνόλου των ομολόγων που αφορούσε η ανταλλαγή, αποτυπώνοντας την μεγάλη ανταπόκριση των επενδυτών κατόχων ομολόγων στην πρόσκληση του υπουργείου Οικονομικών και του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους.

Στην πραγματικότητα, όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, το ποσοστό κάλυψης ανήλθε σε υψηλότερα επίπεδα από το 86,1% αν ληφθεί υπόψη ότι περίπου 2,5 δισ. ευρώ ομολόγων δεν μπορούσαν - για θεσμικούς λόγους - να συμμετάσχουν στη διαδικασία “ανταλλαγής”. Πολύ θέατρο…

Η επιτυχημένη ανταλλαγή ομολόγων (swap) ήταν το βασικό θέμα της εισαγωγής του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Συγκεκριμένα, όπως είπε, «ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η διαδικασία ανταλλαγής ομολόγων, η οποία είχε ξεκινήσει στις 15 Νοεμβρίου. Πρόκειται στην πραγματικότητα για τη δεύτερη επιτυχή έξοδο στις αγορές μετά από αυτήν του Ιουλίου και η οποία στοχεύει στην αναδιαμόρφωση του προφίλ του ελληνικού χρέους ώστε αυτό να καταστεί ευκολότερα διαπραγματεύσιμο στις διεθνείς αγορές».

Πλέον υπάρχουν 5 νέα ομόλογα στο σύστημα με ονομαστική αξία 25,5 δισεκ. και 4,2 δισεκ. που παρέμειναν στα παλαιά 20 ομόλογα του PSI+.

Τα νέα ομόλογα που θα εκδοθούν στο πλαίσιο του swap θα έχουν τα εξής μεγέθη:

Τα νέα ομόλογα λήξεως το 2023 θα είναι συνολικού ποσού 4.344.557.124 ευρώ
Τα νέα ομόλογα λήξεως το 2028 θα είναι συνολικού ποσού 5.942.780.424 ευρώ
Τα νέα ομόλογα λήξεως το 2033 θα είναι συνολικού ποσού 6.076.215.808 ευρώ
Τα νέα ομόλογα λήξεως το 2037 θα είναι συνολικού ποσού 4.797.348.697 ευρώ
Τα νέα ομόλογα λήξεως το 2042 θα είναι συνολικού ποσού 4.595.803.336 ευρώ
Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, συνέχισε, «επιτεύχθηκαν οι κεντρικοί στόχοι που είχαν τεθεί, όπως:

«Η εξομάλυνση και κανονικοποίηση της αγοράς ομολόγων με την απορρόφηση των μη τυπικών ομολόγων του PSI». Επίσης «έγινε μια σημαντική ένεση ρευστότητας και το ελληνικό χρέος κατέστη πιο ελκυστικό για τους μη μοχλευμένους επενδυτές».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέθεσε μάλιστα τα στοιχεία της ανταλλαγής ομολόγων:

Κατά τη διαδικασία ανταλλάχτηκαν ομόλογα ύψους περίπου 25,5 δισεκατομμυρίων ευρώ από μια ‘δεξαμενή’ 29,6 δισεκατομμυρίων, η εθελοντική, δηλαδή, συμμετοχή δηλαδή άγγιξε το 86,1% γεγονός που «καθιστά τη συγκεκριμένη συναλλαγή μια από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές συναλλαγές που έχουν γίνει ποτέ». Ανταλλάχτηκαν 20 ομόλογα του PSI με 5 νέα τυπικά ομόλογα λήξης από το 2023 μέχρι το 2042.

ΚΑΙ Η ΟΜΟΛΟΓΙΑ… Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

Και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατέληξε: «Η ανταλλαγή αυτή κλείνει οριστικά τον κύκλο που άνοιξε το PSI και σηματοδοτεί το πέρασμα σε μια νέα εποχή για την ελληνική οικονομία».

Τι να εξηγήσω. Συνηθισμένα πράγματα αυτά που γίνονται. Σας λυπάμαι.

Ο Τσίπρας δεν μπορούσε να παρουσιάσει πλεόνασμα (1% πλεόνασμα αντιστοιχεί όπως απο εμένα έμαθαν να λένε τα ΜΜΕ της κατοχής, σε 1,8 δις ευρώ, περνάνε πολλοί απο εδώ). Δεν μπορούσε επίσης να αποπληρώσει τοκοχρεολύσια, το εσωτερικό χρέος ή το κοινωνικό μέρισμα. Χρειαζόταν χρήματα. Η Λύση απλή, γνωστή και πετυχημένη, ένα νέο δάνειο, μια νέα έξοδος στις αγορές, μια αύξηση του χρέους δηλαδή… Τα δάνεια φυλάσσονται σε τράπεζες… έτσι μπορεί να προκύπτει και αύξηση των καταθέσεων κατά μερικά δίς ευρώ. Μια νέα κάλπικη νίκη.

Το φρέσκο χρήμα απο το νέο PSI φυσικά θα πάει σε επενδύσεις φούσκες των τσομπαναραίων, των περιπτεράδων και των κοτσαμπάσηδων, γιατί είναι και ανίκανοι και άχρηστοι να κάνουν οτιδήποτε. Ο κόσμος προχωράει και αυτοί έχουν βάλει σε πόρτες κράχτες να παίρνουν διόδια και επιδόματα. Δεν γίνεται ανάπτυξη έτσι. Πρέπει να κοπούν κλαδιά, αρχίζοντας απο τα ψηλά. Η χώρα έχει γίνει χωματερή ηλιθίων, ανίκανων, τεμπέληδων και απατεώνων. Όσο επιμένουν, έχει και πιο κάτω.

Τζόγος, ναρκωτικά, λαθραία και νοθευμένα καύσιμα, τουρισμός είναι η μόνη έξοδος απο τη κρίση κατά τα λεγόμενα όλων των άχρηστων, γιατί δεν μπορούν να κάνουν τίποτα άλλα απο το να κλέβουν, να τρώνε, να παίρνουν μίζες και να γλείφουν τον απαυτό των αφεντικών τους. Δεν σας αρέσει ο τρόπος που μιλάω; Μα δεν είστε εκκλησία κύριοι. Μπορδέλο είστε και όχι πολυτελείας. Μπορδέλο Κολομβίας.

Πολύ μεγάλους οικονομολόγους έχετε στη Κολομβία του ευρωπαϊκού νότου. Δεν πήραν είδηση τίποτα. Ούτε ένας δεν μίλησε για το νέο PSI. Να τους χαίρεσθε. Μια παρέα είναι όλοι.
το διαβάσαμε στο  http://zcode-gr.blogspot.gr/2017/11/to-psi.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου