OPTOCENTER

Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017

ΝΕΟ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΦΟΡΟ ΣΤΟΝ ΕΝΦΙΑ! ΤΣΙΠΡΑΣ: ΕΚΤΕΛΟΥΜΕ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ NA ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ!!!

Φωτογραφία: Intimenews/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
σχόλιο δικό μας:Όσο και αν οι δηλώσεις του Τσίπρα δεν είναι αληθείς ...

απεικονίζουν την πραγματικότητα την οποία αποκλείεται να αποκαλύψει ο Τσίοπρας διότι λέει μόνον ψέματα. Η πραγματικότητά είναι αυτή: να αρπάξει την περιουσία του λαιού για να την παραδώσει στους τοκογλύφους. 
Σχόλιο Μαρίας Δ.:
Ε ρε γλέντια! Πρώτα ο ΕΝΦΙΑ, μετά ο οικογενειακός ΕΝΦΙΑ, τώρα ο αγροτεμαχιακός ΕΝΦΙΑ! 
Μπράβο βρε Αλέξη! Έτσι! Να πατάξεις την φοροδιαφυγή, αγόρι μου.  
Έλιωσαν δηλαδή οι γονείς μας και οι παπούδες μας να μάς φτιάξουν ένα σπίτι, μας άφησα και ένα χωράφι στην μέση του πουθενά με πέντε ρίζες ελιές και άλλη μια ξερή ρίζα μυγδαλιά, και έρχεσαι τώρα εσύ και λες... έχεις χωράφι; ααα είσαι έχων και κατέχων! φέρε έναν ΕΝΦΙΑ.  Έχεις και σπίτι; ααα είσαι βαθύπλουτος! φέρε κι άλλον ΕΝΦΙΑ.  Άσε που είναι και δασικό, διότι έτσι αποφασίζω εγώ ο Μέγας Μάγιστρος! Κάνε αίτηση αν θες να στο αποχαρακτηρίσω... αλλά μέχρι να εκδικαστεί η αίτησή σου και να αποφασίσει ο Κοντονής τι είναι το χωράφι σου, εσύ θα πληρώνεις κανονικά ΕΝΦΙΑ και άμα δικαιωθείς... θα στον επιστρέψουμε!

Τώρα, πώς γίνεται και όλοι οι συριζαίοι μένουν σε νοίκι και δεν έχουν στο όνομά τους ούτε μανταλάκι... ένας Θεός ξέρει!

ρεπορτάζ από τοiefikerida.gr
Σαρωτικές αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ φέρνει η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών με τους ιδιοκτήτες αστικών ακινήτων αλλά και αγροτεμαχίων να πληρώνουν τον λογαρισμό

Τις νέες επιβαρύνσεις σε συγκεκριμένες κατηγορίες ακινήτων «δείχνει» το συμπληρωματικό μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση με τους πιστωτές. Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται μέχρι τον Μάρτιο του 2018 θα ψηφιστεί η ευθυγράμμιση των αντικειμενικών τιμών ζώνης των ακινήτων με τις τιμές της αγοράς.

Μέχρι τον Μάιο του 2018 , οι αρχές θα αλλάξουν τους φορολογικούς συντελεστές και θα διευρύνουν τη φορολογική βάση του ΕΝΦΙΑ εάν είναι απαραίτητο, ώστε να διασφαλίζεται ο στόχος των εσόδων από τον Φόρο Ακινήτων (βεβαίωση φόρων 3,3 δισ. και είσπραξη 2,65 δισ. ευρώ) προκειμένου να εκδοθούν τα νέα εκκαθαριστικά μέχρι τον Αύγουστο του 2018.

Οπως γίνεται αντιληπτό οι μειώσεις που θα έρθουν από τη μείωση στις αντικειμενικές θα επιφέρουν αύξηση του φόρου σε άλλα επίπεδα για να μην υπάρξει μείωση των κρατικών εσόδων.

Μετά την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών τον Μάρτιο του 2018 και σύμφωνα με το σχέδιο η κυβέρνηση έχει δύο επιλογές, όπως αναφέρει η «Καθημερινή»:

1. Την αύξηση των συντελεστών υπολογισμού του ενιαίου φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων προκειμένου να εισπραχθεί το απαιτούμενο ποσό και συγκεκριμένα 2,65 δισ. ευρώ.

2. Να επιβληθεί ο φόρος σε περισσότερα ακίνητα προκειμένου να εισπράξει το ίδιο ποσό. Σημειώνεται ότι μόνο τα αγροτεμάχια εξαιρούνται από τον ΕΝΦΙΑ και αυτά όχι από τον κύριο φόρο αλλά από τον συμπληρωματικό.

Αν και η συμφωνία με τους δανειστές προέβλεπε την ένταξη στον συμπληρωματικό φόρο των αγροτεμαχίων, ωστόσο, εξαιρέθηκαν εξαιτίας της αδυναμίας της εφορίας να υπολογίσει την αξία τους.

Βέβαια, η προσθήκη αυτή στο επικαιροποιημένο μνημόνιο δείχνει ότι είναι εξαιρετικά πιθανό στο πλαίσιο της αλλαγής του συστήματος υπολογισμού των αντικειμενικών αξιών να ενταχθούν τελικά και αυτά στον ΕΝΦΙΑ.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου