Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ ΓΙΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ! ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΗΚΕ Η ΜΑΡΙΑ ΣΠΥΡΑΚΗ! ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΘΕΝ "ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ ΣΤΟΝ ISIS"!!!


Σε εξαιρετικά δυσχερή θέση βρίσκεται η ηγεσία της ΝΔ, αλλά και του

ΠΑΣΟΚ, μετά την αποκάλυψη της έκθεσης της Conflict Armament Research  (CAR) όπου παρουσιάζονται όλες οι χώρες που έχουν πουλήσει όπλα στο ISIS, στην Συρία ή το Iράκ και φυσικά δεν υπάρχει ελληνικός οπλισμός, παρά μόνο μία (1) σφαίρα ελληνικής προέλευσης, η οποία κάλλιστα, σύμφωνα με πηγές του ΓΕΕΘΑ μπορεί να προέρχεται από οπουδήποτε, αλλά όχι από τις ελληνικές αποθήκες όπλων!


Αν σκεφτούμε την έκταση και το βάρος που έδωσαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στο όλο ζήτημα και το βαθμό έκθεσης του Κ.Μητσοτάκη και της Φ.Γεννηματά στην υπόθεση η έκθεση της CAR είναι συντριπτική σε βάρος της τακτικής που ακολούθησαν τα δύο κόμματα βάλλοντας κατά της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, υπονοώντας ότι οι Αρχηγοί έδωσαν άδεια για πώληση όπλων στον ISIS.

Ή και ότι δόθηκαν πιστοποιητικά τελικού χρήστη από χώρες που εφοδίαζαν τον ISIS!

Αλλά ακόμα και με αφορμή για την περίπτωση του Β.Παπαδόπουλου, εκπροσώπου στις διαπραγματεύσεις με την Σαουδική Αραβία για την πώληση 300.000 βλημάτων των 105 χλστ. αεροπορικών βομβών Μκ82 και Μκ83, με τις περίφημες ανακοινώσεις της Σπυράκη και του Κ.Μητοστάκη, η οποία θριαμβολογούσε ότι βρέθηκαν "όπλα και πυρομαχικά της εταιρείας του στα χέρια του ISIS", αποδεικνύεται ότι κάτι δεν πάει καλά με τη ΝΔ, που σύρεται από γκάφα σε γκάφα.

Σίγουρα η μία (1) σφαίρα δεν αποτελεί πώληση όπλων και πυρομαχικών στον ISIS κατασκευής της εταιρείας του Παπαδόπουλου...

Μάταια το ΓΕΕΘΑ (η, κατά τεκμήριο, μακράν σοβαρότερη ελληνική κρατική υπηρεσία, τουλάχιστον επί ηγεσίας ναυάρχου Ε.Αποστολάκη) εξέδιδε ανακοινώσεις ότι "Δεν έχουν πουληθεί ελληνικά όπλα στη Μέση Ανατολή παρά μόνο μια ποσότητα αεροπορικών βομβών στα ΗΑΕ".

Βέβαια η πώληση των 66 εκατ. ευρώ στην Σαουδική Αραβία χάθηκε και μέχρι το καλοκαίρι θα πρέπει να πληρωθούν και άλλα 2 εκατομμύρια ευρώ από το ελληνικό δημόσιο για την καταστροφή των παλαιών πυρομαχικών που θα αγόραζε η Σαουδική Αραβία (οι αεροπορικές βόμβες, μάλιστα, θα πωλούνταν στην τριπλάσια τιμή απ'ότι διεθνώς}!

Από εκεί και πέρα η έκθεση της Conflict Armament Research  (CAR) επιβεβαιώνει αυτό που από την αρχή της σύγκρουσης στην Συρία, το pronews.gr καταδείκνυε, ακόμα και όταν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ήταν κυβέρνηση και όλοι οι υπόλοιποι στον ελληνικό Τύπο χρησιμοποιούσαν για τον ISIS την φράση "δημοκρατική αντιπολίτευση" ή "αντικαθεστωτικοί μαχητές": Οτι οι ΗΠΑ και η Σ.Αραβία ήταν οι χώρες που εξόπλισαν τον ISIS και την Αλ Κάιντα στην Συρία για να ανατρέψουν τον Μ.Άσαντ παρά το γεγονός ότι θα δημιουργούσαν ένα αληθινό τέρας.

Τα περισσότερα ισλαμικά όπλα λεηλατήθηκαν από τον ιρακινό και συριακό στρατό. Ορισμένα όμως από αυτά τα όπλα δόθηκαν αρχικά από άλλες χώρες, κυρίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Σαουδική Αραβία, σε ένοπλες ομάδες αντιπολίτευσης της Συρίας, που αγωνίζονται εναντίον του προέδρου της χώρας, Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Σε μια περίπτωση, χρειάστηκαν μόνο δύο μήνες για τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, στο Ιράκ, για να πάρουν τα χέρια τους, σε ένα κατευθυνόμενο αντι-αρματικό πύραυλο που οι Ηνωμένες Πολιτείες αγόρασαν από μια ευρωπαϊκή χώρα και προμήθευσαν σε ομάδα αντιπολίτευσης της Συρίας.

«Οι αποδείξεις που συλλέχθηκαν από την CAR δείχνουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επανειλημμένα εκτρέψει όπλα και πυρομαχικά, που παράγονται στην ΕΕ, σε δυνάμεις της αντιπολίτευσης στη συριακή διαμάχη. Οι δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους απέκτησαν γρήγορα την επιμέλεια σημαντικών ποσοτήτων αυτού του υλικού».

Η CAR δήλωσε ότι ομοίως  εντόπισε πολλά όπλα που χρησιμοποίησε το Ισλαμικό Κράτος από εξαγωγές της Βουλγαρίας στη Σαουδική Αραβία και ότι αυτά υπόκεινται επίσης σε ρήτρες μη μεταβίβασης που θα έπρεπε να εμποδίζουν τους Σαουδάραβες να τα προμηθεύουν σε εμπλεκόμενες ομάδες της Συρίας.

Περίπου το 90% των όπλων και πυρομαχικών που χρησιμοποιήθηκαν από το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ κατασκευάστηκαν στην Κίνα, τη Ρωσία και τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, δήλωσε η CAR, με μόνο την Κίνα και τη Ρωσία να αντιπροσωπεύουν περισσότερο από 50%, κάτι απόλυτα λογικό αφού ήταν οι βασικοί προμηθευτές των νομίμων κυβερνήσεων του Ιράκ και της Συρίας, τις αποθήκες όπλων των οποίων λεηλάτησε το ISΙS.

«Αυτά τα ευρήματα υποστηρίζουν εκτεταμένες υποθέσεις ότι οι τζιχαντιστές έθεσαν υπό τον έλεγχό τους αρχικά μεγάλο μέρος του στρατιωτικού τους υλικού από ιρακινές και συριακές κυβερνητικές δυνάμεις», αναφέρει η έκθεση.
pronews.gr (τίτλος: παραλλαγμένοςε από εμάς)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου