Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΓΑΠΟΥΝ Ή ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΟΥΝ ΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ: "ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΑ ΠΟΡΤΡΕΤΑ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΧΑΤΖΗΜΩΥΣΗ! ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Από αριστερά, η κ. Βάσω Σκιντή, στο μέσον ο συγγραφέας Αντώνης Χατζημουσής και δεξιά ο Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου
Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου η παρουσίαση του νέου ...


βιβλίου του Αντώνη Χατζημωυσή, Αναπληρωτή Καθηγητή Σύγχρονης Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.  Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο βιβλιοπωλείο "Επί Λέξει" (Ακαδημίας 32), με την αίθουσα να είναι κατάμεστη από λάτρεις της Φιλοσοφίας και όχι μόνο. Στην παρουσίαση-κριτική του βιβλίου ήταν οι Βάσω Σκιντή καθηγήτρια της στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς και ο Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, επίσης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. 
Τα Φιλοσοφικά Πορτρέτα αφιερώνουν το μεγαλύτερο μέρος τους στα πορτρέτα σύγχρονων φιλοσόφων της Αναλυτικής Φιλοσοφίας (όπως Nagel, Mackie κ.α.), ενώ οι πρώτες σελίδες του βιβλίου δίνουν το περίγραμμα της διαφοράς ανάμεσα στην Αναλυτική και Ηπειρωτική Φιλοσοφία. 
Το βιβλίο είναι γραμμένο με μια "ήσυχη γραφή", όπως την χαρακτήρισε η κ. Βάσω Σκιντή και είναι η λέξη που αποτυπώνει με τον γλαφυρότερο τρόπο το ύφος του συγγραφέα. Το "ήσυχο" δεν είναι κάτι που γίνεται εύκολα από έναν δημιουργό, ωστόσο το επιτυχές τελικό αποτέλεσμα είναι ότι καθιστά εύπεπτη τη Φιλοσοφία και στους αδαείς του είδους. Όσοι λοιπόν θέλουν να προσεγγίσουν τη Φιλοσοφία και γιατί όχι, να την αγαπήσουν, μπορούν κάλλιστα να  διαβάσουν τα Φιλοσοφικά Πορτρέτα του Αντώνη Χατζημωυσή. Το βιβλίο κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις ΠΟΛΙΣ. 
Εν τω μεταξύ, απόψε 16 Δεκεμβρίου, την  παρουσίαση του βιβλίου «Φιλοσοφικά Πορτρέτα» του Αντώνη Χατζημωυσή κάνει ο Δήμος Λαμιέων, ο Πολιτιστικός, Φιλοσοφικός και Επιστημονικός  Όμιλος Λαμίας «300», καθώς και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Φθιώτιδας και η Δημοτική Πινακοθήκη «Αλέκος Κοντόπουλος». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 7:00 το απόγευμα στην κεντρική αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης Λαμίας, ενώ το συγγραφέα του βιβλίου Αντώνη Χατζημωϋσή θα προλογίσουν ο Πρόεδρος του Ομίλου «300» Παναγιώτης Ιακωβής και η Έφορος της Δημοτικής Πινακοθήκης Λαμίας Έφη Παπαευθυμίου.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου