Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

ΝΕΚΡΟΣ Ο ΠΙΛΟΤΟΣ ΤΟΥ 200-5! ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΥΠΕΘΑ!

Τη θλιβερή είδηση για τον θάνατο του πιλότου του μοιραίου Mirage 2000-5 ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης με ανάρτησή του στο ...


Τwitter ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος. Στην ανάρτησή του διαβάζουμε τα εξής:
Το αεροσκάφος συμμετείχε σε αποστολή αναχαίτισης μαζί με ακόμη ένα Mirage 2000-5. Και τα δύο βρίσκονταν σε φάση επιστροφής στη βάση τους. Πηγές του ΓΕΕΘΑ αναφέρουν ότι τα δύο Mirage βρίσκονταν σε φάση τελικής προσέγγισης του αεροδρομίου και προετοιμάζονταν για προσγείωση. Το αεροσκάφος που κατέπεσε ήταν και επικεφαλής της αποστολής. Το ζεύγος του ανέφερε πως έχασε την επαφή ξαφνικά. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με εκπαιδευτή πιλότων τέτοιου τύπου αεροσκαφών ο οποίος μίλησε στο zougla.gr, το Mirage 2000-5 είχε εντολή να πετάει πολύ χαμηλά και κάτω από τα νέφη που σήμερα, Πέμπτη, έχουν «αγκαλιάσει» όλο το βόρειο Αιγαίο. Κατά πάσα πιθανότητα, το αεροσκάφος «κάρφωσε» από πολύ χαμηλό ύψος λόγω της αχλύος από τη θερμοκρασιακή αναστροφή εξαιτίας των ειδικών κλιματολογικών συνθηκών του Αιγαίου. Το φαινόμενο αυτό το γνωρίζουν οι Έλληνες πιλότοι. Η αχλύς σημαίνει θαμπάδα-θολούρα. 

Κατά την ίδια πηγή, το αεροσκάφος «κάρφωσε», αφού πρώτα παγιδεύτηκε στη λεγόμενη από τους πιλότους «σούπα» του Αιγαίου. Ο πιλότος του Mirage φέρεται να υπέστη παραισθητικό φαινόμενο-vertigo και ήταν αδύνατο να υπάρξει αντίδραση, διότι το αεροσκάφος βρισκόταν ήδη σε πολύ χαμηλή πτήση. 

Σημειώνεται πως είναι η πρώτη απώλεια τέτοιου τύπου αεροσκάφους που διαθέτει η Πολεμική Αεροπορία από το σύνολο των 25 μαχητικών Mirage 2000-5 που είχε προμηθευτεί η χώρα. Αυτά τα μαχητικά είναι αναβαθμισμένα.
zougla.gr

1 σχόλιο:

  1. Οι τούρκοι είχαν προαναγγείλει την κατάρριψη του Ελληνικού αεροσκάφους
    Πολλά ερωτηματικά ή μάλλον καλύτερα πολλές απαντήσεις δίνονται για το σημερινό περιστατικό πτώσης Ελληνικού αεροσκάφους στην Σκύρο ύστερα από αναχαίτιση τουρκικών μέσα από το χθεσινό δημοσίευμα της «Yeni Safak», το οποίο δημοσίευσε η ιστοσελίδα του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) λίγο πριν συμβεί το περιστατικό.

    Η τουρκική εφημερίδα, η οποία είναι και αυτή μια φωνή του Ερντογάν, είχε προαναγγείλει την κατάρριψη του Ελληνικού Mirage 2000-5 και για να προλάβει να θολώσει τα νερά το είχε ήδη χρεώσει σε… σαμποτάζ Γκιουλενιστών...!!!
    Συγκεκριμένα, ο αρχισυντάκτης της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Γενί Σαφάκ, Ιμπραχίμ Καράγκιουλ σε πρωτοσέλιδο άρθρο γνώμης με τίτλο “Θα χτυπηθεί ένα ελληνικό σκάφος μετά το ρωσικό αεροσκάφος” .... υποστήριξε πως αυτοί που πραγματοποίησαν το σαμποτάζ εναντίον της Τουρκίας με την πτώση του ρωσικού αεροσκάφους μπορεί να προσπαθήσουν για μία νέα ένταση μέσω της FETÖ (κίνημα Γκιουλέν) με την Ελλάδα στο Αιγαίο.
    Σύμφωνα με τον ίδιο το πιθανό σενάριο είναι «όταν ανέβει η ένταση στο Αιγαίο, οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις να χτυπήσουν ένα ελληνικό σκάφος ή πλοίο και αυτό θα δημιουργήσει ένα νέο μέτωπο εναντίον της Τουρκίας στη Δύση από την αιγίδα των ΗΠΑ και των χωρών της ΕΕ«.
    Ο Ιμπραχίμ Καράγκιουλ αναφέρει ότι όπως έγινε στην πτώση του ρωσικού αεροσκάφους από τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις κανείς δεν θα καταλάβει ποιος πραγματοποίησε την εν λόγω επίθεση. «Μετά, το εν λόγω περιστατικό έγινε γνωστό ότι πραγματοποιήθηκε από μέλη της FETÖ με εντολή των ΗΠΑ», ισχυρίστηκε.
    Πρόκειται προφανώς για μια ύπουλη μορφή τουρκικής προπαγάνδας, καθώς προσπαθούν να καλύψουν τις προκλητικές και επιθετικές κινήσεις τους κατά της Πατρίδας μας.
    Σήμερα επιβεβαιώθηκε το «σενάριο» και προφανώς αυτό δεν ήταν σαμποτάζ Γκιουλενιστών, αλλά καλα σχεδιασμένη επιθετική ενέργεια του Ερντογάν....
    ΕΜΕΙΣ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΟΡΘΙΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή