Κυριακή 8 Απριλίου 2018

ΝΕΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ! ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ ΟΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ!

Και ανήμερα του Πάσχα συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις με δύο F-16 να πραγματοποιούν υπερπτήσεις πάνω από την νήσο Παναγία, όπου...

βρίσκεται ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος.
Υπερπτήσεις πάνω από την νήσο Παναγία στις Οινούσσες πραγματοποίησαν τουρκικά μαχητικά, λίγο μετά τις 11 σήμερα το πρωί, Κυριακή του Πάσχα, ενώ στο νησί βρίσκεται ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΣ, Αλκιβιάδη Στεφανή.
Συγκεκριμένα, στις 11:11, ένα τουρκικό F-16 εισήλθε στο FIR Αθηνών και αφού εκτέλεσε υπερπτήση πάνω από την Ν. Παναγία, επέστρεψε στον τουρκικό εναέριο χώρο. Αντίστοιχο περιστατικό σημειώθηκε και με άλλο τουρκικό F-16, λιγότερα από 10 λεπτά αργότερα, στις 11:20.

Αναχαίτιση drone
Σημειώνεται, ότι πριν από δύο μόλις μέρες, η ελληνική αεροπορία αναχαίτισε για πρώτη φορά τουρκικό drone στο ελληνικό FIR.

το μεσημέρι της Μ. Πέμπτης, το μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Τουρκίας εισήλθε στο ελληνικό FIR, εντοπίστηκε από ελληνικά ραντάρ στην περιοχή της Ρόδου και εν συνεχεία αναχαιτίστηκε από ελληνικά F-16.

Οι Τούρκοι απέσυραν το Drone στον εναέριο χώρο τους με τα ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη να παρακολουθούν την πτήση μέχρι να αποσυρθεί.

Αυτή ήταν η πρώτη καταγραφή παραβίασης του εναέριου χώρου μας από UAV ANKA, έπειτα από την επίσημη ανακοίνωση της επιχειρησιακής τους ένταξης στο τουρκικό ναυτικό, στις 27 Μαρτίου.
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου