Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΣΕ ΚΟΝΤΟΝΗ ΓΙΑ ΔΗΜΑΚΗ: "ΕΙΣΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ..."!

13 Απριλίου 2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Δήλωση του Μετώπου Νίκης και του Κόμματος Πειρατών για τον Β. Δημάκη

Ραχήλ Μακρή σε Κοντονή για Δημάκη: «Είσαι υπεύθυνος για την ζωή του. Να ενεργοποιήσεις τη διάταξη που ψηφίσαμε για τον Ρωμανό όλη η Βουλή, όταν φώναζες ως αντιπολίτευση»

«Δεν είναι μια απόφαση κυβερνητική. Τις άδειες στους κρατούμενους...

δεν τις δίνει η κυβέρνηση, τις δίνει το συμβούλιο της φυλακής στο οποίο προΐσταται αντιεισαγγελέας Εφετών και αν υπάρξει προσφυγή, την δίνει το συμβούλιο πλημμελειοδικών», αναφέρει ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής για την απόρριψη της αίτησης του Βασίλη Δημάκη για χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας, προκειμένου να παρακολουθήσει με «βραχιολάκι» τα μαθήματά του στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Κύριε Κοντονή, άδεια όμως στον Κουφοντίνα δώσατε φτάνοντας να αλλάξετε την σύνθεση του συμβουλίου της φυλακής και τον δικαστή που αρνήθηκε. Τώρα υπάρχει συμβούλιο φυλακής; 

Κύριε Κοντονή, ο Δημάκης δικαιούται άδειας σύμφωνα με την τροπολογία που ως βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης εισηγηθήκατε και όλη η Βουλή ψήφισε μαζί για τον Ρωμανό. 

Η μη ενεργοποίηση της Νομοθετικής Διάταξης του από εσάς, ως αρμόδιου Υπουργού, σας καθιστά υπεύθυνους για την στέρηση του αναφαίρετου συνταγματικού δικαιώματος του στην παιδεία και την τυχόν απώλεια της ζωής του.


Ραχήλ Μακρή
Οικονομολόγος (MSc in Banking) – Πρώην Βουλευτής
Επικεφαλής του Μετώπου Νίκης
Μέτωπο Νίκης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου