Σάββατο 7 Απριλίου 2018

ΜΑΣ ΠΗΡΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΚΑΙ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ: "ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ"! ΕΧΕΙ ΑΔΙΚΟ;;;

Προκαλεί ο Τούρκος αντιπρόεδρος: «Ανίκανοι οι Έλληνες πολιτικοί»
τίτλος: δικός μας, πηγή: gazzetta.gr
Νέες προκλητικές δηλώσεις εξαπέλυσε μέσω του προσωπικού του...

λογαριασμού στο Twitter ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγκ, αποκαλώντας του έλληνες πολιτικούς ανίκανους και υποστηρίζοντας ότι «προσπαθούν να τορπιλίσουν τις σχέσεις Άγκυρας-Αθήνας».

Αναλυτικότερα, σε μήνυμά του στο Twitter o Μπεκίρ Μποζντάγκ, εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης, έγραψε: «Ορισμένες άδικες και προκλητικές δηλώσεις κάποιων Ελλήνων υπουργών για την Τουρκία δεν είναι προς όφελος της Ελλάδας. Εκλαμβάνοντας ως αδύναμη τη στάση της Τουρκίας δεν αποτελεί έξυπνη άποψη, που θα μας πάει μπροστά. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι ουδείς μπορεί να συμπεριφέρεται άδικα απέναντι στην Τουρκία, ότι η Τουρκία δεν παραβιάζει τα δικαιώματα κανενός αλλά ούτε και δίνει σε κανέναν άλλον το δικαίωμα να παραβιάζει τα δικαιώματά της και να της συμπεριφέρεται άδικα. Μάρτυράς μας η ιστορία. Δεν είναι προς όφελος κανενός να δοκιμάζει συνέχεια την Τουρκία».
1) Türkiye, Yunanistan ile ilişkilerini geliştirmek ve güçlendirmek için pek çok olumlu adım attı.
Bu gerçeğe rağmen maalesef Yunanistan’daki bazı kifayetsiz siyasiler, Türkiye Yunanistan ilişkilerini bozmak için uğraşıyor.
— Bekir Bozdağ (@bybekirbozdag) April 7, 2018
/blockquote>
2)Türkiye,Yunanistan ile ilişkilerinin daha iyi olmasından yanadır.

Bazı Yunanlı bakanların Türkiye hakkındaki haksız ve provakatif açıklamaları,Yunanistan’ın yararına değildir.

Türkiye’nin duruşunu,zaaf olarak değerlendirmek,akıllı ve ileri görüşlülerin yapacağı iş değildir.
3)Herkes bilmeli ki; Türkiye,
kimseye haksızlık yapmaz;
kimsenin hakkına el uzatmaz;
kimsenin de kendisine haksızlık yapmasına ve hakkına el uzatmasına izin vermez. Tarih, buna tanıktır.Bunu,tekrar tekrar test etmenin kimseye yararı yoktur.
Ο κ. Μποζντάγ υποστήριξε επίσης ότι είναι είναι υπέρμαχος των καλών σχέσεων με την Ελλάδα, για την ενίσχυση των οποίων έχουν γίνει αρκετά θετικά βήματα.

Οι δηλώσεις του εκπροσώπου της τουρκικής κυβέρνησης ήρθαν λίγο μετά από τις δηλώσεις του έλληνα υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου ο οποίος κάλεσε σε συνέντευξή του την Τουρκία να επιστρέψει στον δρόμο της λογικής.

«Η κυβέρνηση αναμένει από την Τουρκία να επιστρέψει σύντομα στον δρόμο της λογικής και της σύνεσης καθώς η στρατηγική της όξυνσης που έχει επιλέξει δεν είναι επωφελής ούτε για την ίδια την Τουρκία ούτε για την ευρύτερη περιοχή μας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και εξέφρασε την εκτίμηση ότι αργά ή γρήγορα θα το κατανοήσουν αυτό οι γείτονές μας.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται και πιέζει διπλωματικά και πολιτικά, για την ταχύτερη διευθέτηση του ζητήματος.

Στην υπόθεση των δύο στρατιωτικών αναφέρθηκε από πλευράς του και ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος. «Οι σκέψεις όλων μας, ιδιαίτερα αυτές τις μέρες, είναι κοντά στα δύο στελέχη μας που βρίσκονται μακριά από τις οικογένειες τους, εξαιτίας της ομηρίας που τους επέβαλλε χωρίς δίκη και κατά παράβαση κάθε συνθήκης, λογικής και εθιμικού δικαίου για τέτοιες περιπτώσεις, το τουρκικό καθεστώς. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, για να είναι σύντομα κοντά μας», αναφέρει ο υπουργός Αμυνας.

Πηγή: insider.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου