Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019

ΕΦΘΑΣΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ; ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΙΑΧΕΣ ΑΠΟ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ: "ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΤΕ, ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ ΝΑ ΑΝΕΒΕΤΕ ΣΕ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΑ"!!!

Σκληρές, προκλητικές και πολεμικές δηλώσεις εναντίον της Ελλάδος...

έκανε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ουσιαστικά προδιαγράφοντας το ζοφερό μέλλον των ελληνοτουρκικών σχέσεων μέσα στο 2019, έτος που σύμφωνα με όλες τις εκτιμησεις θα δοκιμαστούν πολύ.

Στην ομιλία του στην Ακαδημία της Ακτοφυλακής και της Στρατοχωροφυλακής ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι:

«Προειδοποιούμε την Ελλάδα. Έχετε ένα "κακομαθημένο παιδί". Έτσι λένε τον Υπουργό Άμυνας τους.


Τον αποκαλούν και λένε "έχουμε ένα κακομαθημένο παιδί".

Προσέξτε όμως το κακομαθημένο σας παιδί για να να μην προκληθεί κάποιο ατύχημα με τις τουρκικές δυνάμεις. Αυτό το υπενθυμίζουμε. Και σας το λέω εντελώς φιλικά»! δήλωσε ο Μελβούτ Τσαβούσογλου.

Ο Τούρκος υπουργός ανέφερε επίσης πως «δεν υπάρχει κανένα όφελος και δεν θα σας φέρει κανένα κέρδος η αύξηση της έντασης με δηλώσεις ή να κάνετε το λάθος να ανεβείτε σε κάποια βραχονησίδα»!

Ο Τσαβούσογλου τόνισε πως η «Άγκυρα κάνει αυτό που πρέπει για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της στο θέμα της αξιολόγησης των αποθεμάτων υδρογονανθράκων όσο και στην ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο» .

Ο ίδιος πρόσθεσε επίσης πως «στην ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων και της Τουρκίας. Και τα προβλήματα του Αιγαίου είναι σε αυτό το πλαίσιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου