Σάββατο, 5 Ιανουαρίου 2019

ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: "ΘΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΤΑΠΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ"!

Από την έδρα της Στρατιάς του Αιγαίου, ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν, σε ένα αλυτρωτικό παραλήρημά του απείλησε ότι «Θα ρίξει τους ποταπούς Έλληνες στη θάλασσα», χρησιμοποιώντας στίχους...


από ένα ποίημα Τούρκου εθνικιστή ποιητή της εποχής του μικρασιατικού πολέμου!

Ετσι, μετά τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ για «γαλάζια πατρίδα», του Μελβούτ Τσαβούσογλου προειδοποιώντας την Ελλάδα να μην κάνει το λάθος να προκαλέσει την Τουρκία, έρχεται ο Ρ.Τ.Ερντογάν να ρίξει «λάδι στην φωτιά» της ελληνοτουρκικής έντασης και να προειδοποιήσει για τα χειρότερα, σε ένα ιδιότυπο ψυχολογικό πόλεμο.
Εναν ψυχολογικό πόλεμο που ξεκίνησε από τις ανήκουστες δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μ.Τσαβούσογλου κατά του Ελληνα υπουργού Εθνικής Αμυνας Π.Καμμένο τον οποίο χαρακτήρισε «κακομαθημένο παιδί που θα τιμωρηθεί» προφανώς, αν συνεχίσει να απειλεί τη Τουρκία.


Υπενθυμίζεται ότι η Στρατιά του Αιγαίου εκτός από τον αποβατικό στόλο περιλαμβάνει την 57η Ταξιαρχία Πυροβολικού με έδρα το προάστιο Μπουρνόβα στην Σμύρνη, την 19η Ταξιαρχία Πεζικού με έδρα το Αδραμύττιο, απέναντι από την Λέσβο, την 11η Ταξιαρχία Μηχανοκινήτου Πεζικού με έδρα το Ντενιζλί, νοτιοανατολικά της Σμύρνης, την 3η εκπαιδευτική Ταξιαρχία Πεζικού με έδρα την Αττάλεια και την πρώτη εκπαιδευτική ταξιαρχία πεζικού με έδρα την Μαγνησία, βόρεια της Σμύρνης.

Παράλληλα στην δικαιοδοσία του επιτελείου Ναυτικού περιλαμβάνεται η διεύθυνση αποβατικού στόλου με έδρα την Φώκαια και την Σμύρνη, μια ταξιαρχία κομάντος του ναυτικού με έδρα την Φώκαια και την Σμύρνη, το αρχηγείο στόλου στον ναύσταθμο του Ακσάζ (απέναντι από τα Ίμια) και το αρχηγείο υποστήριξης αμφίβιων επιχειρήσεων με έδρα επίσης την Σμύρνη. Από όλα αυτά τα στοιχεία φαίνεται καθαρά ο επιθετικός χαρακτήρας της στρατιάς του Αιγαίου, απέναντι ακριβώς από τα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Βέβαια οι δηλώσεις Ερντογάν ήρθαν μέσα από τους στίχους ενός ποιήματος που απήγγειλε αλλά μικρή σημασία έχει αυτό.

Το μήνυμα που ήθελε να περάσει πρώτα στους Τούρκους το… πέρασε.

Κατά την ανακοίνωση των υποψηφίων του κόμματός του στη Σμύρνη για τις δημοτικές εκλογές της 31 Μαρτίου, ο Ερντογάν απήγγειλε τους στίχους ενός τουρκικού τραγουδιού για τη Σμύρνη κάνοντας λόγο για «μαύρες μέρες της κατοχής».

Στην ομιλία του στη Σμύρνη ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε:

«Ο μακαρίτης Μουχαρέμ Ερτάς έχει ένα λαϊκό τραγούδι που μιλά για την κατοχή της Σμύρνης. Κοιτάξτε τι συναισθήματα δημιούργησαν στον λαό μας εκείνες οι μαύρες μέρες της κατοχής».

Και απάγγειλε στη συνέχεια:

«Όμορφη Σμύρνη, δεν φεύγει ο καπνός από πάνω σου.

Την ημέρα στην φαντασία μου, το βράδυ στη σκέψη μου. Σκύψτε βουνά να περάσω στην πατρίδα μου.

Διευκολύνετε τον στρατό μου να περάσει. Η αλεπού δεν μπορεί να μπει στο κρεβάτι του λιονταριού, κι αν μπει δεν μπορεί να μαζέψει τα μπουμπούκια τριαντάφυλλων.

Ο ποταπός Έλληνας δεν μπορεί να πραγματοποιήσει τους σκοπούς του. Λένε μην περάσεις, θα περάσω στη Σμύρνη… Θα ρίξω τους Έλληνες στη θάλασσα».

Ο Ταγίπ Ερντογάν πρόσθεσε ότι «αυτή η πόλη ήταν πάντα στη φαντασία μας την ημέρα, και το βράδυ στη σκέψη μας».

Στη συνέχεια, απευθυνόμενος στους συγκεντρωθέντες, είπε:

«Σμύρνη, είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε εναντίον των αλεπούδων που προσπαθούν να μπουν στο κρεβάτι του λιονταριού.

Σμύρνη, είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε μέρα νύχτα για να μην αφήσουμε να πραγματοποιήσουν τους σκοπούς τους οι ποταποί που βρίσκονται εκτός και εντός.

Σμύρνη, είμαστε έτοιμοι, όπως ακριβώς έκανε ο βετεράνος Πασάς, να ρίξουμε στη θάλασσα αυτούς που έχουν βάλει στο μάτι την ελευθερία και το μέλλον σου».


pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου