Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

ΦΙΔΙΑ ΣΤΟΝ... ΚΟΡΦΟ ΤΩΝ ΠΑΠΑΓΙΩΤΩΝ!


07102010277
Αναστατωμένοι είναι ορισμένοι κάτοικοι του Παπάγου και ειδικότερα η γειτονιά της Πίνδου καθώς πριν από μερικές ημέρες την εμφάνισή τους έκαναν φίδια, τα οποία εθεάθησαν ανάμεσα στα ξερόχορτα πάρκου ενώ υπήρξε και περίπτωση που φίδι βρέθηκε και σε αυλή σπιτιού.
Όπως μας ενημέρωσε αναγνώστρια, στην οδό Πίνδου κοντά στην Μπαλοδήμου μετά την παιδική χαρά βρίσκεται ένα πάρκο το οποίο αποτελεί κρυψώνα φιδιών. Όπως βέβαια μας είπε, είναι κάτι που συμβαίνει κάθε χρόνο όταν πιάνουν οι ζέστες. Το ζήτημα είναι ότι όσο πιο ψηλά είναι τα ξερόχορτα, τόσο πιο πιθανόν είναι να κάνουν αισθητή την παρουσία τους τα εν λόγω ερπετά. Κρίνεται λοιπόν αναγκαία η αποψίλωση στην περιοχή.
Φυσικά, δεν τίθεται θέμα επικινδυνότητας καθώς στην Ελλάδα, τα περισσότερα φίδια είναι ακίνδυνα. Το μόνο είδος φιδιού που είναι δηλητηριώδες στην Ελλάδα είναι η οχιά, η οποία είναι εύκολα αναγνωρίσιμη. ΄Ολα τα υπόλοιπα είναι ακίνδυνα για ανθρώπους και ζώα και συγχρόνως μας απαλλάσσουν «φυσικά» από τα τρωκτικά που μεταφέρουν ασθένειες πολλές φορές επικίνδυνες καθώς  αποτελούν κατά κύριο λόγο την τροφή τους. Οι περισσότεροι άνθρωποι, λοιπόν,  λόγω άγνοιας πανικοβάλλονται στην θέα οποιουδήποτε φιδιού και νιώθουν πως απειλείται η ζωή τους.
πηγή: myxolargos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου