Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

ΣΙΚΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΑΪΚΟΥ ΣΤΗΝ «ΠΑΠΑΓΟΥ ΠΟΛΙΤΕΙΑ»


ΙΔΟΥ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ 
ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΣΤΑΪΚΟ

Η συνέντευξη που παραχώρησε ο αρχιτέκτονας Μπάμπης Στάϊκος στην τοπική εφημερίδα «Παπάγου-Πολιτεία» του Δ. Οικονόμου, είναι συνέντευξη-λαπάς. Συνέντευξη-σικέ την λέμε. Κονσερβοποιημένη, συνέντευξη που φτιάχτηκε για να προωθήσει το προφίλ του κ. Στάϊκου. Ο φίλος Δ. Οικονόμου, δεν είναι δημοσιογράφος αλλά οδοντίατρος. Δόντια ξέρει να βγάζει, δημόσιες σχέσεις ξέρει να κάνει αλλά δεν ξέρει να κάνει καλές ερωτήσεις. Απέφυγε να  ρωτήσει πράγματα που θέλει να μάθει ο δημότης από έναν θεωρούμενο ευεργέτη της πόλης του.
Εμείς λοιπόν θέτουμε τα δικά μας ερωτήματα μέσα από το blog του «Παρατηρητή»και περιμένουμε από τον κ. Στάϊκο να απαντήσει. Είναι επίσημα ερωτήματα της εφημερίδας και ζητούμε συνέντευξη με απαντήσεις από τον κ. Στάϊκο. 
Κύριε Στάϊκε, θα έχετε προσέξει ότι εμείς δεν κάνουμε ερωτήσεις-λαπάδες σαν αυτές που σας έκανε η εφημερίδα του Δ. Οικονόμου. Οι ερωτήσεις οι δικές μας είναι χαστούκια. Έτσι έχουμε μάθει και μπορείτε να το διαπιστώσετε βλέποντας τις ανηρτημένες σε βίντεο συνεντεύξεις με τον Καρατζαφέρη, τον Μιχαλολιάκο, τον Βελόπουλο κ.α. 
Χωρίς να σας πιέζουμε, εάν θέλετε, μπορείτε να μας απαντήσετε έως την ερχομένη Κυριακή. Ευχαριστούμε.

  1. Κύριε Στάϊκε, μόνος σας δηλώνετε ότι σκέφτεστε να κατέβετε για Δήμαρχος στις επόμενες εκλογές «Υπάρχει σαν σκέψη αλλά είναι κάτι που ακόμα δεν έχω αποφασίσει», υπογραμμίζετε. Γιατί λοιπόν θεωρείτε «εξωφρενικό» το να συνδέσει κανείς τις δωρεές σας με τις προθέσεις σας να διεκδικήσετε την δημαρχεία; Δεν είστε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που θα κάνει κάτι παρόμοιο. Η ιστορία αντιθέτως αποδεικνύει το αντίθετο: πολλοί ξεκινούν με …ανιδιοτελείς προσφορές-ευεργεσίες,  για να κατέλθουν υποψήφιοι Δήμαρχοι. Σας θυμίζουμε τον πρώην Δήμαρχο Χολαργού και τον Περτσεμλίδη, μέγα ευεργέτη του Δήμου Ν. Ιωνίας. Οι προσφορές- ευεργεσίες των ανωτέρω, αποτέλεσαν διαβατήριο για να εκλεγούν Δήμαρχοι.
  2. Επειδή δικαίως υπάρχει μεγάλη καχυποψία από τον λαό, ειδικά στην εποχή που ζούμε, ο δημότης ζητάει να μάθει το εξής: Οι ευεργεσίες και μεγάλες ομολογουμένως δωρεές σας στον Δήμο Παπάγου, συνοδεύονταν από το απαραίτητο «πόθεν έσχες» ή απλά γίνονταν αποδεκτές από τον Δήμο;  Η καχυποψία συνίσταται στο εξής: Η ευεργεσία όσο σημαντική είναι, πρέπει να κατοχυρώνει και τον αποδέκτη και τον δωροδότη. Πιστεύουμε να συμφωνείτε.
  3. Έχει ειπωθεί, και ο κ. Ξύδης δεν το έχει αρνηθεί, ότι δεν σας ζήτησε οι δωρεές σας να συνοδεύονται από το «πόθεν έσχες». Δεν θα έπρεπε να το απαιτήσετε εσείς κύριε Στάϊκε; Η «γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να είναι τίμια αλλά και να φαίνεται» λέει μια παροιμία.
  4. Λέγεται ότι έχετε off-shore εταιρείες. Επειδή η δημιουργία των  συγκεκριμένων εταιρειών έχει ταυτιστεί (όχι από εμάς) με προσπάθεια φοροδιαφυγής, πείτε μας, έχετε και πόσες off-shore εταιρείες;
  5. Οι δωρεές που προσφέρατε στου Παπάγου, συμπεριελήφθησαν στην φορολογική σας δήλωση ώστε να τύχετε του σχετικού ευεργετικού μέτρου;
  6. Δυο-τρεις σημαντικές προσφορές σας ανεστάλησαν ή ματαιώθηκαν οριστικά. Να σας θυμίσω το ταξίδι στο Παρίσι, προσφορά στα ΚΑΠΗ Χολαργού, το άγαλμα του Μέγα-Αλέξανδρου και το δώμα που θα φτιάχνατε στο ΚΑΠΗ Χολαργού. Ειδικά για το άγαλμα του Μέγα-Αλέξανδρου, ακούγεται ότι η γλύπτης του αγάλματος ετοιμάζεται να σας μηνύσει διότι δεν πληρώθηκε για το έργο της! Τι απαντάτε επ’ αυτών;
  7. Τις τελευταίες ημέρες ακούγεται έντονα ότι το ανώνυμο blog klisioskopio.blogspot.com”  ανήκει σ’ εσάς. Η πληροφορία-φήμη κυκλοφορεί εντόνως και μέσα στο Δημαρχείο Παπάγου-Χολαργού. Την γνωρίζουν πολλά σημαίνοντα πρόσωπα της Δημοτικής Αρχής. Παρακαλούμε πείτε μας ευθέως: Ποια σχέση έχετε με το ανωτέρω ανώνυμο ιστολόγιο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου