Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΣΤΑΪΚΟΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ


Ο Μ. ΣΤΑΪΚΟΣ ΕΧΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΙΚΟ BLOG. 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ!!!

Λάβαμε και δημοσιεύουμε τις απαντήσεις του κ. Στάϊκου στα ερωτήματα-φωτιά που του θέσαμε. Δεν θα σχολιάσουμε τις απαντήσεις του εκτός από την τελευταία, διότι τα όσα λέγει ο κ. Στάϊκος είναι αυτά που μας προκαλούν να τα σχολιάσουμε. Το δικό μας σχόλιο είναι στο τέλος της συνέντευξης.
 Κύριε Στάϊκε, μόνος σας δηλώνετε ότι σκέφτεστε να κατέβετε για Δήμαρχος στις επόμενες εκλογές «Υπάρχει σαν σκέψη αλλά είναι κάτι που ακόμα δεν έχω αποφασίσει», υπογραμμίζετε. Γιατί λοιπόν θεωρείτε «εξωφρενικό» το να συνδέσει κανείς τις δωρεές σας με τις προθέσεις σας να διεκδικήσετε την δημαρχεία; Δεν είστε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που θα κάνει κάτι παρόμοιο. Η ιστορία αντιθέτως αποδεικνύει το αντίθετο: πολλοί ξεκινούν με …ανιδιοτελείς προσφορές-ευεργεσίες,  για να κατέλθουν υποψήφιοι Δήμαρχοι. Σας θυμίζουμε τον πρώην Δήμαρχο Χολαργού και τον Περτσεμλίδη, μέγα ευεργέτη του Δήμου Ν. Ιωνίας. Οι προσφορές- ευεργεσίες των ανωτέρω, αποτέλεσαν διαβατήριο για να εκλεγούν Δήμαρχοι. 

Στάϊκος: Όπως αναφέρω και στην συνέντευξη, το θέμα των προσφορών το ξεκίνησα από το 2005 όταν ο διευθυντής κος Βλάχος, του επί της οδού Αργυροκάστρου και Μακεδονίας Δημοτικού Σχολείου, όπου ήταν τα παιδιά μου μαθητές τότε, μου ζήτησε ευγενικά να κατασκευάσω ένα σύστημα απορροής ομβρίων για τον αύλιο χώρο του σχολείου, πράγμα που το έκανα, και επί επτά χρόνια προσφέρω συνέχεια και βέβαια όχι μόνο αυτά που δημοσιοποιούνται. Αν ήθελα να συνδέσω το όνομά μου με τις δωρεές θα έβαζα υποψηφιότητα και στις προηγούμενες, άρα προς τι η σύνδεση . Η διεκδίκηση της Δημοτικής Αρχής μπορεί να γίνει ανεξαρτήτως δωρεών στις επόμενες εκλογές ή μπορεί να μη γίνει, αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσω όσο μου επιτρέπουν οι δυνάμεις μου να προσφέρω.

Επειδή δικαίως υπάρχει μεγάλη καχυποψία από τον λαό, ειδικά στην εποχή που ζούμε, ο δημότης ζητάει να μάθει το εξής: Οι ευεργεσίες και μεγάλες ομολογουμένως δωρεές σας στον Δήμο Παπάγου, συνοδεύονταν από το απαραίτητο «πόθεν έσχες» ή απλά γίνονταν αποδεκτές από τον Δήμο;  Η καχυποψία συνίσταται στο εξής: Η ευεργεσία όσο σημαντική είναι, πρέπει να κατοχυρώνει και τον αποδέκτη και τον δωροδότη. Πιστεύουμε να συμφωνείτε.

Το θέμα του «πόθεν έσχες» αφορά την φορολογική δήλωση του καθένα και θεωρώ ότι μία κατασκευαστική εταιρεία δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να έχει οφειλές ή οτιδήποτε άλλο με την εφορία επειδή η φορολογική ενημερότητα είναι απαραίτητο έγγραφο για κάθε συναλλαγή.

Έχει ειπωθεί, και ο κ. Ξύδης δεν το έχει αρνηθεί, ότι δεν σας ζήτησε οι δωρεές σας να συνοδεύονται από το «πόθεν έσχες». Δεν θα έπρεπε να το απαιτήσετε εσείς κύριε Στάϊκε; Η «γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να είναι τίμια αλλά και να φαίνεται» λέει μια παροιμία.

 Όταν γίνεται μία δωρεά και ο δωρητής επιμένει ή προσφέρεται να αποδείξει πού βρίσκει τα χρήματα για τη συγκεκριμένη δωρεά, αυτό κατά την ταπεινή μου γνώμη θα έγειρε ακόμη μεγαλύτερες υποψίες για την προέλευσή τους, άλλωστε η επαγγελματική μου δραστηριότητα είναι γνωστή επί είκοσι πέντε έτη, με κατασκευές κατοικιών, εργοστασίων, υπεραγορών εντός και εκτός των συνόρων, με πολλούς  επώνυμους πελάτες χωρίς ουδείς ποτέ να αμφισβητήσει το παραμικρό.

Λέγεται ότι έχετε off-shore εταιρείες. Επειδή η δημιουργία των  συγκεκριμένων εταιρειών έχει ταυτιστεί (όχι από εμάς) με προσπάθεια φοροδιαφυγής, πείτε μας, έχετε και πόσες off-shore εταιρείες;

Η εταιρεία της οποίας είμαι βασικός μέτοχος έχει έδρα στην Κύπρο και φορολογείται με τους ίδιους φορολογικούς συντελεστές σαν μία αντίστοιχη Ελληνική.

Οι δωρεές που προσφέρατε στου Παπάγου, συμπεριελήφθησαν στην φορολογική σας δήλωση ώστε να τύχετε του σχετικού ευεργετικού μέτρου;

 Προφανώς δεν συμπεριελήφθησαν οι δωρεές στην φορολογική μου δήλωση επειδή και δεν ζήτησα ποτέ καμμία απόδειξη και αν το έκανα θα υπήρχε ιδιοτέλεια, πράγμα το οποίο θα μείωνε την πρόθεση της προσφοράς.

Δυο-τρεις σημαντικές προσφορές σας ανεστάλησαν ή ματαιώθηκαν οριστικά. Να σας θυμίσω το ταξίδι στο Παρίσι, προσφορά στα ΚΑΠΗ Χολαργού, το άγαλμα του Μέγα-Αλέξανδρου και το δώμα που θα φτιάχνατε στο ΚΑΠΗ Χολαργού. Ειδικά για το άγαλμα του Μέγα-Αλέξανδρου, ακούγεται ότι η γλύπτης του αγάλματος ετοιμάζεται να σας μηνύσει διότι δεν πληρώθηκε για το έργο της! Τι απαντάτε επ’ αυτών;

Οι τρεις δωρεές που αναφέρετε ανεστάλησαν μόνο και δεν ματαιώθηκε τίποτα, ο ανδριάντας θα τοποθετηθεί λίγο πριν το νέο έτος, η κατασκευή του υπαίθριου αναψυκτηρίου στο δώμα του κτιρίου του ΚΑΠΗ θα αρχίσει σε δύο εβδομάδες περίπου – πέρα από τις δωρεές έχω και τις επαγγελματικές μου ασχολίες τις οποίες όταν υπάρχει πίεση δεν μπορώ να τις παρακάμψω για να ασχοληθώ με τις δωρεές, άλλωστε η δουλειά μου είναι μόνο η πηγή των εσόδων μου- και το ταξίδι έχει προγραμματιστεί για τα μέσα του Οκτωβρίου.

Τις τελευταίες ημέρες ακούγεται έντονα ότι το ανώνυμο blog klisioskopio.blogspot.com”  ανήκει σ’ εσάς. Η πληροφορία-φήμη κυκλοφορεί εντόνως και μέσα στο Δημαρχείο Παπάγου-Χολαργού. Την γνωρίζουν πολλά σημαίνοντα πρόσωπα της Δημοτικής Αρχής. Παρακαλούμε πείτε μας ευθέως: Ποια σχέση έχετε με το ανωτέρω ανώνυμο ιστολόγιο;

Όσον αφορά για το ανώνυμο blog  «Πολιτικό Κλισιοσκόπιο Χολαργού-Παπάγου» οι φήμες που αναφέρετε δεν αφορούν μόνο εμένα αλλά και τον κο Δεληγιάννη, και τον κο Αναγνωστόπουλο και τον κο Χάλκο και τον κο Οικονόμου και άλλους πολλού που κατά καιρούς ακούγονται. Το θέμα με το συγκεκριμένο blog όμως για να λέμε και του στραβού το δίκιο είναι ότι κανείς μέχρι τώρα δεν έχει στραφεί εναντίον του δικαστικά για να αποδείξει ότι λέει ανακρίβειες .

Σας ευχαριστώ πού, και εύχομαι να έλυσα τις απορίες σας .
Είναι αυτονόητο ότι είμαι ανοιχτός σε οποιασδήποτε μορφής διάλογο .

Μετά τιμής
Μπάμπης Στάικος

ΣΧΟΛΙΟ: Κατ' αρχήν σας ευχαριστούμε για την άμεση ανταπόκρισή σας στην πρόσκλησή μας να απαντήσετε στις ερωτήσεις μας. Στην τελευταία απάντησή σας όμως:
α) Δεν απαντάτε ευθέως,  εάν έχετε σχέση με το συγκεκριμένο ανώνυμο blog. Είναι δικό σας, κύριε Στάϊκε, είστε διαχειριστής του ή όχι; Εσείς αντιθέτως, προσπερνάτε το ερώτημα ανακατεύοντας τα ονόματα των Αναγνωστόπουλου, Δεληγιάννη κ.λ.π. Εμείς, για σας ρωτάμε.
β) Αντιθέτως, αυτό που προκαλεί στην απάντησή σας, είναι ότι προσπερνάτε το ερώτημά μας, λέγοντας ότι -για σας- το θέμα είναι αλλού:  "Για να λέμε και του στραβού το δίκιο είναι ότι κανείς μέχρι τώρα δεν έχει στραφεί εναντίον του δικαστικά για να αποδείξει ότι λέει ανακρίβειες"

Καταλάβατε τι απαντήσατε κύριε Στάϊκε;  κανείς μέχρι τώρα δεν εστράφη δικαστικά εναντίον του συγκεκριμένου blog. Και πού το γνωρίζετε εσείς ότι δεν εστράφη κανείς δικαστικά εναντίον του; Είστε μέσα στο γραφείο του ιστολογίου και λαμβάνετε καθημερινά την αλληλογραφία ή τις δικαστικές κλήσεις; Ή περιμένετε ότι εάν και όταν μηνυθεί θα το...μάθετε πρώτος με την ανάρτηρη που θα κάνει; 
Αλλά και αν υποθέσουμε ότι δεν μηνύθηκε ακόμη, αυτό σημαίνει ότι λέει αλήθειες; Δηλαδή κύριε Στάϊκε, τα όσα χυδαία και συκοφαντικά εκτοξεύει για τον εκδότη του "Παρατηρητή" , ότι είναι "λασπολόγος" και "συκοφάντης", ότι "ναι μεν αθωώθηκε από τα δικαστήρια αλλά κέρδιζε τις υποθέσεις,επειδή προέβαινε σε εκβιασμούς και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι", εσείς τα θεωρείτε ενημέρωση που...δικαιώνει το ανώνυμο αυτό blog;;; Συντάσσεστε με αυτές τις βδελυρές συκοφαντίες του; 
Ουσιαστικά, με την απάντησή σας λέτε, ότι ναι μεν ο Βραχιολίδης δικαιώθηκε, αλλά για να αποδείξει τελικά ότι  δεν είναι "εκβιαστής", "συκοφάντης", "λασπολόγος" , θα πρέπει να κινηθεί δικαστικά εναντίον του ανώνυμου blog!!!
Η λογική σας είναι παρακρουστική. Διότι ο Βραχιολίδης μηνύθηκε, συκοφαντήθηκε, απέδειξε την αθωότητά του ενώπιον του ακροατηρίου αλλά προφανώς αυτή δεν φτάνει σε σας και ο εκδότης του "Παρατηρητή" θα πρέπει να  στραφεί δικαστικά εναντίον τυχάρπαστων, ανώνυμων κουκουλοφόρων του διαδικτύου, για να αποδείξει ότι δεν είναι...ελέφαντας!!! 
Κύριε Στάϊκε, με όσα λέτε, δείχνετε ότι σίγουρα έχετε σχέση με το συγκεκριμένο ανώνυμο-άθλιο blog! 
Δεν θέλουμε να φανταστούμε το ενδεχόμενο να εκλεγείτε Δήμαρχος και ποια θα είναι η αντιμετώπισή σας προς τον τοπικό τύπο! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου