Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

ΗΜΕΡΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΖΕΙ Η ΕΥΡΩΠΗ!


Η γνώση της ιστορίας αποτελεί πυξίδα
Όπως τότε,  οι Βόρειοι άρπαζαν σε εξευτελιστικές τιμές ό,τι έβρισκαν από το ρημαγμένο Νότο, έτσι και τώρα, η Βόρεια Ευρώπη ετοιμάζεται να αρπάξει τον πλούτο της καθημαγμένης Νότιας Ευρώπης, έναντι πινακίου φακής.
του Μάκη Βραχιολίδη

Ο Αμερικάνικος εμφύλιος πόλεμος (1861-1865), ο πλέον καταστροφικός που έζησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, υπήρξε  ιστορικό γεγονός με σημαντικό αντίκτυπο στην αμερικανική κοινωνία και οικονομία. Αποτέλεσε ορόσημο στην ιστορία της Αμερικής, κατεγράφη δε σε πλήθος χολιγουντιανών ταινιών, με χαρακτηριστικότερη την “The carpet baggers” ή σε ελληνική μετάφραση «Οι Τυχοδιώκτες», με πρωταγωνιστές τους ηθοποιούς Άλαν Λαντ, Τζορτς Πέπαρντ και Κάρολ Μπεϊκερ.
 Ο Αμερικάνικος εμφύλιος, ξεκίνησε επί προεδρίας του πρώτου Αμερικανού Προέδρου Αβραάμ Λίνκολν και ήταν αποτέλεσμα –κυρίως- των πολύ σοβαρών οικονομικών διαφορών μεταξύ των πολιτειών αλλά και του πολιτειακού συστήματος των τότε ΗΠΑ.  Οι μεγάλες αντιθέσεις που παρατηρούνταν μεταξύ του Βορρά και του Νότου της Αμερικής, σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, ήταν οι βασικές αιτίες που οδήγησαν στο ξέσπασμα του πολέμου. Ο Λίνκολν, επιχείρησε να κατανικήσει το Νότο και χρησιμοποίησε τη δουλεία ως ηθικό αντίβαρο ενός μακροχρόνιου και πολύ αιματηρού αγώνα. Οι απώλειες στις μάχες ξεπέρασαν τις 600.000, οι δε θάνατοι στον πληθυσμό τις 500.000, ενώ καταστράφηκε περίπου το 40% της εθνικής οικονομίας. 
Μετά τη νίκη των Βορείων, η κυριαρχία  και επιβολή τους έναντι των Νοτίων, ήταν ολοκληρωτική. Άρπαξαν σε εξευτελιστικές τιμές ό,τι έβρισκαν από το ρημαγμένο Νότο!
Μήπως τα παραπάνω σας θυμίζουν κάτι ανάλογο με αυτά που ζει σήμερα η Ευρώπη; Έτσι είναι.  Η –υποτίθεται- ενωμένη Ευρώπη, είναι κυριολεκτικά χωρισμένη σε δύο κομμάτια: στην ισχυρή οικονομικά βόρεια Ευρώπη και στη νότια, η οποία κηδεμονεύεται από την πρώτη. Η Γερμανία, καθοδηγητής της βόρειας Ευρώπης, επιδιώκει να αρπάξει σε εξευτελιστικές τιμές τον φυσικό πλούτο και την περιουσία της νότιας Ευρώπης, έναντι πινακίου φακής. Γι’ αυτό, με καλά μεθοδευμένο σχέδιο, έχοντας τοποθετημένα πολιτικά ανδρείκελα στην εξουσία των χωρών που θα κατασπαράξει, τούς βάζει και υπογράφουν την εκποίηση της περιουσίας των χωρών τους! Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Παπαδήμος, Βενιζέλος, Σαμαράς, Στουρνάρας είναι τα πολιτικά οργανέτα τα οποία με τις υπογραφές υποτέλειας και δωσιλογισμού προς τις άθλιες, εξοργιστικές απαιτήσεις των δανειστών, παραδίδουν τον δημόσιο πλούτο της Ελλάδος για μερικά… ψίχουλα!     
Παρόμοια με την μοίρα της Ελλάδος, επιδιώκεται να είναι και η μοίρα των υπολοίπων κρατών της νότιας Ευρώπης:  Ισπανία, Πορτογαλία και Ιταλία παίρνουν σειρά, για να μετατραπούν σε αποικίες της βόρειας Ευρώπης και ειδικά της ηγέτιδας δύναμης αυτών, της Γερμανίας.
Και αν σήμερα οι ΗΠΑ είναι ομοσπονδία κρατών, γιατί άραγε η Ε.Ε. δεν είναι ομοσπονδία, παρά μόνον η Γερμανία αποτελεί το μοναδικό ομόσπονδο κράτος της «ενωμένης» Ευρώπης; Διότι απλά, εάν όλα τα κράτη της Ε.Ε. ανήκαν σε Ομοσπονδία, αυτομάτως τα χρέη τους θα τα αναλάμβανε η Ομοσπονδιακή Κεντρική τους Τράπεζα.  Είναι σαφές όμως ότι κάτι τέτοιο δεν γίνεται, για ευνόητους λόγους που εξυπηρετούν τα συμφέροντα της Γερμανίας. Η Γερμανία επιθυμεί, διά του χρέους των υπολοίπων κρατών της νότιας Ευρώπης, να καταβροχθίσει τις περιουσίες τους, έναντι ψιχίων!
Και ενώ η ιστορία συχνά επαναλαμβάνεται και θα έπρεπε να αποτελεί πυξίδα, διδάσκοντας τους πολιτικούς ταγούς ώστε να μην επαναλαμβάνουν εγκληματικά λάθη του παρελθόντος, οι δικοί μας ηγέτες, αποδεικνύονται πραγματικά πολιτικά σκουπίδια, διαπράττοντας πολιτικά εγκλήματα σε βάρος της Ελλάδος και του έθνους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου