Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Η ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ!


Εδώ και τρεις μέρες έχω ενημερωθεί για τη νέα γραμματική που μοιράστηκε σε παιδάκια 5ης και 6ης δημοτικού και πραγματικά το θεωρώ ανήθικο σε περίοδο που δεν υπήρχαν χρήματα για τα βασικά βιβλία να χρηματοδοτηθεί αυτό το ανήκουστο βιβλίο με δικαιολογία ότι βασίζεται σε φωνήματα ή φωνές που ακούσαν στον προφορικό λόγο ή ότι άλλο σοφιστεί ο κρατικός παράγων.
   Θα παρακαλούσα τις Ενώσεις μας και τους Συλλόγους των Γραμμάτων και των Τεχνών να καταγγείλουν το γεγονός και να απευθύνουν ακόμα και καταγγελία στον ίδιο τον Κο Μπαμπινιώτη που ενόσο υπήρξε Υπουργός Παιδείας δεν έμαθε και δεν ρώτησε για τα μαργαριτάρια που δόθηκαν σε ανήλικα παιδιά κατά τη διάρκεια του έτους.
   Η δικαιολογία που προσκόμισε η υπαίτιος αυτού του "βιβλίου" ότι δήθεν τα παιδιά ξέρουν ανάγνωση και γραφή είναι μηδαμινή. Απλά, είναι η πλέον κατάλληλη ηλικία για να προωθηθουν τέτοια βιβλία μιας και ο γονιός ανίδεος δε διαβάζει τα παιδιά αυτής της ηλικίας-λόγω έλλειψης χρόνου ή αλί λόγω αδιαφορίας- παρά μόνο για τα δυσκολότερα μαθήματα των μαθηματικών,φυσικής και ιστορίας. Το βιβλίο γλώσσας αυτών των ηλικιών είναι κάτι που συχνά προσπερνά ο γονιός. Απόδειξη ότι πολλοί γονείς μάθανε για το περιστατικό κατόπιν εορτής.
   Καλώ λοιπόν τις Ενώσεις και τους Ανθρώπους των γραμμάτων και των επιστημών αλλά και τον απλό κόσμο που έχει μεράκι στο καλό και ωραίο να εναντιωθεί και να ζητήσει κυρώσεις. Γράψτε γράμματα και καταγγείλετε τέτοιες ενέργειες ώστε να μην επαναλλειφθούν στο μέλλον. Υπάρχει η δύναμη της αιδούς, χρησιμοποιήστε την αγαπητοί μου και θα δείτε πόσο καλά και ενωμένοι θα νοιώσουμε.
   Οι κύριοι οι οποίοι υπέγραψαν την έκδοση τέτοιου "βιβλίου" αν έχουν βγάλει Πανεπιστήμιο έχουν δώσει σχετικό όρκο να υπηρετούν την επιστήμη τους και να μην εμποδίζουν τη γνώση να διαδοθεί σε σωστό πλαίσιο. Ένα αντίστοιχο παράδειγμα θα ήταν ο ανεύθυνος γιατρός που ήξερε τον τρόπο να σώσει τον ασθενή του δεν έδρασε κατά τον ενδεδειγμένο τρόπο. Έπειτα ο Ιατρικός σύλλογος αφαιρεί την άδεια του, διότι δεν τίμησε ο "άνθρωπος" αυτός το επάγγελμα και την ιδιότητα που του χορήγησε η κοινωνία.

αυτά τα λίγα...

με εκτίμηση
Κασσάνδρα Αλογοσκούφι
Συγγραφέας- Άνθρωπος
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου