Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

ΤΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΝΕΑ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ!



του Μάκη Βραχιολίδη
Ραγδαία αναμένεται να είναι η αύξηση των αυτοκτονιών το αμέσως προσεχές διάστημα. Αιτία, τα εκκαθαριστικά της εφορίας τα οποία καταφτάνουν και είναι σε απίστευτο βαθμό χρεωστικά, για την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων.
Η επινόηση Βενιζέλου να  κατεδαφίσει το αφορολόγητο όριο από τα 12.000 ευρώ στα 5.000 ευρώ, είχε ως συνέπεια να φουσκώσει ο λογαριασμός χρέωσης ακόμη και στους άνεργους, τους φτωχούς ή και τους άστεγους!
Οι περιπτώσεις είναι συγκλονιστικές.
Οικογένεια με ένα παιδί, με την σύζυγο άνεργο και τον σύζυγο δημόσιο υπάλληλο, εκεί όπου πέρσι είχε επιστροφή 1665 ευρώ, σήμερα φορολογείται με 650 ευρώ!!! Διαφορά προς τα πάνω 2315 ευρώ!!!
Οικογένεια με τρία παιδιά, με εργαζόμενους και τους δύο γονείς (ελεύθερους επαγγελματίες), εκεί όπου πέρσι είχε επιστροφή 275 ευρώ, σήμερα καλείται να πληρώσει 1240,50 ευρώ! Διαφορά προς τα πάνω σε σχέση με πέρσι, 1515,50 ευρώ!
Οι οικογένειες αυτές, βουτηγμένες στην εθνική χρεωκοπία που έφεραν τα κόμματα που κυβερνούν επί δεκαετίες τον τόπο, καλούνται να αναζητήσουν τρόπους για να πληρώσουν τα δυσβάσταχτα χρέη που τους φορτώνουν τα εκκαθαριστικά της εφορίας. Η τραγική κατάσταση που βιώνουν, γίνεται ακόμη χειρότερη  εάν συνυπολογιστούν:
α) για μεν τους δημοσίους υπαλλήλους, η μεγάλη μείωση μισθών (400 και πλέον ευρώ μηνιαίως) και το πετσόκομα σε δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα (1500 ευρώ και 750 ευρώ λιγότερα χρήματα αντίστοιχα για Χριστούγεννα και Πάσχα,) και
β) για δε τους ελεύθερους επαγγελματίες το τέλος επιτηδεύματος και ο φόρος κοινωνικής αλληλεγγύης.
Και τις δύο αυτές κοινωνικές τάξεις επιβαρύνουν επιπλέον τα νέα τέλη ακίνητης περιουσίας που ήδη καταφτάνουν με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ!
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με τις εγκληματικές επινοήσεις του, οδηγεί στην απόγνωση και την καταστροφή τα ελληνικά νοικοκυριά. Όταν μάλιστα διαμηνύεται ότι εφόσον δεν πληρώνονται οι ανωτέρω φόροι, το δημόσιο θα προβαίνει, προς παραδειγματισμό, στην κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων των φορολογουμένων, είναι σαφές ότι έχουμε να κάνουμε με ένα κράτος τύραννο, που όμοιό του δεν έχει υπάρξει από συστάσεώς του! Και όλα αυτά κατ’ εντολή της τρόικας.
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και συμμετέχων στην κυβέρνηση Σαμαρά, θα είναι ο βασικός ηθικός αυτουργός στην αύξηση που αναμένεται να παρουσιάσουν οι αυτοκτονίες το προσεχές διάστημα. Οι δικές του υπογραφές και τα δικά του στυγνά φορολογικά μέτρα, είναι αυτά που θα σύρουν έναν ολόκληρο λαό στην απελπισία, τον μαρασμό, την καταστροφή και την διάλυση των οικογενειών τους. Με την δραστική βεβαίως συμβολή και συνέργεια του Σαμαρά, νέου Πρωθυπουργού της χώρας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου