Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

ΒΑΡΙΑ ΚΑΜΠΑΝΑ ΣΤΟΝ ΣΩΡΡΑ: 28 ΜΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΕΚΒΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ...

Την καταδίκη του Αρτέμη Σώρρα σε ποινή φυλάκισης 28 μηνών με τριετή αναστολή από το Τριμελές Εφετείο Πατρών για τα αδικήματα της απόπειρας εκβίασης, της συκοφαντικής δυσφήμισης και της ψευδούς καταμήνυσης επικύρωσε ο Άρειος Πάγος.

Για τα ίδια αδικήματα το Ανώτατο Δικαστήριο απέδωσε και την ποινή ...

φυλάκισης των 24 μηνών με τριετή αναστολή που επιβλήθηκε στη σύζυγο του Βάια. Η δικαστική υπόθεση αφορά τη σχέση του ζεύγους Σώρρα με τον κουμπάρο τους και πρώην δικηγόρο, τον οποίο εκβίαζε με σκοπό όπως επισημαίνεται στη δικαστική απόφαση να αποκομίσουν οι ίδιοι παράνομο περιουσιακό όφελος και και συγκεκριμένα το ποσό των 45.000 ευρώ από την πώληση ενός αυτοκινήτου. Ο Αρτέμης Σώρρας ανέλαβε να πουλήσει μέσω εταιρείας συμφερόντων του το αυτοκίνητο του δικηγόρου του και κουμπάρου του μάρκας BMW. Τελικά, το αυτοκίνητο πωλήθηκε αλλά τα χρήματα δεν κατατέθηκαν ποτέ στο δικηγόρο. Όταν εκείνος άρχισε να ψάχνει τι έγινε άρχισαν τεράστιες μεθοδεύσεις προκειμένου τα χρήματα να μην φτάσουν ποτέ στα χέρια του. Συγκεκριμένα, το ζεύγος απειλούσε με εξώδικα και επιστολές τον κουμπάρο τους, ο οποίος για χρόνια χειριζόταν τις υποθέσεις τους, λέγοντας ότι θα τον καταστρέψουν επαγγελματικά, θα υποβάλλουν σε βάρος του μήνυση και αναφορά στο Δικηγορικό Σύλλογο Πατρών, προκειμένου εκείνος να μην διεκδικήσει το ποσό των 45.000 ευρώ που οι ίδιοι είχαν παρακρατήσει.
Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης ο Αρτέμης Σώρρας και η σύζυγος του κατέθεσαν ψευδή αναφορά σε βάρος του κουμπάρου τους, για δήθεν άρνησή του να παραδώσει χρήματα τα οποία δήθεν εισέπραξε από υποθέσεις τους που χειρίστηκε, διαπράττοντας τα αδικήματα της απιστίας, της παρακράτησης χρημάτων, και επιπλέον πως αρνήθηκε να τους παραδώσει τους φακέλους των υποθέσεων τους που χειριζόταν.
Όπως επισημαίνεται στη δικαστική απόφαση σκοπός των απειλών ήταν να απέχει ο δικηγόρος «από οποιανδήποτε διεκδίκηση του μη καταβληθέντος σε αυτόν αντιτίμου της πώλησης του οχήματος του και φοβούμενος τον διασυρμό και τον κίνδυνο από την προβολή των μυθευμάτων και των ψευδών περί απιστίας απειλών τους, για το με προέχουσα κοινωνική προφορά λειτουργήματος του, να μην στραφεί σε βάρος τους, έτσι ώστε να καρπωθούν αυτοί το ποσό με αντίστοιχη ζημιά στην περιουσία του δικηγόρου».
“Πούλησε το αμάξι μου και με πλήρωσε με ληγμένα δηνάρια Κουβέιτ”
Πριν από δύο ημέρες, ο κουμπάρος και πρώην φίλος του, Φώτης Λεπίδας, μίλησε στην τηλεοπτική εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου στο Εpsilon και αποκάλυψε πως είναι και ο ίδιος θύμα του Αρτέμη Σώρρα.
“Υπήρξε μία ιστορία με ληγμένα δηνάρια του Κουβέιτ. Με τα μάτια μου είδα βαλίτσες γεμάτες με δηνάρια του Κουβέιτ. Και μάλιστα τρομοκρατημένος” ανέφερε ο δικηγόρος Φώτης Λεπίδας.
Και συνέχισε: “Γιατί τις είδα με τα μάτια μου όταν διαμαρτυρήθηκα γιατί δεν μου έδινε τα λεφτά από ένα αυτοκίνητο μου που πήρε να πουλήσει. Φανταστείτε ότι μου προσέφερε – ήταν γαλαντόμος – δηνάρια τα οποία “κόστιζαν” δισεκατομμύρια ευρώ για 40 με 50 χιλιάδες ευρώ. 
Δηλαδή πόσο ένας άνθρωπος πρέπει να ψάξει κάτι άλλο για να καταλάβει τι κάνει; Κατά την εισβολή των Αμερικανών στο Κουβέιτ μετά τον Σαντάμ “ακυρώθηκαν” τα δηνάρια”.
alfavita.gr     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου