Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

ΑΛΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΠΟ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ--35.000 ΟΙ ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!...ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ!

Χρειάστηκε να περάσουν τρεις ημέρες από την αποκάλυψη του ΘΕΜΑτος...

και να εκδοθούν τρία non paper για να παραδεχθούν ότι σε ένα χρόνο προσέλαβαν 27.700 συμβασιούχους, 6.803 μονίμους και μονιμοποίησαν άλλους 1.750 με δικαστικές αποφάσεις

Πιστό στις προσφιλείς μεθόδους της αντιστροφής της πραγματικότητας που ακολουθεί σε μόνιμη βάση κυκλοφορώντας προπαγανδιστικά non paper αντί επισήμων ανακοινώσεων, το Μέγαρο Μαξίμου επεχείρησε με νέες ύβρεις να διασκεδάσεις τις συντριπτικές εντυπώσεις από τις αποκαλύψεις του ΘΕΜΑτος για τις χιλιάδες ρουσφετολογικές προσλήψεις στο Δημόσιο που έγιναν τον τελευταίο χρόνο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Παρά, ωστόσο, τα κραυγαλέα ψέματα στα οποία κατέφυγε και τις παραπλανητικές μισές αλήθειες που επιστράτευσε, ο κυβερνητικός προπαγανδιστικός μηχανισμός δεν κατάφερε να αποφύγει την έμμεση ομολογία για την απόλυτη βασιμότητα των –προερχόμενων από επίσημες πηγές- στοιχείων που δημοσίευσε το ΘΕΜΑ για την αύξηση του πλήθους των απασχολουμένων στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Στο δεύτερο κατά σειράν, εξίσου θρασύ σε περιεχόμενο, non paper  που έδωσαν στη δημοσιότητα το βράδυ της Δευτέρας με καθυστέρηση τριών εικοσιτετραώρων αφότου η εφημερίδα έφερε στο προσκήνιο το ζήτημα της διόγκωσης του αριθμού των υπηρετούντων στο Κράτος που συνδέεται άρρηκτα με την αύξηση των δημοσίων δαπανών και την συνακόλουθη υπερφολόγηση των πολιτών, κάνουμε τις εξής τρεις παραδοχές, επιβεβαιώνοντας τα αντίστοιχα στοιχεία του ρεπορτάζ που δημοσίευσε το «Θέμα»:

Πρώτον, όπως κατεγράφη στην έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ, από το δεύτερο τρίμηνο του 2015 έως το δεύτερο τρίμηνο του 2016, οι απασχολούμενοι σε φορείς του Δημοσίου, στους οποίους δεν συμπεριλαμβάνονται οι εκπαιδευτικοί και οι υγειονομικοί, αυξήθηκαν κατά 27.700, όπως ακριβώς κατέγραψε το ρεπορτάζ του ΘΕΜΑτος, το οποίο επιχειρούν να διαψεύσουν οι προπαγανδιστές του Μαξίμου με τον ισχυρισμό ότι δεν πρόκειται για μόνιμους υπαλλήλους. «Είναι», όπως υποστηρίζουν, «απασχολούμενοι σε εγκεκριμένα ευρωπαϊκά προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, κατάρτισης, επιμόρφωσης ή εκπαίδευσης ανέργων, κυρίως σε δήμους, που χρηματοδοτούνται μέσω του ΕΣΠΑ ή άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων, σύμφωνα με την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία».

Δεύτερον, ομολογούν ότι ο συνολικός αριθμός των μισθοδοτούμενων στο Δημόσιο που είναι καταγεγραμμένοι στην «Απογραφή» αυξήθηκαν από τον Οκτώβριο του 2015 έως τον Οκτώβριο του 2016, κατά 6.803 πρόσωπα, γεγονός που μαρτυρεί ότι έγιναν πολύ  περισσότερες προσλήψεις, αφού ο συγκεκριμένος αριθμός προκύπτει χωρίς να συνυπολογίζονται όσοι συνταξιοτήθηκαν στο ίδιο διάστημα.

Τρίτον, ομολογείται ότι μονιμοποιήθηκαν 1.756 συμβασιούχοι, για τους οποίους διατυπώνεται μεν ο ισχυρισμός ότι κέρδισαν δικαστικές προσφυγές, αποσιωπάται, όμως, ότι αυτό επετεύχθη χάρις σε αντισυνταγματικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης η οποία με (ν)τροπολογίες απαγορεύει στους φορείς, με τους οποίους συνήψαν συμβάσεις ορισμένου χρόνου, να ασκήσουν ένδικα μέσα κατά των αιτήσεων μονιμοποιήσεις.

Με τη συγκεκριμένη τακτική , μάλιστα, που πήρε ακόμη ευρύτερες διαστάσεις τις προηγούμενες ημέρες όταν κυβερνητικά στελέχη απείλησαν με κυρώσεις όσους -δημάρχους ή άλλους- επιμένουν στην τήρηση του Συντάγματος  που απαγορεύει ρητά τη μονιμοποίηση, αποδεικνύεται ο προσχηματισμός κυβερνητικός ισχυρισμός ότι οι προαναφερόμενοι 27.700 προσληφθέντες επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν είναι μόνιμοι, αφού η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δίνουν διαβεβαιώσεις ότι θα μονιμοποιηθούν. Ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη ότι θα πάει, αν χρειαστεί, στη Βουλή και άλλη τροπολογία και καταφέρθηκε ανοικτά κατά των εφημερίδων, τις οποίες με προκλητική ιταμότητα προέτρεψε τους συνομιλητές του να μη διαβάζουν, επειδή αναδεικνύουν την αντισυνταγματικότητα της μονιμοποίησης όσων προσλαμβάνονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή έργου.

Συνολικά, λοιπόν, η κυβέρνηση, εν μέσω ύβρεων και ανοίκειων χαρακτηρισμών κατά του ΘΕΜΑτος παραδέχθηκε 36.253 διορισμούς, όπως προκύπτει από το άθροισμα των 27.700 συμβασιούχων, των 6.803 μονίμων και των 1.750 που μονιμοποιούνται με δικαστικές αποφάσεις.

Το μνημειώδες non paper

Αναλυτικά το μνημειώδες  κυβερνητικό non paper με τις έμμεσες παραδοχές για το όργιο των προσλήψεων έχει –με την ορθογραφία και το συντακτικό που ακολουθούν οι θητεύοντες –μετακλητοί, άραγε;-, ως εξής:

«Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Και τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και το Πρώτο Θέμα συνέχισαν, εν γνώση τους, την παραπληροφόρηση, μόνο και μόνο για να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Είτε είναι, λοιπόν, αδιάβαστοι, είτε συστηματικοί ψεύτες! Η αλήθεια για τους «διορισμούς» και το «κομματικό κράτος», που δήθεν στήνει η κυβέρνηση, έχει ως εξής:

1. Οι 6.803 παραπάνω εργαζόμενοι που προκύπτουν με βάση την απογραφή του 2016, σε σχέση μ' αυτή του 2015, αφορούν σε:
- Αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς
- Πρόσληψη σχολικών καθαριστριών από τους ΟΤΑ
- Πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού
- Εποχικούς πυροσβέστες
- Επιτυχόντες του ΑΣΕΠ του 1998
Κανένα, λοιπόν, κομματικό στέλεχος ή μετακλητός! Εκτός και αν η ΝΔ δεν θέλει να υπάρχουν γιατροί στα νοσοκομεία, εκπαιδευτικοί στα σχολεία, πυροσβέστες, κ.λπ.

2. Είναι τεράστιο ψέμα ότι προσλήφθηκαν 27.700 εργαζόμενοι στο δημόσιο "σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ". Ψέμα που σε συνεργασία ΝΔ - Πρώτο Θέμα προσπαθούν να "περάσουν" στην κοινωνία. Η ΕΛΣΤΑΤ, κατ' αρχήν, "μετρά" απασχόληση και όχι προσλήψεις στο Δημόσιο! Οι μισθοδοτούμενοι στο ελληνικό δημόσιο προκύπτουν από τα στοιχεία της απογραφής. Αυτοί οι 27.700 δεν είναι μόνιμοι υπάλληλοι! Είναι απασχολούμενοι σε εγκεκριμένα ευρωπαϊκά προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, κατάρτισης, επιμόρφωσης ή εκπαίδευσης ανέργων, κυρίως σε δήμους, που χρηματοδοτούνται μέσω του ΕΣΠΑ ή άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων, σύμφωνα με την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία. Είναι ακόμα προσωρινά εργαζόμενοι στα hot spot και γενικότερα σε υπηρεσίες για πρόσφυγες και μετανάστες. Κανένας διορισμός μονίμου υπαλλήλου, λοιπόν!
Καλό θα είναι η ΝΔ (σε συνεργασία με το... "γραφείο τύπου" της, το Πρώτο Θέμα) να μας εξηγήσουν από που τους προκύπτει ο διορισμός 27.700... Εκτός, βέβαια, και αν θυμάται τις στρατιές των συμβασιούχων - ομήρων της και κρίνει εξ ιδίων…

3. Το δημοσίευμα αναφέρεται σε 1.756 προσλήψεις συμβασιούχων με τη "φάμπρικα των δικαστικών αποφάσεων". Πράγματι μονιμοποιήθηκαν 1.756 συμβασιούχοι - στα τόσα ψέματα λένε και μια αλήθεια για "ξεκάρφωμα". Μόνο που γι' αυτούς τους εργαζόμενους υπάρχουν αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις που τους δικαιώνουν!

Καλό θα είναι η ΝΔ να διευκρινίσει στους πολίτες: Θα σέβεται τις αποφάσεις των δικαστηρίων ή μόνο όσες αποφάσεις τη βολεύουν; Για το Πρώτο Θέμα δεν υφίσταται τέτοιο ερώτημα...

4. Ο αριθμός των 2099 μετακλητών υπαλλήλων αφορά το σύνολο των μετακλητών υπαλλήλων του Κράτους, έως και την 31 Οκτωβρίου 2016, από τους οποίους μόνο οι 885 υπάγονται σε κυβερνητικούς και πολιτειακούς φορείς. Οι υπόλοιποι 1.214 αφορούν μετακλητούς σε δήμους και περιφέρειες καθώς και μετακλητούς υπαλλήλους σε βουλευτές και ύπηρεσίες της Βουλής. Σε καμία περίπτωση, δηλαδή, "δικά μας παιδιά" ή "στρατός κομματικών" -για την ιστορία στις 30 Νοεμβρίου 2016 ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων ήταν 1930 από τους οποίους μόνο 708 σε κυβερνητικούς και πολιτειακούς φορείς.

5. Έως το Νοέμβριο του 2015 στο μητρώο μισθοδοτούμενων του Ελληνικού Δημοσίου, στην εργασιακή σχέση “μετακλητοί" καταγράφονταν μόνο οι απλοί μετακλητοί υπάλληλοι και όχι οι πάσης φύσεως ειδικοί σύμβουλοι, ειδικοί συνεργάτες, επιστημονικοί συνεργάτες, κ.λπ. υπουργών, υφυπουργών, γενικών και ειδικών γραμματέων, κ.ά. Με απλά λόγια, όλα τα προηγούμενα χρόνια, "καταγραφόταν" μια "εικονική πραγματικότητα" που απέκρυβε το συνολικό αριθμό των μετακλητών από τους πολίτες.

6. Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της "εικονικής πραγματικότητας" παραθέτουμε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: Στο γραφείο υπουργού της προηγούμενης κυβέρνησης (μόνο στον Υπουργό και όχι και σε αναπληρωτή Υφυπουργό, Γενικούς Γραμματείς, κ.λπ.) υπηρετούσαν:
Ειδικοί σύμβουλοι            14
Μετακλητοί                8
Ειδικό επιστημονικό προσωπικό    4
Δημοσιογράφο                2
Αποσπασμένοι                14 και με
Διάθεση (από το ΚΕΛΠΝΟ)        11
Σύνολο                    53 άτομα!

Από αυτά τα 53 άτομα, που υπηρετούσαν στο γραφείο του τότε υπουργού, με βάση την τότε υπάρχουσα μεθοδολογία, στη στήλη "Μετακλητοί", του μητρώου μισθοδοτούμενων του Δημοσίου, υπήρχε υποχρέωση εμφάνισης μόνο για τους 8 μετακλητούς υπαλλήλους! Με τις ρυθμίσεις της σημερινής κυβέρνησης θα εμφανίζονταν και οι 53.

7. Σήμερα στην εργασιακή σχέση "Μετακλητοί" καταχωρούνται οι ειδικοί σύμβουλοι, οι ειδικοί και επιστημονικοί συνεργάτες, οι γενικοί ειδικοί γραμματείς και γενικά οι πάντες των οποίων η θέση χαρακτηρίζεται από το νόμο ως θέση "Μετακλητού". Η μεθοδολογία άλλαξε συνειδητά από την σημερινή κυβέρνηση προκειμένου να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια.

8. Δυστυχώς η ΝΔ παραποιεί συνειδητά την πραγματικότητα -για το Πρώτο Θέμα δεν είχαμε ποτέ καμιά αμφιβολία. Η ηγεσία της ΝΔ. όμως, θα πρέπει να ξεκαθαρίσει:
    - Θα σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις;
    - Νοσοκομεία, σχολεία, δήμοι, hot spot θα αφεθούν στη μοίρα τους; Και όποιος επιζήσει;

Τα ποδάρια του ψέματος

Σημείωση «Πρώτου ΘΕΜΑτος»: Όπως, σωστά γράφεται στην αρχή του κυβερνητικού non paper, «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια». Και στο Μέγαρο Μαξίμου το ξέρουν καλύτερα διότι όλο αυτό το διάστημα διαψεύστηκαν όλοι όσοι αμφισβητούν τη δυνατότητα του πρωθυπουργού και των συνεργατών να σκίσουν το Μνημόνιο με ένα νόμο και ένα άρθρο, να καταργήσουν τον ΕΝΦΙΑ, να επιβάλουν τη σεισάχθεια και να διαγράψουν το χρέος, να αυξήσουν τον κατώτατο μισθό και να μειώσουν το αφορολόγητο και να δώσουν μόνιμη 13η σύνταξη και τόσα άλλα που, ως γνωστόν, έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε... επί της γης παράδεισο!       
Υ.Γ: Προσοχή, ωστόσο, έχουν πάρει τόση φόρα στην κυβέρνηση που προ ημερών διόρισαν και δημοσιογράφο του «Πρώτου ΘΕΜΑτος» σε δομή φιλοξενίας προσφύγων….

Νέο non paper 

Το Μαξίμου επανήλθε με νέο –τρίτο!- non paper, στο οποίο αναφέρεται:
«Προς Θέμο Αναστασιάδη, ενταύθα
Αν η απάντησή μας είναι παραδοχή προσλήψεων τότε πραγματικά η επιστήμη σηκώνει τα
χέρια ψηλά…»

Η απάντηση του Πρώτου ΘΕΜΑτος
«Προσυπογράφω την απάντηση του ρεπόρτερ συναδέλφου μου Γρηγόρη Τζιοβάρα, αν και ομολογώ ότι μας τη φέρατε: διορίσατε περισσότερους απ' όσους γράψαμε.
Υ.Γ. Και όσον αφορά την... παράδοσή σας, καιρός ήταν, αλλά να με λέτε και μητσοτακικό;
Θ.Α.».

το είδαμε στο http://hellasnews-agency.blogspot.gr/2017/01/35.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου