Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ! ΓΙ' ΑΥΤΟ ΕΠΕΣΑΝ ΕΞΩ ΟΙ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ! ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΤΟ ΧΑΜΗΛΟ ΒΑΡΟΜΕΤΡΙΚΟ "ΣΠΑΕΙ" ΜΟΛΙΣ ΦΤΑΝΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΟΥΡΑΝΟ!!! ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ 20 ΜΕΡΕΣ! ΦΩΤΟ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ!!!

"ΜΕΤΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΨΕΚΑΖΟΥΝ;"

Γιατί απέτυχαν οι μετεωρολόγοι με το μέτωπο της κακοκαιρίας σε ό,τι...

Το γεγονός ότι έριξε χιονάκι για 1-1.30 ώρα το βράδυ της Δευτέρας 9/1/2017 δεν σημαίνει τίποτε.  Και η κακοκαιρία αυτή "έσπασε" πολύ νωρίς για την Αττική, σε αντίθεση με άλλες περιοχές της Ελλάδος (βλέπε Θεσσαλία και πάνω-Καβάλα-Θεσσαλονίκη, αλλά και Σποράδες), η οποία κράτησε για μεγάλο διάστημα. Μάλιστα, για την Αθήνα αρχικά προέβλεπαν ότι η κακοκαιρία "Αριάδνη" με τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και τα χιόνια θα κρατούσε μέχρι και την Πέμπτη, αλλά μετά η πρόβλεψη της ΕΜΥ άλλαξε άρδην, μιλώντας για μικρή άνοδο της θερμοκρασίας και βροχή! Ήδη η άνοδος θερμοκρασίας στην Αθήνα για σήμερα είναι εξαιρετικά εντυπωσιακή (πάλι έπεσε έξω η ΕΜΥ ως προς το μέγεθος της ανόδου της θερμοκρασίας). Βρίσκεται αυτή την ώρα στους 12 βαθμούς και σκαρφαλώνει ακόμη πιο πάνω, αν και είχαν πει ότι σήμερα θα έχει το πολύ 7 με 8 βαθμούς!



Το περίεργο φαινόμενο το παρατηρεί αναγνώστης μας τις τελευταίες 20 μέρες. Και βλέποντας την κίνηση των χαμηλών βαρομετρικών που πλησιάζουν στους διάφορους νομούς της Ελλάδος (πηγή ενημέρωσης των καIρικών συστημάτων είναι το poseidon.hcmr.gr/weather) διαπιστώνει ότι πάνω από την Αττική, μόλις φτάνει το μέτωπο, αρχίζει να κάνει μία τεράστια τρύπα! Ανοίγει και το μέτωπο υποχωρεί πάνω από την Αττική, ενώ συνεχίζει τη δράση του σε όλο το υπόλοιπο τμήμα της Ελλάδος! "Κάτι τέτοιο είναι αδύνατον να το προβλέψουν οι μετεωρολόγοι. Γι' αυτό αποτυγχάνουν στην πρόγνωσή τους για την Αττική", λέει ο αναγνώστης μας. Πάντως, προκαλεί τεράστια εντύπωση και σε μας. 
Μάλιστα, ο αναγνώστης μας αναρωτιέται με νόημα: "Μετά λέμε ότι δεν μας ψεκάζουν;"!
Τα συμπεράσματα δικά σας...

1 σχόλιο:

  1. Δεν έχει σχέση τον αν μας ψεκάζουν ή όχι.. Εξάλλου θα έπρεπε να συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, δλδ αφού ο ΑΝΣΚ των ψεκασμών υποτίθεται ότι είναι η ατμοσφαιρική - μετεωρολογικη- ατμοσφαιρική επιβάρυνση, θα έπρεπε να είχαμε δυσμενεστερες συνθήκες στην Αθήνα κ όχι αυτό το "σπάσιμο" του συστήματος. Αυτό λοιπόν το σπάσιμο δεν είναι τυχαίο. Η Αθήνα δεν επιλέχτηκε τυχαία ως τοποθεσία από τους αρχαίους Έλληνες. Έχει ευλογημένο κλίμα, κάθε εποχή.. Απόδειξη τούτου η μεσημεριανή σιεστα στην Αθήνα 4-5 σε κάνει να νιώθεις πλήρως ξεκούραστος, παρά το λίγο του ύπνου. Ειδικά το καλοκαιρι που δεν έχει ίχνος υγρασίας. Οπότε δεν θα έπρεπε να μας ξαφνιάζει. Αντιθέτως να χαιρόμαστε που χιλιάδες χρόνια τώρα το μικροκλίμα της Αθήνας παραμένει το ίδιο ευεγερτικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή