Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΠΑΟΚ! ΝΟΚ ΑΟΥΤ Ο ΓΚΟΜΕΖ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΒΟΡΙ ΣΤΟ ΒΟΛΕΪ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΟΥΤΣΑΪΝΤΕΡ!!! ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΚΤΑΡΑ ΓΚΟΜΕΖ ΠΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΩΜΟ!

Και εκεί που τόσο το πρωτάθλημα και κυρίως το Λιγκ Καπ είχαν μπει στην τελική ευθεία, έρχεται ο νέος τραυματισμός του Ερνάντο Γκόμεζ να ...

αλλάξει πολλά, ενδεχομένως και τα πάντα. Όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενα μπλογκ, ο ΠΑΟΚ παρότι βρίσκεται στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ήταν το φαβορί, όσο και αν αυτό στεναχωρούσε κάποιους. Και ήταν γιατί με τους Ντάντε και τον Χάρι δεν θα είχε καμία σχέση με την ομάδα του πρώτου γύρου. Ήδη άλλωστε ο Βραζιλιάνος έδειξε με το καλημέρα πως σε αυτό το ελληνικό πρωτάθλημα είναι σε θέση να κάνει την διαφορά.
Όλα λοιπόν θα εξαρτιόνταν σε μεγάλο βαθμό από την κατάσταση που θα βρισκόταν ο διαγώνιος από την Βενεζουέλα. Ένας αθλητής που σε όλα τα χρόνια της καριέρας του είχε μάθει να βρίσκεται μόνο στην κορυφή, είχε μάθει να κερδίζει τίτλους, όντας μάλιστα ο ηγέτης και ο καλύτερος παίκτης της ομάδας που αγωνιζόταν. Με τον Γκόμεζ στα καλά του, ο ΠΑΟΚ ναι ήταν το φαβορί και αυτό δεν χρειαζόταν πολλές γνώσεις του αθλήματος για να το καταλάβει κανείς, ειδικά από την στιγμή που οι Πειραιώτες ακόμα ψάχνονται για το αν θα κρατήσουν ή όχι τον Τσούπκοβιτς.
Από χθες όμως όλα αυτά αλλάζουν. Το πόσο, θα φανεί τις επόμενες ημέρες. Αρχικά είναι δεδομένο πως αλλάζουν από την στιγμή που ο 34χρονος διαγώνιος τραυματίστηκε εκ' νέου στον ώμο και χάνει όλη την χρονιά, ενώ δεν είναι λίγοι όσοι πιστεύουν πως δυστυχώς μπορεί να μην επιστρέψει στην κατάσταση στην οποία μας είχε συνηθίσει. Αυτό θα φανεί στο μέλλον. Στο παρόν το χειροπιαστό είναι πως ο... δικέφαλος του βορρά θα πρέπει να πορευτεί χωρίς τον ηγέτη του. Τον παίκτη στον οποίο όχι απλά είχε ποντάρει πολλά, αλλά τον στήριξε και με το παραπάνω στον πρώτο του τραυματισμό και αποφάσισε να μην τον αλλάξει περιμένοντας πως όχι μόνο θα επέστρεφε, αλλά θα το έκανε με την απόδοση που ήξεραν και περίμεναν.
Εδώ βέβαια ανοίγουμε μια μικρή παρένθεση για να αναφέρουμε πως ναι μεν ο ΠΑΟΚ στήριξε και με το παραπάνω τον Γκόμεζ, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν κοίταζε για αντικαταστάτες του. Εννοείται πως κοίταζε και εννοείται πως έχει βρει καλές περιπτώσεις, με τις εξελίξεις να αναμένονται μετά τον αγώνα με τον Φοίνικα στην Σύρο. Όμως επειδή δεν μπορούμε να μιλάμε με αν και με υποθέσεις, αυτή την στιγμή το δεδομένο είναι πως οι δύο φορές πρωταθλητές τα ισάριθμα τελευταία χρόνια, έχουν μπροστά τους δύσκολο έργο.
Αρχικά να ξεπεράσουν το σοκ από τον νέο τραυματισμό, να βρουν τον αντικαταστάτη του και ουσιαστικά να συνειδητοποιήσουν πως στο Λιγκ Καπ ακόμα και να τον έχουν βρει, θα πάνε με σκοπό να... δέσουν εκ νέου το σύνολο και να μην τους πάρει από κάτω η πιθανή όπως όλα δείχνουν απώλειά του. Εν συνεχεία να μπουν και πάλι στην διαδικασία να παρουσιάσουν μια νέα ομάδα, μιας και η θέση του διαγώνιου είναι το λιγότερο κομβική και αναλόγως με το ποιος αγωνίζεται σε αυτή, αλλάζουν πολλά από τα πλάνα.
Αυτό όμως είναι δουλειά του Καλμαζίδη και φυσικά δουλειά της διοίκησης για να βρει τον καταλληλότερο αντικαταστάτη. Το είναι δύσκολο να βρεθεί άλλος Γκόμεζ είναι δεδομένο και με αυτή την λογική ο... δικέφαλος από φαβορί γίνεται αουτσάιντερ, με τον Ολυμπιακό να παίρνει τον τίτλο του φαβορί, ενώ ο Παναθηναϊκός χωρίς πολλά πολλά και κρατώντας χαμηλούς τόνους περιμένει την δική του ευκαιρία για να κάνει το άλμα. Το σίγουρο πάντως είναι πως το... τέρας από την Βενεζουέλα είναι μεγάλη απώλεια για το πρωτάθλημά μας και πως όλοι περιμέναμε τις μάχες με τον Αγκάμεζ. Μάχες βγαλμένες από το ένδοξο παρελθόν που τόσα χρόνια έχουμε να δούμε ανάμεσα σε παίκτες τέτοιου επιπέδου. Όλα τα άλλα θα φανούν στο τάραφλεξ, εκεί που άλλωστε δίνονται όλες οι απαντήσεις...
ΥΓ: Μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει να δούμε αν στον Ολυμπιακό θα στηρίξουν και πάλι τον Τσούπκοβιτς. Ο Σέρβος στα θεωρητικά εύκολα ματς είναι ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟΣ, αλλά στα ντέρμπι με τους αντιπάλους να τον σημαδεύουν στην υποδοχή, παραμένει ο αδύναμος κρίκος. Αναζήτηση για αντικαταστάτη υπάρχει και μένει να δούμε αν γίνει με το κλίμα ήδη να έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό κάτι που γίνεται σχετικά εύκολα αντιληπτό. Αν τελικά ο Σέρβος αντικατασταθεί θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να δούμε ποιος θα είναι ο εκλεκτός. Πάντως μια αλλαγή στα άκρα στους πειραιώτες μπορεί να αλλάξει πάρα πολλά για το πρωτάθλημα, ακόμα και αν ο ΠΑΟΚ βρει ισάξιο του Γκόμεζ διαγώνιο.
ΥΓ1: Στον Παναθηναϊκό παρακολουθούν όσα γίνονται και απλά προσεύχονται να μην υπάρξει τραυματισμός. Αν δεν υπάρξει τότε μόνο απίθανο δεν είναι το... θαύμα της συμμετοχής στον τελικό, αν και λογικά οι... πράσινοι θα τα δώσουν αρχικά όλα για το Λιγκ Καπ, καθώς ένας τίτλος είναι αυτός που τους λείπει τόσο τα τελευταία χρόνια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου