Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ! ΟΙ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ: ΕΠΕΛΑΥΝΕΙ ΝΕΟΣ ΧΙΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Νέος χιονιάς αναμένεται να «χτυπήσει» τη χώρα από τη Δευτέρα...

(16/01) σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι μετεωρολόγοι.
Με τον αντικυκλώνα «Αριάδνη» να το... παίρνει απόφαση και να φεύγει επιτέλους από τη χώρα, αφού προκάλεσε μύρια προβλήματα ο καιρός φτιάχνει με άνοδο της θερμοκρασίας και ηλιοφάνεια.
Ο ήλιος θα κάνει την εμφάνισή του σήμερα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, βοηθώντας να λιώσουν τα χιόνια που «παρέλυσαν» μεγάλα κομμάτια της χώρας, τις τελευταίες ημέρες ενώ σε άλλες θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Δείτε ΕΔΩ την πρόγνωση της ΕΜΥ για σήμερα
Από το απόγευμα πάντως του Σαββάτου, το θερμόμετρο θα πάρει και πάλι την κατηφόρα ενώ τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι μετεωρολόγοι δείχνουν νέα επέλαση χιονιά από τη Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου.
Αυτό ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο διευθυντής του Εργαστηρίου Μετεωρολογίας και Κλιματολογίας του ΑΠΘ, καθηγητής Θεόδωρος Καρακώστας.
Με ένα μήνυμά του χθες στο Facebook, ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, έκανε την πρώτη αναφορά για την επερχόμενη νέα ψυχρή εισβολή προς την χώρα μας και χαριτολογώντας ζητά να κρατήσουμε χώρο για νέες σέλφι για τον επόμενο χιονιά...
Δείτε ΕΔΩ το μήνυμα του Γιάννη Καλλιάνου
Για τη νέα μετεωρολογική «βόμβα» μίλησε και ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου
Σύμφωνα πάντως με το greek-weather.org, βασικότερο χαρακτηριστικό του νέου αυτού χιονιά δεν θα είναι το δριμύ ψύχος (όπως της «Αριάδνης) αλλά οι πυκνές χιονοπτώσεις ιδιαίτερα σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, ίσως και της Θράκης.
Δείτε τον προγνωστικό χάρτη για την Τρίτη 17/01
kairos1

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου