Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

ΤΑ ΓΙΟΥΧΑΪΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΕΦΑΓΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΟΠΟΥ ΠΗΓΕ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ! "ΣΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΕΞΟΡΙΑ ΣΤΗ ΣΙΒΗΡΙΑ"!!!

Με αποδοκιμασίες και γιουχαΐσματα υποδέχθηκαν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα θεατές στην θεατρική παράσταση ««ΟΜΠΙΝΤΑ», Οι τελευταίες ώρες του Νίκου Ζαχαριάδη» που...

ανεβάζει ο Γιώργος Κοτανίδης στο Ιδρυμα Κακογιάννη.
Λόγω της θεματολογίας της θεατρικής παράστασης, που αναφέρεται στη ζωή του αμφιλεγόμενου ηγέτη του ΚΚΕ Νίκου Ζαχαριάδη που αυτοκτόνησε εξόριστος στη Σιβηρία, η σύνθεση του κοινού ήταν αρκούντως αριστερή.
Μόλις έγινε αντιληπτή η παρουσία του Πρωθυπουργού στην παράσταση ακούστηκαν έντονες αποδοκιμασίες και γιουχαΐσματα. Μάλιστα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, απειλήθηκαν ευρύτερα επεισόδια με σπρωξίματα και παραλίγο να έρθουν στα χέρια θεατές με άνδρες της προσωπικής φρουράς του Πρωθυπουργού.
Προκειμένου να κατευνάσει τα πνεύματα, αναγκάστηκε να ανέβει στη σκηνή ο ίδιος ο Γιώργος Κοτανίδης, φωνάζοντας προς το κοινό «ειρήνη υμίν».
Η παράσταση τελικώς έγινε κανονικά. Οταν όμως ο Αλέξης Τσίπρας πήγε προς τα παρασκήνια για να συγχαρεί τους πρωταγωνιστές, μια γυναίκα του φώναξε: «Από εκεί πας ντουγρού για τη Σιβηρία και αυτό σου αξίζει!».
Το «Ομπίντα» είναι ένα πολιτικό έργο με ήρωα τον ιστορικό ηγέτη του ΚΚΕ Νίκο Ζαχαριάδη μπροστά στο θάνατο, έγραψε και παρουσιάζει ο Γιώργος Κοτανίδης.

Στο έργο «Ομπίντα» (Ομπίντα στα ρωσικά σημαίνει πίκρα, κακοκάρδισμα), ο Γιώργος Κοτανίδης αναπλάθει τις τελευταίες ώρες του Νίκου Ζαχαριάδη όταν, από τη Σιβηρία και μπροστά στην επικείμενη αυτοκτονία του, στέλνει στους συντρόφους του «Μήνυμα από την άλλη μεριά». Αναπολώντας τις σημαντικές στιγμές της πολυτάραχης ζωής του, προσπαθεί να εξηγήσει τη δεκαεφτάχρονη εξορία του στη Σιβηρία από τη σοβιετική ηγεσία αλλά και το ίδιο του το κόμμα, να δει τα λάθη του και τα αδιέξοδα που τον οδηγούν στην αυτοκτονία.
scoops.gr

1 σχόλιο:

  1. Γιούχα στον "μεγάλο ηγέτη" Κιμ;;;
    Θα πέσουν κεφάλια...!
    Τον κατάλογο με τα ονόματα και τις διευθύνσεις των θεατών, αύριο κιόλας στου "Μαξίμου"!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή