Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ; ΚΡΟΥΣΜΑ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑΣ "Α'" ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΘΗΤΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΗΡΟΚΡΗΝΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ!!! ΗΞΕΡΑΝ ΜΟΝΟ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΩΣ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΦΟΒΟΝΤΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!

Φωτό αρχείου
Από ηπατίτιδα Α' νόσησε προσφυγόπουλο που διαμένει σε δομή φιλοξενίας της Θεσσαλονίκης και παρακολουθεί μαθήματα στο 67ο δημοτικό σχολείο, στην Ξηροκρήνη. 
Το γεγονός...
προβάλλει το iefimerida και όπως ήταν φυσικό προκάλεσε την αντίδραση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, που σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «δεν δέχεται να συνεχίσει η λειτουργία του σχολείου ως σχολική δομή για τους πρόσφυγες περαιτέρω». 
Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο διευθυντής του σχολείου Δημήτρης Γουλής δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι .πρόκειται για ένα παιδί που νόσησε από ηπατίτιδα την περίοδο που ήταν κλειστά τα σχολεία».
Η επιστολή του Συλλόγου γονέων του 67ου Δημοτικού Σχολείου απευθύνεται στην Περιφέρεια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, με κοινοποίηση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.
Υπενθυμίζεται ότι το 67ο Δημοτικό Σχολείο αποφασίστηκε να λειτουργήσει ως σχολική δομή για παιδιά προσφύγων, κάτι που σύμφωνα με τον Σύλλογο Γονέων, «έγινε χωρίς να ακολουθηθεί καμία δημοκρατική διαδικασία, όπως το να ζητηθεί η σύμφωνη γνώμη του».
«Η σύμφωνη γνώμη των γονέων δόθηκε, μάλλον απρόθυμα, μετά από τις διαβεβαιώσεις όλων των αρμόδιων ότι θα τηρηθούν όλοι οι κανόνες υγιεινής και ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα ή οποιουδήποτε είδους συμβάν στο σχολείο μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση και επισημαίνεται πως οι γονείς πρόσφατα πληροφορηθήκαν ότι υπήρξε ένα κρούσμα ηπατίτιδας Α σε έναν από τους μαθητές - πρόσφυγες, «προκαλώντας τους αναστάτωση και ζητώντας να σταματήσει άμεσα η λειτουργία της απογευματινής βάρδιας του σχολείου που εξυπηρετεί τους πρόσφυγες μαθητές».
«Οι ανησυχίες αυτές είναι εύλογες καθώς οι άνθρωποι αυτοί ζουν σε καταυλισμούς με άσχημες συνθήκες διαβίωσης και διεθνείς οργανισμοί όπως οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα έχουν προειδοποιήσει τη διεθνή κοινότητα για μεγάλη πιθανότητα εξάπλωσης μεταδοτικών ασθενειών» υπογραμμίζεται στην επιστολή και ζητείται άμεσα απάντηση στο αίτημα για διακοπή των μαθημάτων στα προσφυγόπουλα.
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων προειδοποιεί, τέλος, ότι «για οποιοδήποτε συμβάν στο μέλλον θα ζητήσουν ποινικές ευθύνες από κάθε υπεύθυνο».
Από την πλευρά του, ο διευθυντής του 67ου δημοτικού σχολείου Δημήτρης Γουλής, διαβεβαιώνει ακόμη ότι στο σχολείο έχουν γίνει απολυμάνσεις, έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για τη φιλοξενία των προσφυγόπουλων και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Τι απαντά ο Ευαγγελάτος και οι όμοιοί του σήμερα, μετά από το κρούσμα ηπατίτιδας σε προσφυγόπουλο στη Θεσσαλονίκη; 

4 σχόλια:

 1. ΑΠΕΛΕΣΑΣΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΏΝ ΑΜΕΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΑΠΕΛΑΣΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΏΝ ΑΜΕΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Aπελαστε και τον Συριζα,Ανελ.Αντε να φυγουν τα μυασματα

   Διαγραφή
 3. "Απέλαση" κάνεις στους "νόμιμους"...Για λαθρομετανάστες έχεις άλλες... εφαρμογές, φουσκωτές βάρκες -σαν αυτές που "φορτώθηκαν" και ήρθαν- και στον "αγύριστο" μία και καλή, για να τελειώνουμε και με αυτό το "αφήγημα" των αριστεριστών αλληλέγγυων του πρωκτού!!
  ΜΕΝΙΠΠΟς

  ΑπάντησηΔιαγραφή