Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

ΤΕΤΟΙΑ ΞΕΦΤΙΛΑ ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕ! Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΔΙΝΕΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ: "ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΟΙΚΗΣΕΤΕ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΕΣ"!!! ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΟ ΥΠΕΞ! ΣΚΥΨΤΕ ΠΑΛΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΓΥΜΝΟΣΑΛΙΑΓΚΕΣ!!!


Έμαθαν ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι της σφαλιάρας, ότι είναι γυμνοσάλιαγκες και οι Τούρκοι δίνουν εντολές στο ελληνικό ΥΠΕΞ για το τι θα κάνει. Όπως λοιπόν επιβάλλει ο Σόιμπλε και η Μέρκελ την ...

οικονομική πολιτική της Ελλάδος, τώρα ο Ερντογάν απαγορεύει στη χώρα μας να κατοικήσει τα ελληνικά νησιά και τις βραχονησίδες!!! Τέτοια ανείπωτη ξεφτίλα δεν ξανάγινε. Σκύψτε το κεφάλι και πάλι...
Το ρεπορτάζ που ακολουθεί για το θέμα, καλύπτει το pronews.gr: 
Την ώρα, που βρίσκονται σε εξέλιξη οι συζητήσεις για το Κυπριακό στη Γενεύη, οι Τούρκοι προχωρούν σε νέα πρόκληση.
Με ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στέλνει μήνυμα στην Ελλάδα να μην προχωρήσει στην κατασκευή έργων για την κατοίκηση μικρών νησιών, κίνηση που είχε προαναγγείλει το υπουργείο  Ναυτιλίας με επιστολή του υφυπουργού Νεκτάριου Σαντορινιού στη Βουλή.
Η Αγκυρα, επικαλούμενη πως δεν κατονομάστηκαν τα νησιά,  επαναφέρει ανοιχτά τη στρατηγική των γκρίζων ζωνών, διαμηνύοντας ότι δεν πρόκειται να αποδεχτεί τυχόν συνθήκες που θα προκληθούν από την ελληνική κυβέρνηση σε «διαφιλονικούμενους γεωγραφικούς σχηματισμούς».
Υπενθυμίζεται και όπως είχε αποκαλύψει το pronews.gr  απαντώντας σε σχετική ερώτηση την περασμένη  Δευτέρα στη Βουλή, ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός αποκάλυψε την προοπτική κατοίκησης 28 μικρών νησιών του Αιγαίου, με στόχο όπως ανέφερε  τα νησιά αυτά να αποκτήσουν οικονομική δραστηριότητα “για εθνικούς κυρίως λόγους”.
Μάλιστα την είδηση είχε δημοσιεύσει και το ρωσικό sputnik σε ρεπορτάζ του με τίτλο: «Η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει την κατοίκηση νησιών του Ανατολικού Αιγαίου για να αποτρέψει τις τουρκικές διεκδικήσεις»
Πιο συγκεκριμένα ο υφυπουργός απαντώντας σε κοινοβουλευτική ερώτηση ανέφερε ότι η αρμόδια Γενική Γραμματεία "δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και καταβάλλει σοβαρές προσπάθειες για την προοπτική κατοίκησης 28 μικρών νησιών του Αιγαίου".
Στόχος, είναι τα νησιά αυτά να αποκτήσουν «οικονομική δραστηριότητα για εθνικούς κυρίως λόγους» σημείωσε ο κ. Σαντορινιός και εξήγησε ότι η πρωτοβουλία αφορά την αξιοποίηση των υπαρχουσών υποδομών από τη δεκαετία του 1990 υποδομές καθώς και την κατασκευή έργων μικρής κλίμακας, προκειμένου να νησιά να γίνουν κατοικήσιμα και να αναπτυχθούν δραστηριότητες.
Ανέφερε μάλιστα ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν δραστηριότητες όπως η παρατήρηση και παρακολούθηση του φυσικού πλούτου καθώς και η προσέλκυση περιβαλλοντικών οργανώσεων, ομάδων, ερευνητών του εξωτερικού και του εσωτερικού.
Ο υφυπουργός Ναυτιλίας αποκάλυψε επίσης ότι η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις με την επιτελική δομή του ΕΣΠΑ του ΥΝΑΝΠ και σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου βρίσκεται στη φάση της διαδικασίας αναζήτησης εταίρου.
Ο εταίρος θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα προκειμένου αυτό να ενταχθεί στο Στρατηγικό Interreg Ελλάδας-Κύπρου.
Τώρα η Τουρκία μας «απαγορεύει» την εκπόνηση του σχεδίου αυτού στο Αιγαίο, στα ελληνικά νησιά μας αξιώνοντας γκρίζες ζώνες παντού και απαιτώντας να την συμβουλευθούμε πριν προχωρήσουμε στην εφαρμογή του!
Εάν αυτό δεν συνιστά ολοκληρωτική δορυφοριοποίηση της χώρας από την Τουρκία τότε απορούμε τι άλλο μπορεί να είναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου