Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ! 7 ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΦΟΔΡΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗ ΜΑΝΔΡΑ! ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ!

Νεκροί, τραυματίες και αγνοούμενοι στη Μάνδρα Αττικής
Η επόμενη ημέρα μετά την άνευ προηγουμένου κακοκαιρία που έπληξε ...


τη δυτική Αττική μετρά δυστυχώς νεκρούς, τραυματίες και αγνοουμένους. Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί οκτώ θάνατοι, ενώ έχουν μεταφερθεί πολλά άτομα στα νοσοκομεία για περίθαλψη.

Από τα χαράματα οι ειδικές ομάδες της Πυροσβεστικής, η ΕΜΑΚ κι άλλα συνεργεία εντοπίζουν νεκρούς μέσα στον αστικό ιστό της ΜάνδραςΠαράλληλα, ομάδες της ΕΜΑΚ και συνεργεία της Περιφέρειας ερευνούν για τουλάχιστον τρεις αγνοουμένους που έχουν αναφερθεί στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας Αττικής.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχθεί από την Περιφέρεια οι περιοχές Μάνδρα, Μαγούλα και Νέα Πέραμος.

Η εικόνα που μεταδίδει ο φακός του zougla.gr από τη Μάνδρα είναι πρωτόγνωρη. 

Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε χειμάρρους, τα οδοστρώματα έχουν καταστραφεί, τα δίκτυα κοινής ωφέλειας δεν λειτουργούν, ενώ σοβαρές βλάβες έχουν υποστεί οι υποδομές. Η απίστευτη ποσότητα ύδατος που έπεσε ξαφνικά στην ευρύτερη περιοχή της δυτικής Αττικής προκάλεσε την υπερχείλιση όλων των ρεμάτων και των χειμάρρων, με αποτέλεσμα να παρασυρθούν αυτοκίνητα, βαρέα οχήματα και φερτό υλικό. Πρόκειται για βιβλική καταστροφή λίγα χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας. 
Η τραγωδία

Από τα χαράματα οι ειδικές ομάδες της Πυροσβεστικής, η ΕΜΑΚ κι άλλα συνεργεία εντοπίζουν νεκρούς μέσα στον αστικό ιστό της Μάνδρας. 

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί επτά θάνατοι. Τουλάχιστον οκτώ άτομα έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία, ορισμένα εκ των οποίων φέρουν τραύματα, ενώ άλλα έχουν συμπτώματα υποθερμίας. Εν τω μεταξύ, από αναφορές κατοίκων προκύπτει ότι υπάρχουν αγνοούμενοι. Οι Αρχές εκφράζουν φόβους πως ο αριθμός των νεκρών ενδεχομένως να αυξηθεί όσο προχωρούν οι έρευνες των συνεργείων.

Tα θύματα

Όπως προαναφέρθηκε, ο απολογισμός μέχρι στιγμής είναι οκτώ νεκροί. Μία ηλικιωμένη γυναίκα βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στη συμβολή των οδών Κοροπούλη και Πλάτωνος, ενώ ένας άνδρας 85 ετών εντοπίστηκε νεκρός στην κατοικία του στην οδό Αγαμέμνονος 8.

Λίγο πριν από τις 12.00 βρέθηκε νεκρός ακόμη ένας άνδρας, ηλικίας 60-65 ετών, σε πλημμυρισμένη αυλή σπιτιού επί της οδού Λεωνίδα Στάμου, σε περιοχή ανάμεσα σε Μάνδρα και Βίλια Αττικής.

Λίγο μετά τις 12.20 το μεσημέρι εντοπίστηκε και τέταρτος νεκρός, σε προαύλιο χώρο επιχείρησης διοργάνωσης εκδηλώσεων, στον οδικό άξονα της Παλαιάς Εθνικής Οδού Ελευσίνας-Θηβών. Πρόκειται για άνδρα 50 ετών.

Στις 12.40 εντοπίστηκε από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής και πέμπτη σορός σε προαύλιο χώρο επί της οδού Αίαντος 40 στη Μάνδρα. Το σώμα ήταν σφηνωμένο ανάμεσα σε κάγκελα. Πρόκειται για ηλικιωμένη γυναίκα.

Μετά τις 13.00, βρέθηκαν από σκάφος του Λιμενικού στον κόλπο της Ελευσίνας δύο νεκροί, οι οποίοι προφανώς είχαν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά.

Συλλυπητήρια από τον Τσίπρα

Τη βαθιά του θλίψη για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους από την καταστροφική καταιγίδα εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Τwitter. 



Kυβερνητικό κλιμάκιο στη Μάνδρα

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας νωρίτερα είχε επικοινωνία με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη και τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα. Ο κ. Τσίπρας ενημερώθηκε για την κατάσταση και την πορεία των επιχειρήσεων.

Ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή να μεταβεί στο σημείο κυβερνητικό κλιμάκιο, προκειμένου να πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τον συντονισμό των επιχειρήσεων, την άμεση αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων και την αποκατάσταση των ζημιών από τη φυσική καταστροφή.

«Πνίγηκε» λεωφορείο στην Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου
«Πνίγηκε» λεωφορείο στην Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου
zougla.gr



Σε ''ποτάμι'' μετατράπηκε η Εθνική Οδός Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψος της Μάνδρας
Σε ''ποτάμι'' μετατράπηκε η Εθνική Οδός Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψος της Μάνδρας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου