Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ! 13 ΝΕΚΡΟΙ, 3 ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ! ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΟΥΝ!

tragwdia-xwris-telos-stin-mandra---9-nekroi-apo-tin-kakokairia
Τραγωδία χωρίς τέλος στην Δυτική Αττική από τη θεομηνία, με τον ...

αριθμό των θυμάτων ολοένα και να ανεβαίνει. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, οι νεκροί είναι πλέον 13 Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, υπάρχουν επίσης δέκα τραυματίες, ένας εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με όσα ανέφερε νωρίτερα η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής στον ΣΚΑΙ υπάρχουν τρεις αγνοούμενοι, ενώ επί ποδός βρίσκονται 50 συνεργεία με 110 πυροσβέστες στην περιοχή. 

Ειδικότερα,νεκρός βρέθηκε ένας κυνηγός, που αγνοείτο από το πρωί και ένας οδηγός φορτηγού. Ο κυνηγός βρέθηκε στην περιοχή Αγίας Σωτήρας, σε εξωτερικό χώρο, και ο οδηγός στο 26ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Μάνδρας-Θηβών. Νωρίτερα, μια γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή στη Μάνδρα, στην οδό Αίαντος, ενώ ένας άνδρας βρέθηκε νεκρός στην εθνική οδό Αθηνών-Θήβας στο 2ο με 3ο χιλιόμετρο σε αύλιο χώρο. Νεκρός είναι επίσης άνδρας, ηλικίας περίπου 65 ετών, ο οποίος βρέθηκε στην αυλή του σπιτιού του, στην οδό Λεωνίδα Στάμου. Νωρίτερα, όπως έγινε γνωστό, μια ηλικιωμένη γυναίκα βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της, στην οδό Κοροπούλη, όπου εγκλωβίστηκε από τα νερά που έφτασαν σε πολύ μεγάλο ύψος. Η νεκρή εγκλωβίστηκε στο σπίτι όπου έμενε μαζί με την οικόγενειά της. Οι υπόλοιποι πρόλαβαν να βγουν από το σπίτι όχι όμως και η ηλικιωμένη. Λίγη ώρα αργότερα ανασύρθηκε νεκρός ένας 89 χρονος από το σπίτι του στην οδό Αγαμέμνονος στην ίδια περιοχή. Tέλος, δύο νεκρούς εντόπισε κυβερνήτης λάντζας στις θαλάσσιες περιοχές της Ελευσίνας και ειδοποιήθηκε άμεσα το Λιμενικό Σώμα. Στις θαλάσσιες περιοχές έσπευσαν άμεσα πλωτά του Λιμενικού αλλά και στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών, προκειμένου να τις περισυνελέξουν. Παράλληλα, σκάφη του ΛΣ πραγματοποιούν περιπολίες από το πρωί στη θαλάσσια περιοχή κοντά στη Νέα Πέραμο, προκειμένου να επέμβουν εάν χρειαστεί.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Βασιλείου έκανε λόγο για πρωτοφανή κατάσταση. «Όλες οι δυνάμεις είναι επί ποδός, έχουν γίνει δεκάδες απεγκλωβισμοί. Βρισκόμαστε στη φάση ενεργειών για να βοηθήσουμε και να σώσουμε ότι γίνεται», ανέφερε.

Ολοκληρωτική η καταστροφή

Ολοκληρωτική είναι η καταστροφή στον Δήμο Μάνδρας, όπως δήλωσε η δήμαρχος της περιοχής, Ιωάννα Κριεκούκη. Η κ. Κριεκούκη ανέφερε ότι "κάτοικοι είναι εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους, το νερό έχει φθάσει το ένα μέτρο μέσα στις κατοικίες, έχει κοπεί το ρεύμα και το νερό στην περιοχή, έχουν παρασυρθεί ακόμη και μεγάλα οχήματα όπως βυτιοφόρα". "Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο σε όλη την Μάνδρα, που θρηνεί για τους χαμένους συμπολίτες της" δήλωσε συντετριμμένη η δήμαρχος, που τη στιγμή που μιλούσε ήταν και η ίδια εγκλωβισμένη στην κατοικία της. Μάλιστα νωρίτερα γείτονες έσωσαν την ίδια της τη μητέρα.
Από την πλευρά του ο εκτελεστικός γραμματέας του δήμου Μάνδρας Ειδυλλίας, Στάθης Ραγκούσης, δήλωσε στο "Πρακτορείο 104,9 FM" ότι "η Μάνδρα έχει χαθεί, πρόκειται για βιβλική καταστροφή, όλοι δρόμοι είναι ποτάμια, η στάθμη του νερού παραμένει στα δύο μέτρα". Ο ίδιος είπε ότι "η περιοχή δεν έχει ηλεκτροδότηση, η παλιά εθνική οδός Ελευσίνας-Θήβας έγινε χείμαρρος και παρέσυρε τη Μάνδρα, η Πυροσβεστική κατάφερε να απεγκλωβίσει κάποιους ανθρώπους στην περιοχή".
Οι πλημμύρες έχουν προκαλέσει βιβλική καταστροφή στη Νέα Πέραμο, τη Μάνδρα και τη Μαγούλα ενώ μεγάλα είναι τα προβλήματα που καταγράφονται στην Ελευσίνα και στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων. Κάτοικοι και οδηγοί εγκλωβίστηκαν, δρόμοι κόπηκαν στα δύο, ολόκληρες περιοχές μετατράπηκαν σε χειμμάρους. Κάτοικοι αλλά και επαγγελματίες των περιοχών αυτών είναι σε απόγνωση.
Οι αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου 
To πρωί της Τετάρτης, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε επικοινωνία με τον αν. υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και ενημερώθηκε για την κατάσταση στη Μάνδρα Αττικής και την πορεία των επιχειρήσεων, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Ο κ. Τόσκας θα μεταβεί άμεσα στην περιοχή.
Ο πρωθυπουργός με ανάρτησή του στο twitter εξέφρασε τη βαθιά θλίψη του για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους από την καταστροφική καταιγίδα, ενώ έδωσε εντολή να μεταβεί στο σημείο κυβερνητικό κλιμάκιο, προκειμένου να συντονίσει με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τις επιχειρήσεις για την άμεση αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων και την αποκατάσταση των ζημιών από τη φυσική καταστροφή. 
Την ίδια στιγμή όπως έγινε γνωστό αναμένεται να πραγματοποιηθεί έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη για το θέμα στο Μέγαρο Μαξίμου. 
«Αυτό που συμβαίνει στη Μάνδρα είναι μια ανείπωτη τραγωδία. Εκφράζω τη βαθιά μου οδύνη για τις καταστροφές, τις απώλειες περιουσιών και πάνω απ’ όλα για τους συνανθρώπους μας που χάθηκαν. Η Πολιτεία πρέπει να σταθεί στο πλευρό των κατοίκων και να τους παράσχει το ταχύτερο δυνατόν κάθε δυνατή στήριξη» τόνισε από τη μεριά του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Εισαγγελική παρέμβαση για τους θανάτους 

Όπως έγινε γωνστό, κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθήνας Ηλίας Ζαγοραίος σχετικά με τους θανάτους και τις καταστροφές που προκάλεσε η θεομηνία στη Δυτική Αττική, προκειμένου να διερευνηθεί αν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις και αν χρειαστεί θα κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία.
Ανάμεσα στα ενδεχόμενα αδικήματα που ερευνώνται είναι και πολεοδομικές παραβάσεις.
Απεγνωσμένοι οι κάτοικοι 
Την ίδια στιγμή, σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι της Νέας Περάμου, μετά την καταρρακτώδη βροχή που έπληξε, το πρωί, την περιοχή. Οι κάτοικοι της Νέας Περάμου από νωρίς το πρωί βρίσκονται στο πόδι, προσπαθώντας να περισώσουν ό,τι μπορούν. «Μου γκρέμισε τη μάντρα. Το υπόγειο έχει πλημμυρίσει», λέει με απόγνωση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Ευτέρπη που προσπαθεί να βγάλει το νερό και τη λάσπη από την αυλή της. Λίγο πιο κάτω, ο κ. Ιορδάνης, ιδιοκτήτης ψιλικατζίδικου, λέει ότι «η ζημιά στο μαγαζί είναι γύρω στα 20.000-25.000 ευρώ. Όλα τα έπιπλα που ήταν ξύλινα έχουν καταστραφεί. Τα ψυγεία κάηκαν».

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 

Νωρίτερα, οι περιοχές Μάνδρας, Νέας Περάμου και Μαγούλας κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.  Ήδη, με πρωινή απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Γιάννη Βασιλείου, παρέμειναν κλειστά τα σχολεία Μάνδρας, Μαγούλας και Νέας Περάμου των φήμων Μάνδρας - Ειδυλλίας, Ελευσίνας, και Μεγάρων.
Οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας και οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, όπως ενημέρωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ η επικεφαλής της διεύθυνσης Γιάννα Τσούπρα, διενεργούν ήδη αυτοψίες. Παράλληλα, με σωστικά συνεργεία συνδράμουν στο έργο της Πυροσβεστικής η οποία από νωρίς το πρωί δέχεται εκατοντάδες κλίσεις ενώ σκαπτικά μηχανήματα ενεργούν για τον καθαρισμό των δρόμων από φερτά υλικά. Ιδιαίτερα προβλήματα παρουσιάζουν οι πλημμυρισμένοι δρόμοι στις περιοχές του Δήμου Μάνδρας - Ειδυλλίας και ειδικότερα στην περιοχή Αγία Σωτήρα.
Ηδη μετά την πρώτη εικόνα στα γραφεία της ΠΕ Δυτ. Αττικής πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας για την εκτίμηση και τον προγραμματισμό των δράσεων.
Νωρίτερα απεγκλώβισαν εργαζόμενους από το εργοστάσιο της Johnson & Johnson στη Μάνδρα όταν ο τοίχος του εργοστασίου στην αποθήκη υποχώρησε από τα ορμητικά νερά, ενώ το νερό έξω από τη Σχολή Πυροβολικού έχει φτάσει το 1,5 μέτρο».
«Σαν κοίτη ποταμού» την περιέγραψαν διερχόμενοι οδηγοί ενώ ο εκτελεστκός γραμματέας του δήμου Μάνδρας Ειδηλλίας, Στάθης Ραγκούσης, κάνει λόγο για «βιβλική καταστροφή», καθώς η στάθμη του νερού «παραμένει σταθερή στα 3 μέτρα ύψος, δύο ώρες μετά την καταιγίδα.
Από την ορμητικότητα των χείμαρρων του όρους Πατέρα, που έπληξε η «συσπειρωμένη μανία των καταιγίδων» στο σημείο, όπως περιέγραψε την εικόνα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διευθυντής της ΕΜΥ Αντώνης Λάλος, ποτάμια, τόνοι νερού και λάσπης κύλισαν στις παρυφές, παρασύροντας και γκρεμίζοντας μάντρες, ενώ πλημμύρισαν καλλιέργειες σπίτια και καταστήματα. Κατάσταση στη οποία συνέβαλε στα μέγιστα η μεγάλη καταστροφή που συντελέστηκε το καλοκαίρι από την πυρκαγιά στη συγκεκριμένη περιοχή των Δερβενοχωρίων.

Δείτε τις συγκλονιστικές εικόνες: 




 



 

 

  
φωτο από Αnt1
φωτο από Αnt1



φωτο από facebook
φωτο από facebook







thetoc.gr

1 σχόλιο:

  1. Ο ΝΕΚΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 15 ΚΑΙ ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ...ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΥΡΗΞΟΥΜΕ ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΕΘΑΝΑΝ ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΔΙΑΒΟΛΟΙ.ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΔΙΑΛΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ.ΠΟΤΕ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή