Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

ΣΑΡΩΝΕΙ Η ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ"!!

kentroaristera8828.jpg
Στις 21:30 είχαν προσέλθει στις κάλπες 210.264 ψηφοφόροι, προσέλευση που ξεπέρασε κατά πολύ τις αρχικές εκτιμήσεις. Αλιβιζάτος: «Κλείδωσε το αποτέλεσμα. Πρώτη η Γεννηματά, δεύτερος ο...

Ανδρουλάκης, η κυρία Γεννηματά μπορεί να κερδίσει από τον πρώτο γύρο!»

Όπως έγινε γνωστό από την Ανεξάρτητη Επιτροπή Διαδικασιών Δεοντολογίας του Ν.Αλιβιζάτου προηγείται η Φ.Γεννηματά σύμφωνα με τα αποτελέσματα το 65% των εκλογικών τμημάτων λαμβάνουν:

Με καταμετρημένες 140.000 ψήφους, δηλαδή σε ποσοστό 66%: 
Φώφη Γεννηματά 43,61%
Νίκος Ανδρουλάκης 26,02%
Γιώργος Καμίνης 13,12%
Σταύρος Θεοδωράκης 8,56%
Γιάννης Μανιάτης 4,03%
Γιάννης Ραγκούσης 2,40%
Κωνσταντίνος Γάτσιος 1,52%
Απόστολος Πόντας 0,54%
Δημήτρης Τζιώτης 0,19%

Ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία για την εκλογή του νέου αρχηγού του προοδευτικού φορέα και παρατάθηκε μόνο όπου χρειάστηκε λόγω του συνωστισμού στα εκλογικά κέντρα, σύμφωνα με την Ανεξάρτητη Επιτροπή Διαδικασιών Δεοντολογίας.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Νίκος Αλιβιζάτος, δήλωσε πως το φράγμα των 200.000 συμμετεχόντων έσπασε. «Είναι μεγάλη επιτυχία ανεξάρτητα από τον νικητή» σημείωσε ο κ. Αλιβιζάτος και πρόσθεσε: «Ο κόσμος έδειξε ότι θέλει κάτι γνήσια μεταρρυθμιστικό ανάμεσα στην ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το σημερινό είναι η καλύτερη απάντηση στους κυνικούς και όσους ειρωνεύονταν» τη διαδικασία».

 Όπως εκτιμούν πολιτικοί αναλυτές η συμμετοχή πλησιάζει στα επίπεδα των εσωκομματικών εκλογών στις 18 Μάιου 2012 με την ανοιχτή εκλογική διαδικασία που εγκαινίασε ο Γ.Παπανδρέου το 2004. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος τότε έλαβε 230.105 ψήφους (επί 236.151) ψηφισάντων και εξελέγη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Στις εσωτερικές εκλογές στις 14 Ιουνίου 2015 στην οποία συμμετείχαν περίπου 50.000 μέλη του κόμματος η Φώφη Γεννηματά έλαβε πάνω από το 50% των ψήφων από τον πρώτο γύρο και εξελέγη νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Χαίρομαι ειλικρινά που τόσοι πολίτες ψήφισαν στις εκλογές για το νέο φορέα. Οι ανοιχτές συμμετοχικές διαδικασίες είναι οξυγόνο για τη δημοκρατία», έγραψε στο twitter ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

 Kyriakos Mitsotakis ✔@kmitsotakis
Χαίρομαι ειλικρινά που τόσοι πολίτες ψήφισαν στις εκλογές για το νέο φορέα. Οι ανοιχτές συμμετοχικές διαδικασίες είναι οξυγόνο για τη δημοκρατία.
9:30 μ.μ. - 12 Νοε 2017
 33 33 απαντήσεις   176 176 Retweet   688 688 "μου αρέσει"


Η μεγάλη συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές της Κεντροαριστεράς αναπτερώνει τις ελπίδες των υποψήφιων προέδρων, που στις δηλώσεις τους υπογράμμισαν, την ανάγκη να μπουν γερά θεμέλια για την αναγέννηση της παράταξης. Η ψηφοφορία ξεκίνησε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα στις 8 το πρωί, ενώ οι κάλπες στις περισσότερες πόλεις θα παραμείνουν ανοικτές μέχρι τις 20:00 το βράδυ. Στην περιοχή της Αθήνας και τους όμορους Δήμους θα παραμείνουν ανοικτές μέχρι τις 21:00, ενώ το ίδιο θα ισχύσει και σε όποιες άλλες περιοχές κριθεί απαραίτητο.

Σε πολλά εκλογικά κέντρα στην Αθήνα και όχι μόνο, παρατηρούνται ουρές από κόσμο που περιμένει να ψηφίσει.
Ουρές σχηματίζονται στα μεγάλα εκλογικά κέντρα για την ανάδειξη του νέου ηγέτη της Κεντροαριστεράς στην Ηλεία.

Μεγάλη η συμμετοχή και στη Λαμία και τη Βοιωτία. Ουρές και στα εκλογικά τμήματα στην Πάτρα. Νωρίς το πρωί παρατηρήθηκαν κάποια μικροπροβλήματα, σχετικά με τη στελέχωση των εφορευτικών επιτροπών και το ηλεκτρονικό σύστημα, αλλά γρήγορα ξεπεράστηκαν.

Η συμμετοχή ανά Περιφέρεια στις 5 το απόγευμα κυμαινόταν:

Aττική: 57.000

K. Mακεδονία: 24.000

Kρήτη: 15.000

Δυτική Ελλάδα: 12.000

Θεσσαλία: 10.000

Πελοπόννησος: 9.000

Aν. Μακεδονία: 7.500

Στερεά Ελλάδα: 6.500

Ηπειρος: 6.200

N. Aιγαίο: 4.500

Δ. Μακεδονία: 4.200

Iόνιο: 3.000

B. Aιγαίο: 2.500
kentroaristera08821.jpg
Μεταξύ των χιλιάδων ψηφοφόρων και ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σημίτης, ο οποίος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, ενώ στην διαδικασία συμμετείχε και ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Φώφη: Η συμμετοχή, μήνυμα αντίδρασης

Σε εκλογικό τμήμα της Καλλιθέας ψήφισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

«Θέλω να προσκαλέσω για άλλη μια φορά τους προοδευτικούς πολίτες να στείλουν με την ψήφο τους ένα μήνυμα ενότητας της παράταξης» δήλωσε αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος.

Ζήτησε από τους πολίτες να στείλουν «ένα μήνυμα αντίστασης στον κατήφορο και στον αυταρχισμό αυτής της κυβέρνησης. Ένα μήνυμα αντίδρασης στη συντήρηση και στη λιτότητα».

«Αλλά και ένα μήνυμα ελπίδας, αισιοδοξίας, εθνικής αυτοπεποίθησης», προσέθεσε. «Τολμάμε για την παράταξη, τολμάμε για τη χώρα μας και όλοι μαζί μπορούμε να φέρουμε τη νέα αλλαγή».

Θεοδωράκης: Πρέπει να δώσουμε μία απάντηση στον αυταρχισμό της κυβέρνησης

Ο υποψήφιος για την εκλογή του επικεφαλής του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς Σταύρος Θεοδωράκης ψήφισε σε εκλογικό κέντρο στην Αγία Βαρβάρα.

«Πιστεύω ότι θα το κερδίσουμε το στοίχημα. Ξέρετε έχω πει ότι πρέπει να ψηφίσουν πάνω από 200.000 πολίτες. Πρέπει να δώσουμε μία απάντηση στον αυταρχισμό της κυβέρνησης, στα λάθη της κυβέρνησης, στον λαϊκισμό που ζούμε και να καταλάβουν ότι έχει κι άλλο δρόμο αυτή η χώρα. Αρκεί να βρεθούν στο τιμόνι, άνθρωποι που έχουν δουλέψει, άνθρωποι που γνωρίζουν, άνθρωποι που τολμάνε και είναι της λογικής και όχι των ψεύτικων ιδεολογιών» δήλωσε επικεφαλής του Ποταμιού, μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός του.

Καμίνης: Σήμερα φτιάχνουμε μία μεγάλη παράταξη

Ο υποψήφιος για τον ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς και δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης ψήφισε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

«Οι εκλογές αφορούν κάθε πολίτη της χώρας. Σήμερα δεν φτιάχνουμε ένα μικρό κόμμα αλλά μία μεγάλη παράταξη που θα αλλάξει την Ελλάδα» δήλωσε ο κ. Καμίνης μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός του.

Ανδρουλάκης: Σήμερα ξεκινά μια νέα εποχή για την πατρίδα μας

«Σήμερα ξεκινά μια νέα εποχή για την προοδευτική παράταξη και πάνω από όλα για την πατρίδα μας», δήλωσε ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς Νίκος Ανδρουλάκης, αμέσως μόλις άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα.

«Θέλω να καλέσω τους προοδευτικούς πολίτες να γίνουν συνιδρυτές αυτής της προσπάθειας. Μιας προσπάθειας που μπορεί να νικήσει την συντήρηση και τον λαϊκισμό που τα τελευταία χρόνια παίζουν σημαντικό ρόλο στην πατρίδα μας», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης εκφράζοντας την αισιοδοξία του και πρόσθεσε:

«Ήρθε η ώρα οι προοδευτικές δυνάμεις να ξαναπαίξουν ένα σημαντικό ρόλο και να ανατρέψουν το πολιτικό σκηνικό όπως έχει διαμορφωθεί. Για αυτό λοιπόν καλώ όλους τους πολίτες να συμμετέχουν και να γίνουμε συνιδρυτές αυτής της προσπάθειας».

Στο Εργατικό Κέντρο του Άργους ψήφισε νωρίτερα το πρωί ο Γιάννης Μανιάτης.
Ο υποψήφιος πρόεδρος του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, τόνισε την σημασία αυτής της ψηφοφορίας. Είπε ότι το νέο κίνημα θα είναι ο πρωταγωνιστής των πολιτικών εξελίξεων και θα ξαναδώσει χαμόγελο και προοπτική στην Ελλάδα, τις Ελληνίδες και τους Έλληνες.
dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου