Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017

ΣΥΡΙΖΑΙΑ, ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΣΚΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΒΑΡΙΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΑ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ! Η ΙΔΙΑ ΕΛΕΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: "Ο ΕΚΦΑΣΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΚΦΑΣΙΖΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΤΗΣ"! ΒΙΝΤΕΟ

«Ο εκφασισμός προέρχεται από τους εκπαιδευτές της αστυνομίας, είναι η...

ίδια η αστυνομία που εκφασίζει συνειδητά τους μελλοντικούς αξιωματικούς της. Αυτό πιθανότατα επιτάθηκε μετά την είσοδο της Χρυσής Αυγής στο κοινοβούλιο, οπότε μπορούμε να το αποδώσουμε στην πρόσφατη πολιτική συγκυρία. Ο άλλος λόγος είναι ιστορικός, η αστυνομία, όπως την έχουμε γνωρίσει στην Ελλάδα, ήταν ανέκαθεν αυταρχική. Υπάρχει πολύ βεβαρημένο ιστορικό αυταρχισμού στους κόλπους της αστυνομίας, δεν έχει ποτέ συντελεστεί πραγματικά η λεγόμενη αποχουντοποίηση».

Το παραπάνω κείμενο αποτελεί μέρος συνέντευξης που είχε δώσει το 2014 η αναπληρώτρια καθηγήτρια Εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο Paris XI, κ. Αναστασία Τσουκαλά, η οποία από τις 10 Μαΐου 2016, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Τόσκα, διορίστηκε αντιπρόεδρος του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας του αρμόδιου υπουργείου. Το νέο επταμελές συμβούλιο έχει τριετή θητεία, ενώ τον απόντα ή κωλυόμενο πρόεδρο αναπληρώνει η αντιπρόεδρος.

Η κ. Τσουκαλά τη διετία 2010-2012 διετέλεσε σύμβουλος του Χρήστου Παπουτσή στο τότε υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ενώ το 2013, κατά τη διάρκεια διαλέξεων για το ρατσισμό και την ξενοφοβία στη Σχολή Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., είχε καταγγείλει στην ηγεσία της αστυνομίας τις φασιστικές θέσεις δοκίμων αξιωματικών, που είχαν βρει ανταπόκριση στο 80% των συμμετεχόντων σε αυτές.

Ενα χρόνο αργότερα, τον Μάιο του 2014, κατέθεσε στο πλαίσιο διενεργούμενης προκαταρκτικής διοικητικής εξέτασης, που είχε διαταχθεί με αφορμή τις καταγγελίες της. Στις 2 Ιουλίου 2014, ο ΣΥΡΙΖΑ, αξιωματική αντιπολίτευση τότε, διά τριών βουλευτών (Δημήτρη Β. Τσουκαλά, Χαράς Καφαντάρη, Μαρίας Διακάκη), προέβη σε ερώτηση σχετικά με το θέμα προς τον τότε υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια.

Ενα μήνα αργότερα, στις 2 Αυγούστου 2014, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, με την υπ’ αριθ. 7017/4/17712/02-08-2014 απάντηση του υπουργού κ. Βασίλη Κικίλια, υποστήριξε ότι η διενεργηθείσα Προκαταρκτική Διοικητική Εξέταση (ΠΔΕ) έχει περαιωθεί, ότι βρισκόταν στο στάδιο της αξιολόγησης του αποδεικτικού υλικού, μετά το πέρας της οποίας επρόκειτο να ληφθεί η σχετική απόφαση. Τον Σεπτέμβριο του 2014 η ΠΔΕ ολοκληρώθηκε, με το διοικητή της Σχολής Αξιωματικών να θέτει την υπόθεση στο αρχείο από πειθαρχικής πλευράς, καθόσον δεν διαπιστώθηκε ευθύνη κανενός δόκιμου υπαστυνόμου ή άλλου αστυνομικού.

Στην απόφαση επισημαίνεται ότι, «σύμφωνα με το εγκεκριμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης, τόσο κατά το ημερήσιο πρόγραμμα όσο και κατά τις απογευματινές διαλέξεις, όπου διδάσκουν διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί καθηγητές, ουδέποτε έχει διαπιστωθεί ή αναφερθεί από τους αξιωματικούς, στη Σχολή Αξιωματικών, επίμεμπτη συμπεριφορά δοκίμων υπαστυνόμων. Τέλος, από το αρχείο της ίδιας Σχολής προκύπτει ότι ουδέποτε στο παρελθόν υπήρξε σε βάρος δοκίμων υπαστυνόμων παρόμοια καταγγελία».

Η κ. Τσουκαλά, τον Μάρτιο του 2013, είχε δώσει δύο τετράωρες διαλέξεις ανά έτος, στο δεύτερο, τρίτο και τέταρτο έτος, με θέμα το ρατσισμό και την ξενοφοβία. Στο τέταρτο έτος, όπως είχε επισημάνει στην καταγγελία της, το μάθημα βιντεοσκοπείται και δεν υπήρχαν αντιδράσεις ή σχόλια. Οταν όμως επανέλαβε, όπως υποστήριξε, την ίδια διάλεξη και έδωσε ένα τέταρτο ομιλίας στους δοκίμους, ένας από αυτούς διαφώνησε μαζί της και είπε πως εξομοίωνε τους Ελληνες με τους αλλοδαπούς κάτι που εκείνος θεωρούσε αδιανόητο.
Η καθηγήτρια φέρεται να απάντησε πως ένας τέτοιος διαχωρισμός παραπέμπει σε φασιστικά καθεστώτα, για να λάβει, όπως υποστήριξε στην καταγγελία της, την απάντηση: «Μα είμαστε φασίστες και είμαστε περήφανοι που είμαστε φασίστες. Υπάρχει κανένα πρόβλημα;» και ακολούθησε θυελλώδες χειροκρότημα από το… 80% των υπόλοιπων δοκίμων, ενώ οι εκπαιδευτές που ήταν παρόντες δεν αντέδρασαν.

Τον Δεκέμβριο του 2014, οι γονείς των Νίκου Ρωμανού, Ανδρέα-Δημήτρη Μπουρζούκου και Γιάννη Μιχαηλίδη, κατηγορουμένων για συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, έδωσαν συνέντευξη τύπου στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός, όπου συμμετείχε η εγκληματολόγος Αναστασία Τσουκαλά, διαμαρτυρόμενοι για τη μη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών.

Πραγματικός καταπέλτης κατά του υπουργείου Δικαιοσύνης ήταν η καθηγήτρια Αναστασία Τσουκαλά. Συγκεκριμένα κατηγόρησε τον τότε υπουργό Χαράλαμπο Αθανασίου πως «περίμενε να μετρήσει το ρεύμα συμπάθειας και αλληλεγγύης προς τους απεργούς πείνας για να τοποθετηθεί και τελικά το έπραξε μόνο όταν οι αντιδράσεις έλαβαν και υπερκομματικές διαστάσεις» ενώ η κ. Τσουκαλά είχε απορρίψει ως απαράδεκτη την πρόταση του τότε υπουργού να παρακολουθεί ο Ν. Ρωμανός εξ αποστάσεως τα μαθήματα της σχολής του.

Η εγκληματολόγος είχε αποδώσει τη συγκεκριμένη απόφαση σε μία προσπάθεια «επίδειξης πυγμής από πλευράς του υπουργού», η οποία αποτελούσε μια νομότυπη συμβιβαστική λύση που όμως ήταν αντίθετη με τις βασικές αρχές σωφρονισμού αλλά και με την έννοια των αδειών, οι οποίες στόχο έχουν να επιτρέψουν τη σταδιακή, ομαλή επιστροφή των κρατουμένων στην κοινωνία με στόχο την πλήρη και επιτυχή επανένταξή τους.

Η κ. Τσουκαλά είχε υποστηρίξει πως παιδεία δεν είναι μόνο «το διάβασμα της ύλης» αλλά η αλληλεπίδραση μέσα στους εκπαιδευτικούς χώρους, ενώ είχε σημειώσει πως με τις λογικές αυτές, το υπουργείο ουσιαστικά «μεταφέρει» τη νοοτροπία των φυλακών Τύπου Γ’ και στις κανονικές φυλακές, γεγονός που συνιστά περαιτέρω καταπάτηση των δικαιωμάτων των κρατουμένων. Το παρών σε εκείνη τη συνέντευξη Τύπου είχαν δώσει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία είχε ζητήσει να χορηγηθεί άμεσα η εκπαιδευτική άδεια στο Ν. Ρωμανό, αλλά και η κ. Μαρία Κανελλοπούλου.

Από τις 10 Μαΐου, η κ. Αναστασία Τσουκαλά θα συμμετέχει στην εκπόνηση στρατηγικών μελετών που αφορούν στην πολιτική ασφάλειας και στην παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικού χαρακτήρα προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη…

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

12 σχόλια:

 1. Ποιοι είναι οι πραγματικοί φασίστες;;;;;
  Μήπως το κατάλαβε η τραυματισμένη ή οποιοσδήποτε άλλος ένιωσε στο πετσί του τη βία εκεί;;;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Είναι γνωστή η κυρία, είναι γνωστά και αυτά που "πρεσβεύει" και για τις "ιδέες που διακινεί"...αλλά,
  τόσο πόνος και τέτοια ζημιά που έπαθε στο πόδι της -ίσως και να το χάσει- έστω και από τους "ομογάλακτους" συντρόφους της, ΔΕΝ της άξιζε!!!
  Αυτά ως προς την ανθρώπινη πλευρά.

  Η απορία μου όμως είναι, τι και για ποιον σκοπό βρισκόταν εκεί που βρισκόταν;;;
  Ποιος ο λόγος της παρουσίας της στα επεισόδια, τι "κατέγραφε...;"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΘΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΙΜΩΡΕΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΧΛΕΥΑΖΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΑΘΩΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΑΡΦΙΝ .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Είχαν στόχο ανώτατο αξιωματικό της αστυνομίας . Δεν υπάρχει Έλεος για τους παρείσακτους της αριστεράς . Σε λίγο θα σφαχτούν και μεταξύ τους .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Μήπως μπορείς να μας πεις κάποια μέρα συντρόφισσα Αναστασία ποιοί είναι οι ΦΑΣΙΣΤΕΣ ; Οι αστυνομικοί που γλύτωσαν το τομάρι σου η οι αλληλέγγυοι που ήθελαν να σε κάψουν Ζωντανοί ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Προσέφερε κανένα καλό η αριστερά στην Ελλάδα; Ποιο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Έτσι Ούρλιαζαν οι αθώες γυναίκες στην ΜΑΡΦΙΝ όταν οι anastasies του ΣΥΡΙΖΑ τις έκαιγαν Ζωντανές . Και ειδικά η Έγκυος που οι σπαραχτικές φωνές της ακούγονται μέχρι σήμερα . Ποιος θα ξεχάσει τις γεμάτες Μίσος κραυγές από τις συριζαίες φόνισσες ΚΑΦΤΕ ΤΗΣ .......... ΚΑΦΤΕ ΤΗΣ ............

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΥΩΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Την συνέντευξη την δίνει στον κομμουνισταρά Μπογιόπουλο . Υπάρχει το όνομα του πριν ξεκινήσει το Βίντεο . Καλό κουμάσι και αυτός . Ας μας πει τώρα ο σύντροφος Μπογιόπουλος ποιοί είναι οι Φσίστες .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. ΜΙΛΑ ΡΕ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΕ ΤΟΥ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΥ ΚΚΕ . ΕΣΥ ΠΗΡΕΣ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ . ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΟΚΙΜΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ . ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΡΕ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΑΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΠΕΤΑΣΜΑΤΟΣ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΑΝΑΡΧΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΣΦΑΖΕΤΕ ΑΘΩΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ . ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ ΚΟΜΜΟΥΝΙΑ .

  ΑπάντησηΔιαγραφή