Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΠΑΖΟΜΕΝΩΝ ΡΕΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ"!

15 Νοεμβρίου 2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στις 15 Νοεμβρίου του 2013, με αφορμή την καταστροφή σπιτιών και άλλων περιουσιακών στοιχείων πολιτών, καθώς και τις ζημιές στο οδικό δίκτυο της πόλης με αφορμή την βροχόπτωση, ως βουλευτής και Τομεάρχης Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων των Ανεξάρτητων Ελλήνων, επισκέφτηκα την περιοχή Αγίων Αναργύρων – Καματερού, συνοδευόμενη από τον Δήμαρχο Αγίων Αναργύρων – Καματερού, κ. Νικόλαο Σαράντη.
Ο Δήμαρχος μου επισήμανε τότε, ότι είχε ενημερώσει κατ’ επανάληψη τις ...

αρμόδιες αρχές για τους κινδύνους και δεν έγινε καμία ενέργεια για να αποτραπεί η καταστροφή.
Παράλληλα, ανέφερε ότι για τις περιπτώσεις αντιπλημμυρικής προστασίας εμπλέκονται τουλάχιστον 5 συναρμόδια Υπουργεία και η Περιφέρεια Αττικής, ενώ ο Δήμος δεν έχει καμία σχετική αρμοδιότητα.
Στις 15 Οκτωβρίου του 2014, το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, εξέδωσε Δελτίο Τύπου με το οποίο κατήγγειλε τις ζημιές και την ταλαιπωρία των κατοίκων της Αττικής από τη κακοκαιρία, τις ελλείψεις του κρατικού μηχανισμού όταν έρχεται αντιμέτωπος με ακραία καιρικά φαινόμενα.
Την έλλειψη ενίσχυσης σε υποδομές και σε ανθρώπινο προσωπικό, καθώς και μέτρων αποζημίωσης και αποκατάστασης των πληγέντων.
Σήμερα, 4 χρόνια μετά με κυβέρνηση τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με Υπουργούς Υποδομών έναν ΣΥΡΙΖΑ και έναν από τους ΑΝΕΛ και με Περιφερειάρχη την κ. Δούρου, υψηλόβαθμου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, θρηνούμε νεκρούς σε μια άλλη περιοχή της Αττικής εξαιτίας μιας βροχόπτωσης.
Το Μέτωπο Νίκης, ζητά από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και την «Συριζαία» Περιφερειάρχη Αττικής, όπως απαντήσουν για το ποιες είναι οι ενέργειες στις οποίες προέβησαν για την προστασία της ζωής και περιουσιών των κατοίκων της Αττικής, όταν έρχονται αντιμέτωποι με έντονα καιρικά φαινόμενα.
Να απαντήσουν όπως οφείλουν, σε ποιες ενέργειες προέβη η Περιφερειάρχης Αττικής για την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων και την διευθέτηση των μπαζωμένων ρεμάτων με κατεδάφιση των αυθαιρέτων κτισίματων και κατασκευών εντός ρεμάτων.
Καλούμε την Δικαιοσύνη, όπως πράξει το καθήκον της και αποδώσει τις ευθύνες σε όσους επί χρόνια, διακομματικά, συγκαλύπτουν λόγω συμφερόντων το έγκλημα που συντελείται, οδηγώντας συμπολίτες μας στο θάνατο και ελπίζουμε ότι αυτή η έρευνα δεν θα μπλέξει στον κυκεώνα της επίρριψης ευθυνών από τον έναν στον άλλον.
Το Μέτωπο Νίκης, εκφράζει την βαθιά θλίψη του για την απώλεια των συνανθρώπων μας και εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.
Ραχήλ Μακρή 
Οικονομολόγος (MSc in Banking) – Πρώην Βουλευτής
Επικεφαλής του Μετώπου Νίκης
 Μέτωπο Νίκης
www.metoponikis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου