Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

"ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΔΟΥΡΟΥ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ...ΤΖΑΚΙ ΤΗΣ..."! ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΤΑΚΕΡΑΥΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΗΣ ΝΑ...ΚΑΝΕΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΡΙΚΗ ΤΗΣ ΜΑΝΔΡΑΣ!

Κάποιος να πει στην ανύπαρκτη Περιφερειάρχη ότι, κατά πρώτον θα...

έπρεπε να βρίσκεται στον χώρο της τραγωδίας και όχι στο σπιτάκι της δίπλα στο τζακάκι της!
Κατά δεύτερον, κάποιος να πει στην ανύπαρκτη Περιφερειάρχη ότι η περίπτωση της Μάνδρας διδάσκεται στους μεταπτυχιακούς φοιτητές του Γεωλογικού! Άρα, και αυτή η ανύπαρκτη και όλοι οι άλλοι ανύπαρκτοι πριν από αυτήν πρέπει να πάνε σπιτάκι τους ως επιεικώς άχρηστοι και επικίνδυνοι.

Άντε, γιατί παραγνωριστήκαμε! Έλεος! Καταθέτει και μήνυση! Λες και δεν έχει ευθύνες αυτή! Λες και ανέλαβε χτες και δεν πρόκαμε!

Καλημέρα, ο Θεός μαζί μας.

Μ.Δ.

Το παρακάτω σχετικό ρεπορτάζ από το iefimerida.gr:

Το σκηνικό σε Νέα Πέραμο και ΜΗ επόμενη ημέρα της τραγωδίας από τη θεομηνία στη Δυτική Αττική βρίσκει τη χώρα σε σοκ. 

Ηδη έχουν επιβεβαιωθεί 15 νεκροί, υπάρχει ένας αγνοούμενος, 23 τραυματίες, ενώ οι έρευνες σε πλημμυρισμένα υπόγεια συνεχίζονται. άνδρα μοιάζει βομβαρδισμένο. Αυτοκίνητα στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο σε γωνίες, όπως τα παρέσυρε το ρεύμα, τόνοι λάσπης στους δρόμους και στα σπίτια, πλημμυρισμένες κατοικίες και καταστήματα με κατεστραμμένες οικοσκευές και εξοπλισμό. 

Η πολιτεία από χθες ηδη με την εισαγγελική παρέμβαση αναζητά ευθύνες 

Τα δύο φονικά ρέματα στη Μάνδρα που τσιμεντώθηκαν και υπερχείλησαν και η μη αναδάσωση του όρους Πατέρα, είχαν ως αποτέλεσμα οι τόνοι νερού που έπεσαν μαζί με χώμα από το βουνό να πνίξουν μια ολόκληρη περιοχή. 

Μπάζωσαν μισό χιλιόμετρο χείμαρο και έφτιαξαν αμαξοστάσιο 

Ο ομότιμος καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρης Παπανικολάου αποκάλυψε χθες ότι η περιοχή αυτή ήταν το βασικό μάθημα στους μεταπτυχιακούς του φοιτητές για τις... πλημμύρες. 

«Βασική άσκηση - για το θέμα των πλημμυρών - ήταν η περιοχή της Μάνδρας. Την είχαμε επιλέξει σαν μια από τις χαρακτηριστικές περιπτώσεις, όπου η ανθρώπινη παρέμβαση και η άγνοια ή η αδιαφορία ή εν πάση περιπτώσει η μη γνώση και ουσιαστική ενασχόληση με το θέμα ήταν εγκληματικού χαρακτήρα...» ανέφερε ο καθηγητής. Και κατήγγειλε μεταξύ των άλλων πως στην περιοχή μπαζώθηκε χείμαρρος μήκους σχεδόν μισού χιλιομέτρου στον οποίο ενώνονταν μικρά ποτάμια που κατέβαιναν από το βουνό. «Το τραγικό ήταν ότι ένα μεγάλο κομμάτι του μπαζώματος και του κλεισίματος, στο πιο στενό σημείο, ήταν μερικά στρέμματα που έφτιαξε ο δήμος χώρο αμαξοστασίου και επισκευών, παραδίπλα ήταν ένα σούπερ μάρκετ, που είχαν κλείσει ακριβώς όλη τη δίοδο (του νερού)» σημείωσε ο καθηγητής. Πρόσθεσε πως το 1996 υπήρξαν στην περιοχή δύο θύματα και κατέληξε «ήδη, η φύση είχε προειδοποιήσει για το ότι κακώς είχαν γίνει επεμβάσεις, κακώς δεν είχε διατηρηθεί η φυσική ροή του νερού και ταυτόχρονα δεν είχε διαμορφωθεί μια τεχνητή ροή του νερού».

Αλλωστε, το 1996 ακριβώς στο ίδιο σημείο πλημμυρικά φαινόμενα είχαν ως θλιβερό απολογισμό δύο νεκρούς ενώ το 1999 οι κάτοικοι δοκιμάστηκαν ξανά με εκατοντάδες σπίτια και καταστήματα να πλημμυρίζουν και την Εισαγγελία να διενεργεί από τότε έρευνα για τα αίτια μιας προαναγγελθείσας τραγωδίας. 

Εθνικό πένθος κήρυξε ο Τσίπρας

Ο πρωθυπουργός με διάγγελμα κήρυξε εθνικό πένθος και υποσχέθηκε την άμεση και πλήρη αποκατάσταση των πληγέντων ενώ και ο αρχηγός της ΝΔ που βρέθηκε στον τόπο της καταστροφής ζήτησε η πολιτεία να τους συμπαρασταθεί πλήρως. 

Παρέμβαση εισαγγελέα 

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθήνας Ηλίας Ζαγοραίος σχετικά με τους θανάτους και τις καταστροφές που προκάλεσε η θεομηνία στη Δυτική Αττική, προκειμένου να διερευνηθεί αν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις και αν χρειαστεί θα κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία.Ανάμεσα στα ενδεχόμενα αδικήματα που ερευνώνται είναι και πολεοδομικές παραβάσεις.

2 σχόλια:

  1. Πενθος πρεπει να ανακυρηξει η κυβερνηση για λογαριασμο της....
    ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΝΘΟΣ.
    ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.Δεν εχουν μεσα τους ουτε ιχνος ανθρωπινης υποστασης ειναι ξεπουλημεντα οντα με σατανικη ψυχη ολοι τους.ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑΛΑ ΠΡΕΠΕΙ
    ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΕΙ Ο ΛΑΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΔΟΥΡΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ.

    ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΙΤΙΑ, ΑΝΙΚΑΝΗ ΚΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ.

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΗΣ.

    ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ Η ΑΥΤΟΦΩΡΟΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ. ΝΑ ΤΗΝ ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ !

    Ο κ ΣΑΚΚΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΑΜΙΣΘΙ
    ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΩΝ ΘΑΝΟΝΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΑ ΤΗΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΓΩΓΗ. ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΛΟΓΙΑ κ ΣΑΚΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή