Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΣΤΕΓΗΣ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ! "ΒΡΕΘΗΚΕ ΝΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΝΤΟΥΛΑΠΑ"! Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟΥ!

Οι φοιτητικές εστίες είναι αδύνατο να καλύψουν τις ανάγκες που έχει προκαλέσει η οικονομική κρίση των τελευταίων ετών. Δεκάδες φοιτητές, όπου οι οικογένειές τους έχουν μηδενικό ή ελάχιστο εισόδημα, δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν δωμάτιο…

«Την προηγούμενη χρονιά βρήκαμε φοιτήτρια να κοιμάται μέσα σε ντουλάπα εργαστηρίου»!

Ήταν μία από τις πιο συγκλονιστικές φράσεις που ακούστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων, το οποίο με αφορμή την παρουσία φοιτητών συζήτησε το οξύ πρόβλημα στέγασης που απειλεί 200 περίπου φοιτητές με διακοπή των σπουδών τους.

Η μαρτυρία αυτή μεταφέρθηκε στο σώμα από τον επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Τώρα» Άρη Μπαρτζώκα, ο οποίος ως γνωστόν είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Ο κ. Μπαρτζώκας με γλαφυρό τρόπο περιέγραψε το πρόβλημα το οποίο γίνεται όλο και πιο έντονο.

Οι φοιτητικές εστίες είναι αδύνατο να καλύψουν τις ανάγκες που έχει προκαλέσει η οικονομική κρίση των τελευταίων ετών.

Δεκάδες φοιτητές, όπου οι οικογένειές τους έχουν μηδενικό ή ελάχιστο εισόδημα, δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν δωμάτιο και αδυνατούν να μείνουν στην πόλη. Κινδυνεύουν λοιπόν να χάσουν τις σπουδές τους και μαζί να εγκαταλείψουν τα όνειρά τους.

Η πρώτη προσπάθεια που έκανε το Πανεπιστήμιο προκειμένου να διασφαλίσει δωμάτια σε ξενοδοχεία της πόλης, δεν βρήκε ιδιαίτερη ανταπόκριση.

Στον αέρα είναι δεύτερη πρόσκληση, με την ελπίδα να διαθέσουν δωμάτια είτε ξενοδοχεία είτε συγκροτήματα ενοικιαζόμενων δωματίων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, αναγνώρισε το μέγεθος του προβλήματος το οποίο νωρίτερα είχε μεταφέρει με σαφή τρόπο εκπρόσωπος των φοιτητών.

Άμεσα διαπαραταξιακή αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου θα συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη και τον Πρύτανη προκειμένου να εξεταστούν λύσεις ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο ακόμη και της οικονομικής συνδρομής του Δήμου.

Οι φοιτητές ανέδειξαν συνάμα και το πρόβλημα της μετακίνησης λόγω του ακριβού εισιτηρίου, το οποίο επίσης αναγνώρισε το Δημοτικό Συμβούλιο και αναμένεται και προς αυτή την κατεύθυνση να αναληφθούν πρωτοβουλίες.

Σημειώνεται ότι το πρόβλημα της στέγασης των φοιτητών είναι απόλυτα συνδεδεμένο με την οικονομική κρίση και φέτος θεωρείται πιο μεγάλο και πιο σοβαρό από κάθε άλλη χρονιά.

Πηγή: epiruspost.gr (το διαβάσαμε στο pentapostagma.gr)

1 σχόλιο: