Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

"ΜΠΑΡΟΥΤΙ" ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ- ΟΙ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΥΠΕΡ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: INTIME NEWS /ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣΜε νέα ανακοίνωσή τους οι αντιεξουσιαστές που κρατούν κλειστό το Πολυτεχνείο και κατάφεραν να μη ξεκινήσουν ποτέ οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 44η επέτειο, τονίζουν ότι η κατάληψη συνεχίζεται.

«Δεν θα παραδώσουμε τις εστίες και τις αξίες της εξέγερσης στους...
κρατικούς δολοφόνους και τα κνατ», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους που δημοσιεύθηκε σήμερα το πρωί σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Παράλληλα τονίζουν ότι «το Πολυτεχνείο παραμένει ανοιχτό για καθέναν που βρίσκει στη μνήμη του Νοέμβρη την οργή της ανάγκης σήμερα», ενώ επαναλαμβάνουν τα αιτήματά τους κάποια από τα οποία αφορούν σε μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης που είναι στη φυλακή.

Η αστυνομία πάντως από την πλευρά εκφράζει φόβους ότι μέχρι αύριο 17 Νοεμβρίου, ημέρα επετείου του Πολυτεχνείου, περισσότερα άτομα θα καταφέρουν να συγκεντρωθούν στους χώρους του πανεπιστημίου που είναι υπό κατάληψη ώστε να το χρησιμοποιήσουν ως ορμητήριο για τις επιθέσεις τους εναντίον αστυνομικών.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες πιστεύουν ότι οι αντιεξουσιαστές έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν και «πολεμοφόδια» όπως πέτρες και μπουκάλια με βενζίνη.

Αυτό που ανησυχεί ακόμα περισσότερο την ΕΛ.ΑΣ είναι το από που προέρχονται οι καταληψίες με τις πληροφορίες να θέλουν μέσα στο Πολυτεχνείο να βρίσκονται άτομα που συμμετείχαν στο φεστιβάλ «εξέγερση» αλλά και γνωστοί στις αρχές από επεισόδια στα Εξάρχεια.

Συγκέντρωση κατά της κατάληψης στο Πολυτεχνείου

Πάντως στην αστυνομία φοβούνται και εσωτερικές συγκρούσεις μεταξύ αναρχικών έπειτα από την ανακοίνωση ομάδας που καλεί σήμερα στις 3 το μεσημέρι σε «συγκέντρωση ενάντια στην αντικινηματική κατάληψη του Πολυτεχνείου», στην πλατεία Εξαρχείων.

«Για τους αναρχικούς και τους κομμουνιστές, για τα εργατικά σωματεία και τους φοιτητικούς συλλόγους, για τις πολιτικές οργανώσεις του αναρχικού χώρου και της Αριστεράς το Πολυτεχνείο είναι ο φυσικός τους χώρος. Τον έχουν υπερασπιστεί από τους φασίστες και τις δυνάμεις καταστολής με το αίμα τους. Και το ίδιο θα κάνουν αν χρειαστεί και τώρα απέναντι σε ένα ανεκδιήγητο συνονθύλευμα που ευτελίζει την κοινωνική σύγκρουση, κανιβαλίζοντας πάνω στο κίνημα και την ιστορία του. Το Πολυτεχνείο και το Άσυλο ανήκουν σε όλο το λαό!», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οργάνωση Ομάδα αναρχικών και κομμουνιστών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ομάδας κατάληψης:

Το συλλογικό σώμα της κατάληψης συνεχίζει να περιφρουρεί το Πολυτεχνείο απέναντι στους θεσμικούς μηχανισμούς, την κρατική καταστολή και την κομματική καπηλεία που της βάζει πλάτες. Τα ρετάλια της Πασπουδαστικής του ‘73 που χαρακτήριζε τους καταληψίες προβοκάτορες, μιλάνε σήμερα για παρακρατικούς, προσκαλλώντας έτσι την κυβέρνηση να απεμπολίσει την κατηγορία εισβάλοντας στο Πολυτεχνείο. Δεν θα παραδόσουμε τις εστίες και τις αξίες της εξέγερσης στους κρατικούς δολοφόνους και τα κνατ

Το Πολυτεχνείο παραμένει ανοιχτό για καθέναν που βρίσκει στη μνήμη του Νοέμβρη την οργή της ανάγκης σήμερα.

ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
ΚΑΤΩ Η ΕΞΟΥΣΙΑ

Η κατάληψη βρίσκεται σε αλληλεγγύη με τους αγώνες για

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ-ΜΕΛΩΝ
ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ
ΠΟΥ ΒΡΊΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ 35 ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΟΡΙΑΣ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ 8 ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΧΤΥΠΗΘΗΚΑΝ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΦΘΗΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ‘’ΣΤΑΣΗΣ’’ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΤΡΟΥ ΡΑΛΛΗ

κατάληψη πολυτεχνείου

Πηγή: iefimerida.gr 

2 σχόλια:

  1. Μωρε καλα μας κανουν σε λιγο θα κανουν και στη βουλη το ιδιο και στα σπιτια μας ΤΟ ΙΔΙΟ...ακομα και στο κω..ο μας θα κανουν καταληψη και μεις σαν ηλιθιοι ανυπαρκτοι που ειμαστε θα τα δεχομαστε και θα λεμε και ευχαριστω ...για το παλουκι που θα μας βαζουν καθε φορα και πιο μεγαλυτερο...ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ...ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ντροπή σας αναρχοάπλυτοι που είστε των μεταναστών και υπέρ τρομοκρατών. Να τα βάλετε με πολιτικούς είστε πολύ μεγάλες κότες επί πληρωμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή