Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

ΜΑ ΠΟΣΟ ΓΕΛΟΙΟΙ; ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗΣ: "ΜΗΝ ΧΤΥΠΑΤΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ, ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ 44"! ΝΑΙ, ΜΟΛΙΣ ΠΕΡΑΣΕ ΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ! ΡΕ, Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΤΑ 33 ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΕΙ!

Να γελάσουμε ή να κλάψουμε με όσα συμβαίνουν; Ο υπουργός Επικρατείας Χ. Βερναρδάκης ξανάκανε έφηβο τον Τσίπρα! Και λέει ότι είναι μόλις 44 ετών και δεν επιτρέπεται να τον βαράνε όλοι! Α, τον...

Μπούλη τον Τσίπρα! Ρε, ο Μέγας Αλέξανδρος στα 33 του χρόνια είχε φτάσει στα πέρατα του κόσμου. Είχε δοξαστεί και εγκαθίδρυσε τη συνέχεια του ελληνικού πολιτισμού για τους επόμενους αιώνες, και ο Τσίπρας είναι ακόμη μονον 44 ετώ; 
Διαβάζουμε το σχετικό ρεπορτάζ από το Πρώτο Θέμα. 
«Η αντιπολίτευση ζητάει κάθε μέρα μία παραίτηση για οποιονδήποτε λόγο και είναι τελείως προσχηματική», υπογράμμισε σε συνέντευξή του ο Χριστόφορος Βερναρδάκης και επανήλθε λίγες ώρες αργότερα με νέα συνέντευξη στην οποία επανέλαβε τα λεγόμενά του
«Θα περίμενα, αν κανείς είναι ειλικρινής σε αυτή τη διαδικασία, κάποιοι να παραιτηθούν από τις βουλευτικές τους έδρες, διότι διαχρονικά έχουν συντελέσει στο χωροταξικό και πολεοδομικό έγκλημα στην Ανατολική Αττική και είναι πολλοί αυτοί και φτάνουν μέχρι τα όρια των ανώτατων αρχόντων, δεν είναι απλοί βουλευτές».

Αυτό δήλωσε ο αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, υπουργός Επικρατείας, βουλευτής Α' Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, Χριστόφορος Βερναρδάκης, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM» για την κριτική που ασκεί η ΝΔ στον πρωθυπουργό, σχετικά με την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης στη διαχείριση των πυρκαγιών στην Αττική.

«Ανάληψη πολιτικής ευθύνης σημαίνει έμπρακτη απόδειξη ότι καταρχήν αναγνωρίζεις το πρόβλημα, αναγνωρίζεις δυσλειτουργίες κι ακριβώς επειδή είναι πολιτική η ευθύνη θα πρέπει να πάρει όλα εκείνα τα μέτρα για να μην ξανασυμβεί. Η αντιπολίτευση ζητάει κάθε μέρα μία παραίτηση για οποιονδήποτε λόγο και είναι τελείως προσχηματική», διευκρίνισε ο κ. Βερναρδάκης.

«Αν θεωρούμε ότι η πολιτική ευθύνη γίνεται απολύτως προσωποποιημένη ευθύνη και πρέπει να οδηγεί σε παραιτήσεις, αν μπούμε σε αυτή τη συζήτηση, πρώτοι θα έπρεπε να παραιτηθούν περίπου το 1/3 των βουλευτών της σημερινής Βουλής. Αυτό θα ήταν μία πράξη που θα έδειχνε πραγματικά μία εντιμότητα σε αυτή την πολιτική θέση, θα έδειχνε μία στάση ευθύνης, διότι εδώ έχει συντελεστεί ένα ζήτημα που αγγίζει πολλές δεκαετίες, έχει πάρα πολλές πλευρές -και οικονομικές πλευρές. Να μην βάλλεται ένας άνθρωπος, ο οποίος είναι 44 ετών και έχει φορτωθεί όχι μόνο τις πολεοδομικές, χωροταξικές αδυναμίες της πολιτικής προστασίας, τις αδυναμίες πυρόσβεσης, αλλά και το οικονομικό έγκλημα που έχει συντελεστεί απέναντι στη χώρα, αλλά και το έγκλημα στο κοινωνικό κράτος».

Βερναρδάκης: H ανάληψη της πολιτικής ευθύνης είναι πολλές συγνώμες μαζί

«H ανάληψη της πολιτικής ευθύνης είναι πολλές συγνώμες μαζί» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης, σημειώνοντας ότι αν μπαίναμε στη διαδικασία των παραιτήσεων, τα 2/3 της Βουλής θα έπρεπε να έχουν παραιτηθεί.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο», αποσπάσματα της οποίας δημοσιεύονται στο site του ραδιοφώνου, ο κ. Βερναρδάκης αναφέρθηκε στις ασύμμετρες απειλές (πυρκαγιές, πλημμύρες) λόγω της κλιματικής αλλαγής και μίλησε για τις «πολεοδομικές βόμβες, πολεοδομικές παγίδες». Όπως τόνισε, «πρέπει να ξεπεράσουμε τα όρια του ανθρωπίνως δυνατού», «δεν αρκεί να πούμε ότι κάναμε ό,τι μπορούσαμε». Επισήμανε ότι το κράτος πρέπει να εγγυάται την ασφάλεια των πολιτών του σε οποιεσδήποτε συνθήκες και πως ακόμα και αν αυτό δεν είναι πάντα εφικτό δεν πρέπει να το αφήσουμε στην τύχη του.

Πρέπει να πάμε πέρα από αυτό και αυτό θα είναι η «έμπρακτη συγγνώμη» υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Διαχειριζόμαστε μία κατάσταση που έρχεται από το παρελθόν» αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα που έχουμε.

Ο κ. Βερναρδάκης ξεκαθάρισε πως για την κυβέρνηση «δεν υπάρχει θέμα απόδρασης από τις ευθύνες», «τις αναλαμβάνουμε», «αυτό είναι προφανές και κρινόμαστε για το κατά πόσο είμαστε αποτελεσματικοί».

«Αντιλαμβάνομαι τις κριτικές που γίνονται» παρατήρησε και δήλωσε πως πρέπει «να ξεφύγουμε από το ασφυκτικό πλέγμα της διαχείρισης», «πρέπει να δράσουμε με πιο δραστικό τολμηρό τρόπο», «να μην υποταχτούμε στη διαχείριση», «να μην γίνουμε μέρος του προβλήματος», αν δεν το κάνουμε αυτό «η πολιτική μας ευθύνη θα πάρει άλλες διαστάσεις» και «θα είμαστε μέρος του προβλήματος».

Ο υπουργός Επικρατείας υποστήριξε πως αν μπούμε στη λογική των παραιτήσεων, πρέπει να φύγουν οι πάντες, να παραιτηθούν τα 2/3 της Βουλής και σημείωσε ότι «η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης είναι πολλές συγνώμες μαζί».

Μιλώντας για την αναθεώρηση των υποδομών της Πολιτικής Προστασίας, ανέφερε ότι είναι ένα επιχειρησιακό όργανο, το οποίο πρέπει ουσιαστικά να συντονίζει τη λειτουργία Στρατού, Πυροσβεστικής, Λιμενικού, να γίνει το εποπτικό εργαλείο για την καλύτερη λειτουργία τέτοιων καταστάσεων. Πρόσθεσε, δε, ότι πρέπει στο μοντέλο λειτουργίας να προστεθούν τα ερευνητικά ινστιτούτα με τα δεδομένα για πρόβλεψη κινδύνου που διαθέτουν, και τέτοιοι φορείς είναι το Εθνικό Αστεροσκοπείο, ο Δημόκριτος, το ΕΛΚΕΘΕ, που δεν συνδέονταν νομοθετικά και υποχρεωτικά με την Πολιτική Προστασία, παρά μόνο κατά βούληση.

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου