Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

ΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΣΙΠΡΑ! ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΣΝΙΑ ΟΤΑΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΣΟΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΕΝΩ ΕΚΕΙΝΟΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΟΣΩΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ! Ο ΑΘΛΙΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΝΟΙΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΟΣΩΝ ΜΑΧΟΝΤΑΝ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ!

Σε μία καταγγελία-σοκ προέβη πριν από λίγο ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης. Μιλώντας στον Γιώργο Αυτιά είπε ότι ο Τσίπρας επέστρεψε από τη Βοσνία γνωρίζοντας ότι υπάρχουν νεκροί, και το ότι υπήρχαν νεκροί είχε αποσιωπηθεί σκοπίμως προκειμένου ο... 


πρωθυπουργός να παίξει το επικοινωνιακό του σόου. Όμως το δραματικότερο όλως, σύμφωνα με την καταγγελία του Άδωνι Γεωργιάδη, ήταν ότι ενώ οι επικεφαλής των διασωστικών ομάδων (πυροσνβεστική κ.λ.π.) έπρεπε να βρίσκονται στις επιχειρήσεις διάσωσης του κόσμου, ο Τσίπρας του απασχόλησε για να έχει τη δήθεν ενημέρωση. Δηλαδή ο Τσίπρας για την καρέκλα του θυσίασε τις ζωές των ανθρώπων. .


Το παρακάτω σχετικό ρεπορτάζ είναι από το IEFIMERIDA.GR

Τεράστιο ζήτημα προκύπτει από τα όσα αποκάλυψαν ο επικεφαλής της Ομάδας Υποβρύχιων Καταστροφών, που επιχείρησαν στην παραλία στο Μάτι, σώζοντας εκατοντάδες ανθρώπους από την πύρινη κόλαση, αλλά και τα όσα λένε αστυνομικοί.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, είχαν εντοπίσει τους πρώτους νεκρούς της φονικής πυρκαγιάς πριν να νυχτώσει τη Δευτέρα, δηλαδή πριν από την ενημέρωση στον πρωθυπουργό, στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, που έγινε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα εκείνη την τραγική ημέρα.

Παρότι με βάση τα όσα είπαν ο επικεφαλής των ΟΥΚ και ο γ.γ. Σωματείου Ειδικών Φρουρών είχαν ενημερωθεί οι αρμόδιοι υπουργοί ότι ήδη είχαν χαθεί ανθρώπινες ζωές στο πύρινο μέτωπο, στην ενημέρωση στον Αλέξη Τσίπρα δεν ειπώθηκε τίποτα για τους νεκρούς.  

Μάλιστα, σε αυτή τη σύσκεψη, ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, είπαν στον πρωθυπουργό ότι το μέτωπο ήταν σε ύφεση. Ακόμη, αυτά που ειπώθηκαν μπροστά στις κάμερες κατά την ενημέρωση ήταν πως είχαν καεί κάποια σπίτια και ότι υπήρχαν κάποιοι εγκλωβισμένοι σε παραλίες, με τους υπεύθυνους ουσιαστικά να περιγράφουν μία εικονική πραγματικότητα, καθώς στο Μάτι είχαν ήδη καταστραφεί τα πάντα και υπήρχαν δεκάδες νεκροί.

Ο Δ. Μπαλτάκος, επικεφαλής των 40 ανδρών της Ομάδας Υποβρύχιων Καταστροφών, που επιχείρησαν στην παραλία στο Μάτι, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι η ομάδα του είχε εντοπίσει τους πρώτους νεκρούς πριν να νυχτώσει τη Δευτέρα και είχαν ενημερώσει το υπουργείο. Το ίδιο τόνισε και ο γ.γ. του Σωματείου Ειδικών Φρουρών, ότι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. είχαν εντοπίσει τον πρώτο νεκρό το απόγευμα.

«Το θέαμα ήταν απόκοσμο. Εκατοντάδες άνθρωποι στη θάλασσα, άλλοι σε κακή ψυχολογική κατάσταση στην παραλία, κάποιοι δεν άφηναν τα σπίτια τους παρότι είχαν καεί, άλλοι έψαχναν τους δικούς τους ανθρώπους... Και δεκάδες άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους στον δρόμο προς το λιμανάκι», δήλωσε ο Δ. Μπαλτάκος, περιγράφοντας τα όσα τραγικά έζησε με τους συναδέλφους του στο Μάτι.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η ομάδα του ειδοποιήθηκε στις 6:30 το απόγευμα ότι υπήρχαν αποκλεισμένοι στα λιμανάκια στο Μάτι και ξεκίνησαν από τον Αγ. Κοσμά. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι σύντομα εντοπίστηκαν οι πρώτοι νεκροί και πως ενημέρωσε τη στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι εντόπισαν τον πρώτο νεκρό πολύ πριν νυχτώσει.

Ο κ. Μπαλτάκος επισήμανε ότι η Ομάδα Υποβρύχιων Καταστροφών έσωσε και μετέφερε στο λιμάνι της Ραφήνας 465 άτομα και το λιμενικό συνολικά περισσότερους από 700.

Από την πλευρά του ο γ.γ. Σωματείου Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, τόνισε ότι οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. είχαν εντοπίσει τον πρώτο νεκρό από την πυρκαγιά στις 19:40 το απόγευμα της Δευτέρας. Ο ίδιος εκτίμησε ότι εφόσον αυτό έγινε γνωστό μέσω ασυρμάτου, λογικά θα πρέπει να είχε ενημερωθεί και ο πολιτικός προϊστάμενος της Αστυνομίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου