Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΜΙΣΗΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, Ο ΚΟΤΖΙΑΣ ΖΗΤΑΕΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ! ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΔΟΥΛΕΜΑ. ΔΕΙΤΕ...

Ο άνθρωπος που υπέγραψε με χαμόγελα το ξεπούλημα της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς, βγαίνει σήμερα 11 μέρες μετά την καταστροφή και τους θανάτους 91 συμπολιτών μας να ζητήσει συγγνώμη. Ντροπή του, είναι το λιγότερο που μπορούμε να πούμε. 
Διαβάζουμε το ρεπορτάζ από την Καθημερινή για την κίνηση Κοτζιά:
«Συγγνώμη» από τον ελληνικό λαό ζητά η κίνηση «ΠΡΑΤΤΩ», μετά τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου καθώς όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στη διάρκεια της προσπάθειάς για υπέρβαση των μνημονίων, δεν κατάφεραν να αλλάξουν νοοτροπίες και αντιλήψεις που το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα της συνενοχής είχε μετατρέψει την ελληνική κοινωνία σε συνυπεύθυνη στην παρανομία.

Η κίνηση «Πράττω», της οποίας μέλη είναι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, αναλαμβάνει την «Πολιτκή Ευθύνη που της αναλογεί ως συγκυβερνώσα Κίνηση. Ο επιμερισμός της Πολιτικής Ευθύνης πρέπει να είναι άμεσος και είναι αναφαίρετο δικαίωμα του Πρωθυπουργού να το ασκήσει», σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Π.Γ. της Κίνησης ΠΡΑΤΤΩ συνεδρίασε με θέμα την ενημέρωση και συζήτηση σχετικά με τις καταστροφικές πυρκαγιές στην περιφέρεια Αττικής. Μετά την συνεδρίαση η Π.Γ ΠΡΑΤΤΩ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Εκφράζουμε την βαθιά θλίψη και οδύνη μας για τα θύματα της...


καταστροφικής πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στην περιοχή Μάτι Αττικής, καθώς και την αμέριστη συμπαράστασή μας στους πληγέντες για τους οποίους πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα τα ανακοινωθέντα μέτρα ανακούφισής τους. Μέτρα τα οποία θα πρέπει να αφορούν και όλους τους άλλους πληγέντες από καταστροφές όπως της Κινέτας και της Μάνδρας.

Αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε τις ευχαριστίες και τον σεβασμό μας προς τους απλούς ανθρώπους και τους εθελοντές που με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια συνέβαλαν και συμβάλλουν στην υποστήριξη των πληγέντων και την υποστήριξή μας προς τους πυροσβέστες, αστυνομικούς, μέλη των ενόπλων δυνάμεων.

Η καταστροφική πυρκαγιά ανέδειξε τα διαχρονικά προβλήματα της κοινωνίας μας, από την σκοτεινή μεταεμφυλιακή δομή έως σήμερα, με λάθη, παραλείψεις, ωφελιμισμό, με ασυνέχεια του κρατικού μηχανισμού και των θεσμικών οργάνων διαχείρισης του κράτους.

Οφείλουμε να ζητήσουμε μία ειλικρινή συγγνώμη από τον Ελληνικό Λαό, που στη διάρκεια της προσπάθειάς μας για υπέρβαση των μνημονίων,  δεν καταφέραμε να αλλάξουμε όπως οφείλαμε και έχει ανάγκη ο τόπος, εκείνες τις νοοτροπίες και τις αντιλήψεις που το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα της συνενοχής και της διαπλοκής, είχαν μετατρέψει την ελληνική κοινωνία σε συνυπεύθυνη στην παρανομία και ταυτόχρονα το νομιμοποιούσε .

Η Κίνηση ΠΡΑΤΤΩ αναλαμβάνει την Πολιτική Ευθύνη που της αναλογεί ως συγκυβερνώσα Κίνηση. Ο επιμερισμός της Πολιτικής Ευθύνης πρέπει να είναι άμεσος και είναι αναφαίρετο δικαίωμα του Πρωθυπουργού να το ασκήσει.

Η σημερινή τραγωδία μας επιβάλλει να προχωρήσουμε άμεσα με γενναίες αποφάσεις, σε ριζικές αλλαγές, αποτελεσματικές λύσεις έστω και αν επιφέρουν συγκρούσεις σε όλα τα επίπεδα ενός αραχνιασμένου μηχανισμού, της διαφθοράς, της διαπλοκής και της σιωπηρής συνενοχής.

Ζητήματα όπως αυτά  της πολεοδομίας, του σχεδιασμού πόλεων, της προστασίας περιβάλλοντος, εκπαίδευσης και Πολιτισμού, των Μεταφορών και Οικοδομής, τιθονται με επιτακτικότατα στην ημερήσια διάταξη για άμεσες και μεγάλες αλλαγές.

Σε αυτή την κατεύθυνση έχουν ενεργοποιηθεί ήδη όλες οι δυνάμεις της Κίνησης ΠΡΑΤΤΩ, με στόχο τη συμμέτοχη όλης της κοινωνίας και όλων των πολιτών προκείμενου να υλοποιηθούν οι μεγάλες αλλαγές.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου