Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ ΚΑΙ ΜΕ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΝΔ ΤΟ ΚΤΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΟΠΟΥ ΕΓΚΛΩΒΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΚΑΗΚΑΝ 27 ΑΤΟΜΑ! ΦΩΤΟ-ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Φωτογραφίες - Video: Νίκος Χριστοφάκης

Αυτοψία στο οικόπεδο στο Μάτι που έγινε μαζικός τάφος για 27 άτομα τα οποία δεν κατάφεραν να βρουν τη μοναδική δίοδο προς τη θάλασσα...

έκανε σήμερα το zougla.gr. Τα όσα εκτυλίχθηκαν στον συγκεκριμένο χώρο την μαύρη Δευτέρα που ξέσπασαν οι φονικές πυρκαγιές συνεχίζουν να προκαλούν σοκ καθώς δεκάδες άνθρωποι πάλευαν, ανάμεσα σε φωτιές, ριπές ανέμου και καπνούς να εντοπίσουν τη στενή καγκελόπορτα που οδηγούσε στη θάλασσα κατά μήκος της ιδιωτικής περίφραξης, χωρίς καμία τύχη. 

Όπως θα δείτε στις φωτογραφίες και στα video, το οικόπεδο έχει εξωτερική περίφραξη και στο μπροστινό μέρος που βλέπει προς τη θάλασσα διακρίνεται η στενή πόρτα. Είναι το μοναδικό σημείο από το οποίο μπορεί κανείς να κατέβει προς τη θάλασσα μέσω κάποιων λαξευμένων σκαλοπατιών. 

Το θέμα με το εν λόγω οικόπεδο είναι ιδιαιτέρως σοβαρό και εγείρει πλήθος ερωτημάτων γύρω από τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για την ανέγερσή κτίσματος σε αυτό καθώς, όπως αποκάλυψε χτες ο αναπληρωτής υπουργός Σωκράτης Φάμελος, πρόκειται για διακατεχόμενη δημόσια δασική έκταση!

Ειδικότερα, ο κ. Φάμελλος ανέφερε πως με δικαστική απόφαση σε πρώτο βαθμό εκρίθη η δασική έκταση αυτή υπέρ του δημοσίου ενώ αναμένεται, ύστερα από προσφυγή των διεκδικητών, φερόμενων ως ιδιοκτητών, νέα δικαστική απόφαση σε δεύτερο βαθμό.

Παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης σημείωσε ότι η περιοχή αυτή, πάνω από τη θάλασσα στο Μάτι, έχει χαρακτηρισθεί ως ζώνη εξυπηρέτησης λουομένων και απαγορεύεται η ανέγερση πρώτης ή δεύτερης κατοικίας.

Σήμερα, στην υπόθεση αναφέρθηκε και ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος σε συνέντευξή του στο Epsilon, μεταξύ άλλων τόνισε: «Η μάντρα που κάηκαν 26 άνθρωποι δεν είναι τυχαίου ανθρώπου σε σχέση με το πολιτικό σύστημα. Εννοώ ότι έχει σχέσεις με πολιτικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας που έχει διατελέσει νομάρχης στην περιοχή, έχει διατελέσει βουλευτής στην περιοχή, που ήταν αντιπρόεδρος της Βουλής. Η ιδιοκτήτρια μπορεί και να ήταν υποψήφια της Νέα Δημοκρατία, αν όχι εκλεγμένη στην τοπική αυτοδιοίκηση. Είναι συγγενής με τον άνθρωπο αυτόν».

Και επειδή αυτό το φαινόμενο έχει παρατηρηθεί και σε άλλες περιοχές, ο Χρήστος Σπίρτζης δήλωσε: «Όλη η Ανατολική περιοχή και όλη η Ελλάδα κατά τόπους έχει παραδοσιακά ένα ή δύο στελέχη της Νέας Δημοκρατία που έχουν συμβάλει στο πώς θα γίνονταν τα αυθαίρετα, στο πώς θα γίνονταν οι κατατμήσεις των οικοπέδων. Αυτό είναι παλαιοκομματική πολιτική, πελατειακής σχέσης».

Η αυτοψία


Το μονοπάτι που προσπάθησαν να βρουν χωρίς να τα καταφέρουν οι 27
Το μονοπάτι που προσπάθησαν να βρουν χωρίς να τα καταφέρουν οι 27







 Λουλούδια στην είσοδο του μοιραίου οικοπέδου
Λουλούδια στην είσοδο του μοιραίου οικοπέδου
Ο ιδιοκτήτης, οι συγγενείς και τα αυθαίρετα

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφερθούμε και στον ιδιοκτήτη του οικοπέδου Βασίλη Φράγκο καθώς και σε μπλεξίματα που φέρονται να έχουν οι συγγενείς του με τη Δικαιοσύνη.

Ο κ. Φράγκος, ο οποίος σε συνεντεύξεις του παραδέχτηκε πως οι άνθρωποι χάθηκαν γιατί για ελάχιστα δευτερόλεπτα δεν κατάφεραν να βρουν την πόρτα, είναι σύζυγος της κυρίας Χριστιάνας Φράγκου, η οποία είναι πρώην νομαρχιακή σύμβουλος ανατολικής Αττικής και είχε εντοπιστεί να συνυπογράφει νομιμοποίηση αυθαιρέτου. 

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι ο θείος της, Δημήτρης Φράγκος, που διετέλεσε βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ως νομάρχης είχε κατηγορηθεί από την εισαγγελία και είχε παραπεμφθεί σε δίκη για ρευματοδότηση χιλιάδων αυθαιρέτων. 


Τετράμηνη παράταση σε αυθαίρετο κτίσμα στο Λαγονήσι 

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που η κυρία Χριστιάνα Φράγκου απασχόλησε τον Τύπο. Σε ρεπορτάζ της «Καθημερινής» το 2008, με τίτλο «Συγκάλυψη παρανομιών σε φακέλους αυθαιρέτων», γίνεται αναφορά σε υπόθεση στην οποία η τότε νομαρχιακή σύμβουλος της Ανατολικής Αττικής Χρ. Φράγκου έδωσε «τετράμηνη παράταση σε αυθαίρετο κτίσμα στο Λαγονήσι, οι ιδιοκτήτες του οποίου αναζητούν τρόπο να το νομιμοποιήσουν». Η κ. Φράγκου υποστήριξε ότι «παραπλανήθηκε, με αποτέλεσμα να ψηφίσει λάθος», γεγονός που την οδήγησε να δηλώσει ότι «από εδώ και στο εξής αρνούμαι να χρησιμοποιείται η ψήφος μου για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων».

Παράλληλα, η κ. Φράγκου είχε σχολιάσει ότι το κάθε μέλος του Νομαρχιακού Συμβουλίου «δεν μπορεί να γνωρίζει κάθε υπόθεση», καθώς και ότι «στηριζόμαστε στον φάκελο που διαμορφώνει η αρμόδια επιτροπή. Δυστυχώς όμως, στη συγκεκριμένη περίπτωση ο φάκελος ήταν ελλιπής και σε οδηγούσε σε λάθος απόφαση. Έλειπε από τον φάκελο πρόσφατο έγγραφο του γενικού διευθυντή Αναπτυξιακής Πολιτικής της Νομαρχίας που διόρθωνε προηγούμενες προβληματικές αποφάσεις της Πολεοδομίας και απέκλειε την επιμέρους τακτοποίηση του αυθαιρέτου». 

Η κ. Φράγκου υπογράμμιζε ότι στον φάκελο δεν συμπεριλαμβανόταν ακόμη η παρουσία αντιδίκων ούτε σχετική απόφαση του ΣτΕ «που χαρακτηρίζει άμεσα κατεδαφιστέο οποιοδήποτε αυθαίρετο ενοχλεί άλλη ιδιοκτησία. Αλήθεια, ποιος ξέρει εάν και άλλοι φάκελοι για υποθέσεις αυθαιρέτων είναι επίσης ελλιπείς;» κατέληγε η κ. Φράγκου, ενώ το ρεπορτάζ σημείωνε ότι στην περιοχή, που αποτελεί «τον παράδεισο των αυθαιρέτων, φαίνεται ότι δρουν κυκλώματα ενός των υπηρεσιών, τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης, οι οποίοι μπορούν να συγκαλύπτουν παρανομίες».

Το σχετικό ρεπορτάζ
Ρευματοδοτήσεις αυθαιρέτων από τον Δημήτρη Φράγκο

Όπως προαναφέρθηκε, η Χριστιάνα Φράγκου είναι ανιψιά του Δημήτρη Φράγκου, πρώην βουλευτή της ΝΔ και πρώην νομάρχη Ανατολικής Αττικής. Εναντίον του Δ. Φράγκου είχε ασκηθεί στα τέλη του 1999 δίωξη για υπόθεση ηλεκτροδότησης αυθαιρέτων στην ανατολική Αττική. 

Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα από «Τα Νέα» και «Το Βήμα», ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ηλίας Κολιούσης είχε ασκήσει δίωξη κατά του τότε νομάρχη για κατ’ εξακολούθηση παράβαση καθήκοντος. «Η υπόθεση για την οποία καλείται να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη ο νομάρχης αφορά την παράνομη ηλεκτροδότηση τουλάχιστον 3.650 αυθαίρετων κτισμάτων στην ανατολική Αττική που φέρονται ότι χορηγήθηκαν το χρονικό διάστημα 1995-1996 στους ιδιοκτήτες τους».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των «Νέων», οι δικαστές εξέδωσαν βούλευμα για την υπόθεση όπου επέρριπταν ευθύνες στον Δ. Φράγκο: «Όλα αυτά έγιναν με σκοπό ο κατηγορούμενος νομάρχης να προσπορίσει στον εαυτό του παράνομο όφελος, που συνίσταται στην απόκτηση εκλογικής πελατείας από τους ιδιοκτήτες των αυθαιρέτων, αλλά και για το παράνομο όφελος των ιδιοκτητών, οι οποίοι χωρίς να έχουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις ηλεκτροδότησαν τα αυθαίρετα και δεν κατέβαλαν το τίμημα για την άδεια ανέγερσης στα πολεοδομικά γραφεία». Για την ιστορία, πάντως, ο κ. Φράγκος αθωώθηκε.

Τα δημοσιεύματα



zougla.gr

1 σχόλιο:

  1. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΦΤΙΑΞΑΙ ΤΟ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ ΕΓΩ ΑΠΛΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΣΕ ΝΗΣΙ ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΦΩΤΟ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΡΑΒΗΧΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ !!!!!! ΑΣ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΙ ΤΟ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΥΠΗΡΧΑΙ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ?????? 1) ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΨΗΛΟ ΚΑΙ ΒΡΑΧΩΔΕΣ ΕΝΩ Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΑΠΕΧΕΙ ΑΠ'ΤΗΝ ΠΛΑΓΙΑ ΜΕΡΙΚΑ ΜΕΤΡΑ 2) ΕΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΤΑ ΦΤΙΑΓΜΕΝΑ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗ ΤΟΥ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΤΩΝ 27 ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΒΟΥΤΙΑ ΝΑ ΕΚΑΝΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΘΑ ΕΠΕΦΤΑΝ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΒΡΑΧΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ !!!!!!!!! ΑΡΑ ΜΗΝ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΞΙΛΑΣΤΗΡΙΑ ΘΥΜΑΤΑ !!!!!!!!! ΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΜΙΑΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΒΑΛΕΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥ ΦΟΡΤΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ !!!!!! Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΜΩΣ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΧΤΥΠΟΝΤΑΣ ΑΥΤΟΝ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΞΕΚΙΝΗΣΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΝΤΑΣ Μ'ΕΝΑ ΣΜΠΑΡΟ ΔΥΟ ΤΡΙΓΩΝΙΑ !!!!!!! ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΣΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΜΑΘΕ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΙ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΣΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 1990 ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2013 ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΦΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΕΝΩ ΑΝΤΙ ΑΥΤΟΥ ΝΟΙΚΙΑΖΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΙΔΙΟΤΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΥΠΕΡΟΓΚΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΑΝ ΤΑ ΕΔΙΝΑΝ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΠΤΗΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΘΑ ΕΙΧΑΙ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ !!!!!!! ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΟΛΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΦΙΛΤΡΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΜΙΖΑ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΣΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ !!!!!!! ΥΓ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΤΟ ΥΓΡΟ ΠΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΑΠΟ ΤΑ CANADER ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΛΑΣΙΚΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ,ΕΧΕΤΕ ΟΜΩΣ ΔΕΙ ΤΙ ΧΡΩΜΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ TROPOPOIHMENA DC10 ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΖΑΜΠΟ ??????? ΕΧΕΙ ΡΟΖ ΧΡΩΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΤΙΚΟ ΥΓΡΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΔΙΔΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΝΑ ΔΙΑΣΩΖΟΥΝ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ Η ΦΩΤΙΑ !!!!!!!!!! ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΕΔΩ ?????? ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ !!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή