Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ-ΠΑΠΑΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: "ΠΑΡΑΧΑΡΑΣΣΕΤΕ ΒΑΝΑΥΣΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΣΑΣ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΛΥΤΡΩΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ. ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ"!!!

Μετά από πρωτοβουλία της εφημερίδας μας και του εκδότη της Μάκη Βραχιολίδη, το ΔΣ Χολαργού-Παπάγου συζήτησε το ζήτημα της Μακεδονίας μας και την προδοτική πράξη των Τσίπρα-Κοτζιά-Καμμένου, προβαίνοντας στην έκδοση ψηφίσματος ιστορικής σημασίας. 
Αρχικά ο Μάκης Βραχιολίδης ανέγνωσε την εισήγηση-πρότασή του και...


στη συνέχεια ακολούθησαν ομιλίες πολλών δημοτικών συμβούλων, για να ακολουθήσει η ιστορική απόφαση του ΔΣ. 
Μόνο συγχαρητήρια αξίζουν στο ΔΣ για την απόφασή του και κυρίως για το ότι καλεί σε εγρήγορση τον ελληνικό λαό για την προάσπιση της Μακεδονίας μας. 

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΜΑΚΗ ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗ

Κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι.
Η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου προ ολίγων ημερών, κατά παράβαση του Συντάγματος, χωρίς δηλαδή να φέρει προς έγκριση στην εθνική Αντιπροσωπεία το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων προκειμένου αυτό να εγκριθεί από τα 2/3 της Βουλής, προχώρησε σε συμφωνία με την κυβέρνηση των Σκοπίων παραχωρώντας το όνομα της Μακεδονίας μας στο γειτονικό κρατίδιο. Όπως προβλέπει η συμφωνία αυτή, η χώρα των Σκοπίων εφεξής θα ονομάζεται «Βόρεια Μακεδονία», ενώ το χειρότερο απ' όλα είναι ότι η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου τούς παραχώρησε την ψευδεπίγραφη «μακεδονική εθνότητα», «μακεδονική ταυτότητα» και «μακεδονική γλώσσα».
Πρόκειται για πράξη εθνικής μειοδοσίας από μία κυβέρνηση η οποία δεν έχει εξουσιοδοτηθεί ούτε από το Σώμα της Βουλής, ούτε πολύ περισσότερο από τον ελληνικό λαό ο οποίος αγνοήθηκε προκλητικά από την κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου παρά το ότι εκφράζει εδώ και πολύ καιρό την αντίθεσή του σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Δεκάδες, εκατοντάδες συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις σε όλο τον πλανήτη πραγματοποιήθηκαν και συνεχίζουν να πραγματοποιούνται με τον ελληνικό λαό να χαρακτηρίζει πράξη εσχάτης προδοσίας την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας μας στους Σκοπιανούς. Και πρόκειται για εσχάτη προδοσία διότι ανοίγει ο δρόμος για τον ακρωτηριασμό της Πατρίδος μας, μια και η «Βόρειος Μακεδονία», που πλέον με την έγκριση της κυβέρνησης Τσίπρα -Καμμένου αποτελεί κομμάτι μιας ευρύτερης Μακεδονίας την οποία μελλοντικά θα μπορούν να διεκδικήσουν οι Σκοπιανοί. Και αυτό το δικαίωμα τους το παρέχει η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου, από τη στιγμή που έδωσε στους Σκοπιανούς τον τίτλο της «μακεδονικής εθνότητας» η οποία ομιλεί την «μακεδονική γλώσσα».

Κυρίες και κύριοι,
συνιστά εθνικό έγκλημα για τη χώρα μας η υλοποίηση αυτού του σχεδίου, που αφορά στην αναγνώριση ενός τεχνητού κρατιδίου το οποίο προέκυψε μετά τον διαμελισμό της Σερβίας από το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ. Πρόκειται για ένα τεχνητό μόρφωμα στο οποίο η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου παρέχει όλα τα προνόμια, όπως ακριβώς τα οραματίστηκαν ο Στάλιν και ο Τίτο. Και όπως προ ετών διαμελίστηκε η Σερβία, έτσι μετά από λίγα χρόνια θα ακρωτηριαστεί η Πατρίδα μας. Διαμελισμός που θα επέλθει εξαιτίας αυτής των υπογραφής της κυβέρνησης Τσίπρα -Καμμένου στις Πρέσπες.
Η εφημερίδα μας «Ανεξάρτητος & Διπλωματικός Παρατηρητής» ζητεί την άμεση έκδοση ψηφίσματος υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας μας, ψήφισμα το οποίο όφειλε να εκδώσει εδώ και πολύ καιρό το σώμα του δημοτικού συμβουλίου Χολαργού - Παπάγου. Δεν είναι δυνατόν το παρόν Δημοτικό Συμβούλιο να σπεύδει να εκδώσει ψήφισμα συμπαράστασης στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Μπουτάρη ο οποίος επανειλημμένως έχει εκφραστεί περιφρονητικά για τη Μακεδονία μας και για τους Έλληνες του Πόντου και να μην εκδίδει ψήφισμα υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας μας.
«Κάλιο αργά όμως παρά ποτέ» λέει ο θυμόσοφος λαός μας και με αυτό το σκεπτικό καλούμε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Χολαργού - Παπάγου να προβεί στην έκδοση ψηφίσματος το οποίο θα αποστείλει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το Πρωθυπουργικό γραφείο και στον Πρόεδρο της Βουλής. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε ως τοπική κοινωνία για την Μακεδονία μας.

Στο τέλος συμπλήρωσε πρόταση, προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, το θέμα της μετονομασίας της Ι7ης Νοεμβρίου και συγκεκραμένα λέγοντας «.... είτε της μετονομασίας της ιγης Νοεμβρίου σε "οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου", είτε να μετονομαστεί η πλατεία της Ευρώπης (τέρμα της ιγης Νοεμβρίου) σε "πλατεία Μεγάλου Αλεξάνδρου" και να γίνει εκεί το πολυπόθητο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για τη Μακεδονία μας. Ευχαριστώ πολύ».

Αφού έκλεισε ο κύκλος με τους επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων, τον λόγο πήρε ο κος Δήμαρχος, ο οποίος ζήτησε από το Σώμα την έκδοση του ψηφίσματος ως ακολούθως:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παπάγου - Χολαργού με το παρόν ψήφισμα εκφράζει την αντίθεσή του στη «Συμφωνία των Πρεσπών», καθώς αποδίδει στους πολίτες των Σκοπίων «μακεδονική ιθαγένεια», αναγνωρίζει «μακεδόνικη γλώσσα», ενώ παράλληλα με το άρθρο 7 αναγνωρίζει πολλαπλές ερμηνείες για τους όρους «Μακεδόνας» και «Μακεδονία», παραχαράσσοντας βάναυσα την Ιστορία.
Επιπλέον, με τη Συμφωνία των Πρεσπών, αποδίδεται στη γείτονα χώρα η ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» που τροφοδοτεί τον αλυτρωτική στάση που το κράτος των Σκοπίων έχει εδώ και χρόνια απέναντι στην Πατρίδα μας.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παπάγου - Χολαργού καλεί όλους τους Έλληνες σε εγρήγορση για την υπεράσπιση της Μακεδονίας μας, και αξιώνει από την Ελληνική Βουλή να καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών».
Το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από διαλογική συζήτηση και αφού έλαβε υπόψη τις διατάξεις τού άρθρου 65 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α' 87) και τον Κανονισμό Λειτουργίας τού Δημοτικού Συμβουλίου,

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

Εγκρίνει την πρόταση της Δημοτικής αρχής και υιοθετεί το ψήφισμα ως ακολούθως:
ΨΗΦΙΣΜΑ
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παπάγου - Χολαργού με το παρόν ψήφισμα εκφράζει την αντίθεσή του στη «Συμφωνία των Πρεσπών», καθώς αποδίδει στους πολίτες των Σκοπίων «μακεδονική ιθαγένεια», αναγνωρίζει «μακεδονική γλώσσα», ενώ παράλληλα με το άρθρο 7 αναγνωρίζει πολλαπλές ερμηνείες για τους όρους «Μακεδόνας» και «Μακεδονία», παραχαράσσοντας βάναυσα την Ιστορία.
Επιπλέον, με τη Συμφωνία των Πρεσπών, αποδίδεται στη γείτονα χώρα η ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» που τροφοδοτεί τον αλυτρωτική στάση που το κράτος των Σκοπίων έχει εδώ και χρόνια απέναντι στην Πατρίδα μας.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παπάγου - Χολαργού καλεί όλους τους Έλληνες σε εγρήγορση για την υπεράσπιση της Μακεδονίας μας, και αξιώνει από την Ελληνική Βουλή να καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Λευκό» ψήφισαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γεώργιος Ρεμούνδος και Χριστίνα Πολυκαλα.
Κατά τη διαδικασία τής ψηφοφορίας απουσίαζαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Παναγιώτης Δεμέστιχας και Περικλής Ζήκας.


Η απόφαση έλαβε τον αριθμό 165/2018.

Ο Γραμματέας Ο Πρόεδρος


Μιχαήλ Τράκας Αθανάσιος Βαλυράκης

Τα Μέλη
Δ. Οικονόμου, Χ. Παρίση, Μ. Αθανασάκου - Μουντάκη, Α. Αυγουρόπουλος, Α.-Μ. Τσικρικώνη, Β. Νικάκη, Δ. Ρουφογάλη, Α. Σουρανή, Γ. Αρβανίτη, Γ. Τσουροπλής, Μ. Δημητριάδου, Β. Μπουφούνου, Β. Σιαμάνης, Ι. Σκουτέρης, Α. Χαρακτινιώτης, Κ.-Π. Τίγκας, Ν. Κουτάκης, Ι. Κεχρής, Δ. Τούτουζας, Α. Φασούλη, Γ. Ανυφαντής, Γ. Ρεμούνδος, Χ. Πολυκαλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου