Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΤΟΝ ΕΜΠΡΗΣΤΗ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ: "ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΣΒΗΝΟΥΝ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ"!!!

Χειροπέδες σε έναν 35χρονο πέρασαν οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, καθώς σύμφωνα με την πυροσβεστική είναι υπεύθυνος για τουλάχιστον πέντε εμπρησμούς στην ευρύτερη περιοχή του Μαραθώνα.


Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος:

"Συνελήφθη, από υπαλλήλους της ΕΛ.ΑΣ., σε συνεργασία με υπαλλήλους ...

της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) και του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νέας Μάκρης, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ο ημεδαπός Π.A. του N. ετών 35, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση κατ’ εξακολούθηση και για απείθεια προς τις διωκτικές αρχές, για πέντε πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε οικοπεδικούς χώρους το χρονικό διάστημα από 26 έως 31 Ιουλίου 2018, στην περιοχή Ριζάρη, του Δήμου Μαραθώνα, στο Νομό Αττικής. Ο προαναφερόμενος θα οδηγηθεί σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών".
Ο 35χρονος άνδρας που έβαζε φωτιές στην περιοχή του Μαραθώνα και συνελήφθη τα ξημερώματα της Τετάρτης έπειτα από καταδίωξη φέρεται να δήλωσε ότι «του άρεσε να βάζει φωτιά και να παρακολουθεί τους πυροσβέστες να τρέχουν να την σβήσουν».

Συνολικά ο 35χρονος, Π.Α. του Ν., είχε βάλει πέντε φωτιές με αναπτήρα, σε ξερά χόρτα, μέσα σε οικόπεδα στην περιοχή Ριζάρη, δύο από τις οποίες στις 26 Ιουλίου, την ώρα της μεγάλης τραγωδίας στο Μάτι.

Στις φωτιές αυτές αναφέρθηκε και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, στη συνέντευξη Τύπου της περασμένης Πέμπτης, τονίζοντας ότι επρόκειτο για εμπρηστικές ενέργειες και γίνονταν έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη. Μάλιστα εδώ και τρεις μέρες η Πυροσβεστική είχε τοποθετήσει ένα όχημα κρυμμένο στην περιοχή. Ο εμπρηστής έβαλε φωτιά σε κοντινή απόσταση από αυτό και έγινε αντιληπτός από τους πυροσβέστες. Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία και στο σημείο έφτασαν άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ και περιπολικά.

Οι αστυνομικοί καταδίωξαν τον δράστη, ο οποίος προσπάθησε να διαφύγει, αλλά δεν τα κατάφερε. καθώς τον συνέλαβαν και τον παρέδωσαν στους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Εγκλημάτων Εμπρησμού και του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νέας Μάκρης, που επίσης έσπευσαν στο σημείο. Ο 35χρονος πήρε τον δρόμο για την Δικαιοσύνη, κατηγορούμενος για εμπρησμό από πρόθεση κατ΄ εξακολούθηση και για απείθεια προς τις διωκτικές αρχές.
enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου